Hur du håller dina händer mjuka och fläckfria

maj 12, 2015

Händer säger mycket om folk. De är trogna vänner som alltid hänger med och hjälper oss att uttrycka vår personlighet. Så varför lär vi oss inte några trick för att hålla dina händer mjuka och fläckfria?

Händer lider vanligtvis av effekterna av klimatförändringen, samt kyla och oavbrutet arbete, vilket är anledningen till att de blir torra. Sprickor och röda märken börjar då uppenbara sig. Det är också viktigt att notera effekterna av solen på dina händer, eftersom längre tider i solen kan exempelvis ge dig fläckar. Så du behöver veta hur du kan undvika det. Låt oss ta en titt…

Behandling mot spruckna händer

Rosor, aloe vera and trollhassel

Aloe-vera-sverige

Dessa är utmärkta naturliga medel för att återställa skadad hud. Både rosor och aloe vera har helande, näringsrika och botande krafter. De återställer hud och ser till att den blir mjuk och len. Växten trollhassel är också perfekt för att lindra skadad hy och brännskador samt för att hela vävnader.

  • Behandling: Låt oss börja med att göra en tillsats på rosor och trollhassel. Ta 10 rosblad och en kvist av trollhassel. Koka dessa i två koppar vatten. Förbered sedan aloe vera-massan. Att späda ut aloe veran i tillsatsen är definitivt den svåraste delen. Medan det fortfarande är varmt, lägg i två teskedar med aloe vera och vispa väl. När tillsatsen är ljummen, lägg händerna däri i 15 minuter. Repetera detta tre gånger i veckan och du kommer märka skillnaden.

Behandling mot fläckar på händerna

Cucumber-kräm

Gurka- och citronbaserad behandling

Surhetsgraden i dessa två komponenter är vanligtvis väldigt effektiv för att bleka fläckar på händerna orsakade av solen. De helar, ger ifrån sig viktiga antioxidanter och kan även läka hud när den är som mest missfärgad.

  • Behandling: Använd en hel gurka och en halv citron, en kvist av hackad persilja och en tesked vetegrodd. Blanda alla ingredienser i en mixer tills det blir en massa. Använd blandningen tre gånger i veckan och låt den sitta i minst 20 minuter. Undvik att utsätta dina händer för solen under tiden du använder blandningen. Du kommer märka skillnad efter en månad.

Behandling för att hålla händer mjuka och återfuktade

Avocado-conditionersvenska

Avokado och yoghurt

Avokado är en av de bästa naturliga fuktighetskrämerna som finns. Den används mycket i skönhetsbehandlingar och används vanligtvis för att återställa skadat hår och för att mjuka upp ansiktsmasker. Och så används den förstås… för dina händer. Om den blandas med yoghurt är effekten ännu  intensivare. Så läs vidare…

  • Behandling: Börja genom att köpa en medium-stor avokado. Ta bort fröna och plocka ur fruktköttet. Krossa genast fruktköttet med en gaffel eller kniv. Försök få det till en slags puré. Lägg efteråt till juice från en halv citron, tillsammans med lite yoghurt. Om det gör det lättare, blanda allt i en mixer. När krämen är klar, använd det på händerna i 15 minuter. Upprepa tre gånger i veckan, och inom kort borde du ha otroligt mjuka och återfuktade händer som du kommer vilja skryta med inför allt och alla.
MER FÖR DIG