Vilka är de bästa övningarna för att gå ned i vikt?

Att nå din idealvikt kan verka svårt. men med en hälsosam kost och träning kan du nå ditt mål. Det behöver inte vara tråkigt!
Vilka är de bästa övningarna för att gå ned i vikt?
Grecia Morillo

Skriven och verifierad av kirurg Grecia Morillo.

Senaste uppdateringen: 19 september, 2022

Att gå ned i vikt kan vara svårt, framförallt för de som vill bli smalare snabbt. En av grundpelarna för att gå ned i vikt är att komma igång med de bästa övningarna.

Disciplin är viktigt för att få vad du vill ha. Utöver att gå ned i vikt kommer du även få många andra fördelar, såsom:

  • Tonade muskler
  • Större fysisk motståndskraft
  • Förbättrad andningskapacitet
  • Mindre triglycerider och dåligt kolesterol

Vilka är de bästa övningarna för att gå ned i vikt?

Träningscykel

Träningscyklar är bra redskap

Hur mycket vikt du blir av med när du tränar beror på hur snabbt du kör. Du kan till exempel använda träningscyklar. Det är en väldigt enkel träningsform, och utöver att gå ned i vikt kommer du även få bättre kondition.

Det är en tävlingsinriktad sport, så om du gör det med andra kommer du få mer motivation. Med en träningscykel kan du bränna upp till 500 kalorier per timme.

Promenader och vandring

Det är en av de bästa övningarna eftersom ansträngningen ifråga är aerobisk om du går snabbt. Träningen fokuserar på ben, rumpa och höfter, eftersom dessa områden är involverade i varje steg du tar.

Promenera en timme om dagen fyra gånger per vecka. Genom att göra det kommer du efter runt två veckor börja se resultaten du är ute efter. Genom att promenera kan du bränna upp till 200 kalorier per timme.

Simning

Simma dig smalare

Simning är en bra övning för att gå ned i vikt. Det hjälper dig att bränna fett, och det är den perfekta träningsformen på sommaren. Det tonar även musklerna du använder för varje rörelse. Avvara 30 minuter efteråt till att slappna av.

Vattnet hjälper inte bara dina muskler att flyta utan ansträngning, utan syresätter även hela kroppen. Det är en övning med låg påfrestning som ger fantastiska resultat.

Racketboll

Det konstanta springandet i racketboll är vad som gör det till en av de bästa övningarna för att gå ned i vikt. Att springa hjälper dig att bli av med kilona snabbt och effektivt. Med racketboll stärks både dina armar och ben eftersom de används i stor utsträckning. Det är dessutom en träningsform du kan göra med andra, vilket gör det roligare!

Att spela racketboll kan bränna upp till 800 kalorier per timme.

Elliptiska maskiner

Träning med elliptisk maskin

För det här behöver du en elliptisk maskin. Det är ett utmärkt alternativ för att bränna fett, gå ned i vikt på kort tid och tona musklerna. Tiden kan gå riktigt fort på en elliptisk maskin, framförallt eftersom man kan se på TV, prata med någon eller lyssna på musik.

Om du blir uttråkad på gymmet är det här det bästa alternativet. Med en elliptisk maskin kan du bränna upp till 600 kalorier per timme.

Rodd

Att ro är en perfekt övning för att stärka armar och magmuskler. Om du vill att din träning ska bli lite mer intressant kan du gå med i en roddklubb nära dig. Du kan prova på de långsammaste passen och sedan byta till de snabbare.

Du kan även träna med en roddmaskin på gymmet. Gör dig redo att njuta av din nya kropp efter att du blivit av med extrakilona och fått mer muskler! Med rodd kan du bränna upp till 600 kalorier per timme.

Det här är de bästa övningarna för att nå din drömvikt på kortare tid, så tveka inte att testa dem!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.