12 effektiva tips för att få vackra ögonbryn

12 effektiva tips för att få vackra ögonbryn

Skriven av Ekhiñe Graell

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Dina ögonbryn upptar en väldigt intressant del av ditt ansikte. Dess mest populära egenskap är såklart den estetiska, speciellt för kvinnor, men vackra ögonbryn har även andra ändamål, varav vissa är väldigt viktiga. Exempelvis, de hjälper till att skydda ögonen från regn, svett, solstrålning, och andra skadliga produkter, som smuts. Det är anledningen till att vi kommer att ge dig 12 tips härunder för hur du får vackra ögonbryn.

1. Ta aldrig bort dina ögonbryn helt och hållet

Ett av de vanligaste misstagen är att plocka eller helt ta bort ögonbrynen. Detta kan förstås var väldig farligt, men det är ej heller något man rekommenderar ur ett estetiskt perspektiv. Först och främst ska du komma ihåg att kroppen behöver ögonbrynen, eftersom deras primära funktion är att skydda ögonen. Därför bör du aldrig göra dig av med dem. För det andra ser det inte bra ut att byta ut dem mot eyeliner.

2. Forma de inre kanterna för att få vackra ögonbryn

Det du bör göra är att plocka dina ögonbryn i enlighet med din egen ansiktsform eller stil, samt stilen hos dina ögonbryn. Detta kan göras väldigt enkelt: placera bara en sminkborste vertikalt på ena sidan av din näsa. Därefter tar du sedan bort håren som växer utanför borstens linje.

3. Var försiktig med vissa skönhetsprodukter

Vackra ögonbryn

Många applicerar skönhetsprodukter som ofta är skadliga. Därför anser vi att, då du behandlar dina ögonbryn, undviker skönhetsprodukter som ger misstänksamma resultat eller är av dålig kvalitet. Du kan även konsultera en certifierad specialist för att få råd. Det är väldigt viktigt att du förstår att de kan medföra vissa risker även ifall de ser bra ut estetiskt.

4. Använd smink och skönhetsprodukter av bra kvalitet

Angående den förra punkten: om du vill använda smink eller någon annan skönhetsprodukt, använd produkter av hög kvalitet. Som du redan vet finns det vissa märken på marknaden som karakteriseras efter kvalitet. I vissa fall är dessa produkter dyrare. Det är dock värt det, eftersom det är värt att ta hand om dina vackra ögonbryn.

5. Använd fuktgivande krämer eller krämer som stimulerar tillväxt

Applicera specialiserade krämer på dina ögonbryn som är fuktgivande eller stimulerar växt. Du kan även använda hemmagjorda krämer med naturliga produkter. Du kan exempelvis blanda ricinolja och gallussyra för att få dina ögonbryn att växa mer, vilket kommer att ge dig vackra ögonbryn. Du kan även applicera olivolja eller någon annan fuktgivande kräm gjord speciellt för detta område.

6. Rengör dina ögonbryn

Precis som med varje annan del av kroppen behöver du rengöra eller tvätta dina ögonbryn varje gång du badar. Du kan så klart göra detta med en vanlig tvål. Det är väldigt viktigt att du gnuggar dem försiktigt och därefter tvålar in dem för att du ska kunna få vackra ögonbryn. Skölj ur dem ordentligt för att förhindra att någon tvål fastnar, vilket över tid kan försämra dina ögonbryn och göra att de ramlar av.

7. Plocka dina ögonbryn efter att du har duschat

En rekommendation för att plocka dina ögonbryn är att göra det efter att du har tagit ett varmt bad eller en varm dusch. Porerna i din hud kommer att vara mer öppna, vilket förhindrar att området blir rött. Kom ihåg att du bör vara försiktig med redskapen du använder och se till att de är rena och i gott skick. Om inte så kan du få någon typ av infektion.

8. Använd tonic-vatten efter plockning

Efter att du har plockat dina ögonbryn bör du använda någon form av tonic-vatten för att återfukta dina ögonbryn och få dem att se bra ut. Faktum är att du också kan använda lite honung. Detta kommer att förhindra irritation och även infektioner, eftersom tonic-vatten har bakteriedödande effekter.

9. Gör dina ögonbryn mjuka med fuktgivande kräm

Fuktgivande krämer

Du kan göra dina ögonbryn mjuka utan att behöva använda kemiska produkter. Dessa produkter gör ofta så att ögonbrynen blir hårda. I så fall ska du använda lite vanlig fuktgivande kräm för att göra dina ögonbryn mjuka och hålla dem på plats.

10. Borsta dina ögonbryn

Borsta dina ögonbryn med en mjuk borste för att stimulera tillväxt. Detta är även bra för att ta bort lösa hår. Att borsta ögonbrynen är dessutom bra estetiskt: det får dem att se bättre och snyggare ut.

11. Ha bra kosthållning

Ett viktigt råd för att du ska kunna se bra och frisk ut, och få vackra ögonbryn, är att äta en bra kost. Att äta ordentligt kommer att få dig att se bättre ut, och detta kommer att reflekteras i alla aspekter av dig.

12. Anlita en specialist om det är nödvändigt

Vårt sista tips för att få vackra ögonbryn är att anlita en specialist om det är nödvändigt. Du bör inte överge dina ögonbryn. Det är bättre att söka upp en specialist inom detta område. Tro inte att dina ögonbryn kan förbises för att de inte är tillräckligt viktiga.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.