10 enkla råd för att börja dagen bra!

10 enkla råd för att börja dagen bra!

Senaste uppdateringen: 22 februari, 2019

Det är inte alltid lätt att börja dagen. Man gör ofta en massa saker i all hast innan man lämnar hemmet: lagar frukost, hjälper barnen och gör sig i ordning innan man till sist går ut – och allt detta på en halvtimme!

Det är inte bra att behöva skynda på morgonen. Men det kan gå mycket smidigare om man använder sig av några enkla råd. Det kräver inte några stora ansträngningar och du kommer märka att små ändringar ger stora förändringar.

Gå upp en timme tidigare

Tjäna tid på morgonen

Att gå upp på morgonen är såklart inte alltid enkelt, men vi lovar dig att det är värt besväret. Du får mer tid och mer lugn, och det ger dig bättre livskvalitet. Så sätt gärna klockan åtminstone 40 minuter tidigare.

Vakna upp med en förhoppning och ett projekt

Vakna med förhoppning

Många gånger möts man av problem och orosmoment så fort man öppnar ögonen. Men fokuserar man sina tankar på dessa saker kliver man upp ur sängen på dåligt humör och utan vilja att göra något alls. Du måste ändra din attityd. Notera vad du kan göra:

  • Innan du går och lägger dig på kvällen ska du försöka planera vad du ska göra dagen efter. Om du oroar dig över något är det bäst att sätta upp en strategi för vad du ska göra kvällen innan. På det sättet lägger du dig och vet att du har en plan för morgondagen, och då kan du vakna upp mer utvilad på morgonen.
  • När du vaknar på morgonen ska du ägna 5 minuter till att bara tänka. Visualisera hur dagen kommer att se ut: efter jobbet kanske du tar en promenad med en vän, åker och badar, köper en bok, åker till stranden eller äter middag med din partner. Sätt upp mål för dagen och du kommer att se hur allting går mycket smidigare.

Börja dagen med ljummet vatten med citron

Börja dagen med citron

Det är ett perfekt sätt att börja dagen. När du går upp på morgonen kan du dricka ett glas ljummet vatten med citron, och vänta därefter en halvtimme innan du äter frukost. På så sätt renar du kroppen genom att du rensar ut gifter och stärker levern, och du får i dig en bra dos vitaminer och mineraler. Det är en hälsosam kur som vi alltid rekommenderar här på vår sida.

En promenad på 20 minuter

Ta hand om kropp och själ

Det finns en del som sysslar med yoga, andra med meditation, men om det finns något som tar hand om både kropp och själ är det en promenad på 20 till 30 minuter. Ta på dig ett par ordentliga skor, andas djupt och frigör ditt sinne från alla orosmoment. Du har en fantastisk dag framför dig och ditt hjärta kommer att fungera bättre med denna hälsosamma promenad.

Notera styrkan i dina ben och känn rytmen i din andning, titta framåt och försök att slappna av. Det spelar ingen roll om det är soligt eller molnigt: att börja dagen är lika enkelt som att tycka om dig själv lite mer. Och en promenad på 20 minuter tar hand om din hälsa. När du kommer tillbaka hem kan du ta ett bad.

En bra frukost

Ät frukost

Du har gått upp en timme innan, du har gått ut på en promenad och du har tagit en dusch. Vad gör man nu? Nu är det dags att äta frukost i lugn och ro. Din frukost bör innehålla protein, fibrer och vitaminer.

Vill du ha två enkla exempel?

Alternativ 1

  • En tortilla med spenat
  • En skål grekisk yoghurt och russin
  • Grönt te

Alternativ 2

  • Mandeldryck
  • Rostat bröd med tomat och olivolja
  • Ett grönt äpple

Bra musik

Lyssna på bra musik

Nu är det dags att klä på sig och göra de dagliga sysslor som finns på din lista innan du går hemifrån. Vad sägs om lite musik? Ta fram den låt du tycker bäst om och som gör dig glad och ger dig energi. Bra musik är något som livar upp ens dag så att man kan börja den på ett bra humör.

En bra attityd innan du går hemifrån

En bra attityd

Du är nu klar. Det är dags att stänga dörrarna till hemmet och inte komma tillbaka på flera timmar. Andas nu lugnt, le och tänk på målen du har för dagen. Gå hemifrån med en positiv attityd; det hjälper dig att möta de problem du stöter på och övervinna dem med styrka och motivation.

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.