10-dagarsdiet för sockeravgiftning

december 27, 2018
Även om det inledningsvis kan vara svårt, är sanningen att en kost utan socker verkligen kan förbättra många kroppsliga funktioner och främja kroppens avgiftning.

Vi är många som äter för mycket socker. Problemet uppkommer inte endast för att vi gärna äter godis och sötsaker. Det sitter också i att en stor mängd av våra vanliga livsmedel innehåller tillsatt socker. Därför kan det vara en god idé att tänka på att göra en sockeravgiftning.

Även om det inledningsvis kan vara svårt, är sanningen att en kost utan socker verkligen kan förbättra många kroppsliga funktioner och främja kroppens avgiftning.

Din kropp är en motor vars bränsle kommer från maten du äter.

Om du äter stora mängder nyttiga livsmedel kan du hålla den i gott skick. Men om du istället väljer mat som är dålig för din hälsa kommer du börja uppleva problem.

Ta en titt på följande liknelse:

  • Du har en bil i perfekt skick. Den presterar som bäst när den körs på dieselbränsle.
  • Trots att du vet det beslutar du dig en dag för att tanka på en annan typ av bränsle.
  • Plötsligt börjar motorn få problem och förlorar snabbt effekt.

Det här exemplet är ett bra sätt att förklara hur din kropp fungerar baserat på maten du äter.

Om du frågar dig själv huruvida du vill att ditt viktigaste ”fordon” ska kunna transportera runt dig resten av livet, bör svaret vara ett klart ”ja”.

Vad gäller den mat som du regelbundet äter som en del av din kost, är det viktigt att lägga stor vikt vid socker, som hittas i avsevärda mängder i ett antal livsmedel.

Socker har associerats med uppkomsten av vissa sjukdomar, såsom cancer, diabetes och hjärtsjukdomar.

Det är just därför vi vill att du reflekterar över socker och hur viktigt det är att du får i dig det på ett smart sätt.

Sockeravgiftning enligt Mark Hyman-dieten

Gör en sockeravgiftning med "Mark Hyman-dieten"

Syftet med den här dieten är att främja sockeravgiftning i kroppen och helt ta bort det från systemet.

Mannen som skapade dieten var Dr Hyman, som kallade den ”Mark Hyman-dieten”.

Dess huvudsakliga mål är att främja en effekt som är motsatsen till sockerberoende. Det tränar din kropp att inte vara beroende av socker, samtidigt som det överflödiga sockret elimineras.

Följande är de tio huvudsakliga punkterna i Mark Hymans diet, som du kan följa under tio dagar.

Se även: Naturlig hostmedicin med morot

1. Var säker på att du behöver det

Att välja din kost är en av de viktigaste sakerna du kan göra som människa. Att modifiera din kost är en mycket komplex process, men det är ibland viktigt för din kropps hälsa.

Beslutet måste tas med vetskapen att du måste avgifta din kropp.

2. Ta beslutet utan förbehåll

Som rubriken indikerar måste du i detta steg sluta omedelbart och inte få i dig ens ett gram socker. Det gäller allt som kan inkluderas i dess derivat, och förstås speciellt sötsaker och desserter.

3. Light-drycker

Drycker med högt kaloriinnehåll är vanliga och folk dricker dem på en relativt regelbunden basis. Det är fallet med kaffe och sött te, sportdryck och läsk, som i princip injicerar socker i kroppen.

Dessa drycker kan vara ännu farligare än solid mat.

4. Få i dig protein

Det är viktigt att äta protein

Socker tillhandahåller kroppen energi, men det finns andra alternativ som är mycket nyttigare. Protein är ett av dessa, och du bör nyttja det under din sockeravgiftning.

Det anses vara en utmärkt källa till energi och är fritt från kolhydrater.

Det är en god idé att inkludera livsmedel såsom ägg, nötter, fisk och kyckling i din kost.

5. Kolhydrater – bara de som finns i grönsaker

Din kropp behöver gott om kolhydrater, och detta finns i grönsaker. Det är därför du bör ha med detta i din tiodagarsdiet, eftersom det är det bästa sättet att uppnå sockeravgiftning.

6. Vegetabiliska fetter för att bekämpa socker

Fetter från vegetabiliska proteiner är ganska nyttiga. De genererar inte viktuppgång och bidrar till att bekämpa blodsockernivåerna.

Det bästa är att äta livsmedel såsom avokado, valnötter och kokosolja.

7. Undvik frestelser

Att avgifta kroppen kan även hjälpa mot vätskeretention

Din omgivning kan vara fylld med ohälsosamma livsmedel, sötsaker, snabbmat och annat.

Det är därför du bör ha ett mellanmål för nödsituationer till handa, gjort på produkter som är i linje med din diet. Alla livsmedel vi beskrivit ovan duger bra.

8. Kontrollera din andning för att bekämpa stress

Innan varje måltid ska du ta minst fem långsamma och djupa andetag för att modifiera kroppens ämnesomsättning av fetter. Det gör även din kropp avslappnad och förebygger produktionen av kortisol.

Besök denna artikel: 10 negativa effekter av stress på ditt utseende

9. Undvik inflammatoriska vanor

För många människor sitter problemet i vardagliga vanor. Att konsumera gluten, mjölkprodukter och röka är de huvudsakliga orsakerna till inflammation.

När din kropp uppvisar dessa symptom kan den förlora sin sockerbalans i blodomloppet.

10. Sov bra

När du stör minimimängden sömn din kropp behöver stimulerar det hungerhormonerna. Det är därför du kan sukta efter stora mängder socker direkt när du vaknar.

Spara