10 superlivsmedel för din hjärna

Din hjärna är styrenheten för din kropp. Den består av tusentals neuroner som svarar på en oändlig mängd externa impulser. Dess funktion är så komplex att det även idag finns fler frågor än svar om omfattningen av dess förmåga.

Det finns många sjukdomar som långsamt degenererar din hjärna. I motsats till förr, när det var begränsat till att påverka mestadels äldre människor, uppkommer alltfler fall där yngre påverkas.

Så om du kunde hjälpa din hjärna att hålla sig frisk och klarsynt längre, skulle du göra det?

Vi ger dig en lista över de bästa livsmedlen för att ta god hand om kroppens styrenhet.

Tranbär

Denna superfrukt är användbar för hela kroppen. Dess fördelar innebär att du kan undvika eller fördröja degenerativa hjärnsjukdomar, som i fallet med Alzheimers. Den är också en potent antioxidant.

Nötter

nötter

De ger dig mängder med mineraler och vitaminer, till exempel innehåller de fosfor, magnesium, kalium, B-vitaminkomplex och E-vitamin. Nötter är våra vänner; de upprätthåller en god kardiovaskulär hälsa, vilket betyder en god tillförsel av blod och syre till alla organ, som naturligtvis inkluderar hjärnan.

Avokado

Den har antioxiderande egenskaper som bidrar till att förhindra åldrandet och för tidig försämring av din hälsa. Olivolja

Den har kraftfulla antioxidanta egenskaper för att skydda vävnad och förhindrar skador orsakade av fria radikaler som leder till olika sjukdomar, som i fallet med cancer.

Den har också hälsosamma fetter som hjälper till att skydda ditt hjärta, uppnå optimal blodcirkulation, och är i stånd att ge näring åt kroppens alla celler så att de kan fungera ordentligt.

Fisk

Fisk är rik på fosfor, vilket bidrar till att stärka din hjärna och förbättrar ditt minne i synnerhet. Ät fisk ofta, särskilt blå havskatt för dess höga halt av omega-3, som hjälper till att skydda ditt hjärtas och även din hjärnas hälsa.

Grönt te

broccoli1

Broccoli innehåller näringsämnen med förmågan att stärka ditt minne och hålla din hjärna frisk. Den har också egenskaper som skyddar ditt hjärta.

Kort sagt…

Alla dessa livsmedel har förmågan att bidra till att förbättra eller bevara din hjärnas funktioner. Därför bör du inkludera dem i din och din familjs kost. En sund och balanserad kost håller din kropp i bästa möjliga skick en lång tid framöver. Välj naturligt och nyttigt varje dag.