Vikten av hudvård för barn på sommaren

Hudvård för barn på sommaren är viktigt av många anledningar. Upptäck några av dem i denna artikel!
Vikten av hudvård för barn på sommaren

Senaste uppdateringen: 26 december, 2019

När det kommer till hudvård för barn på sommaren måste vi komma ihåg att det är mycket viktigt. Även om solen inte riktigt skiner just nu skadar det aldrig att vara väl förberedd.

Bebisars hud är tunnare än vuxnas, speciellt om de är för tidigt födda, så det är viktigt att ta extra hand om dem. Man måste dock komma ihåg att även använda hälsosamma produkter.

Hudvård för barn på sommaren

Det är viktigt att vara försiktig när man applicerar produkter på sina barns hud.

När det kommer till barn och bebisar så har de inte fullt utvecklad epidermis, som agerar som en skyddande barriär. Mognadsprocessen för den är gradvis och det tar tid innan de får samma hud som vuxna.

Hudexperten Anna Codina säger att:

“Det är viktigt att vara speciellt försiktig när man applicerar lokala medel på barns hud eftersom det finns en skillnad mellan kroppsytan hos barn och hus vuxna, vilket betyder att det finns ökad risk för perkutan absorption.”

Därför är det viktigt att använda milda produkter som är gjorda för barn.

Solrelaterade problem och hudvård på sommaren

Man bör alltid ta förebyggande åtgärder innan man solar.

Det är viktigt att skydda barn mot solljus, först i form av rätt kläder (kepsar, T-shirts, etc.) och sedan med skyddande solskyddskrämer.

Det är viktigt att komma ihåg att vi under barndom och ungdom utsätts för mer än hälften av den ultravioletta strålning vi exponeras för under hela livet, och det kan sluta med hudcancer.

Vi ämnar inte att skrämma dig, utan att mana dig att ta steg för att säkerställa att ett dopp i poolen eller en promenad på stranden inte skadar din hälsa.

Det är därför det är så viktigt att applicera solkräm på dina barn innan de börjar leka.

Denna artikel kanske intresserar dig: Bästa tipsen för att skydda håret mot solen

Nya utvecklingar

Använd alltid solskyddskräm

Att förstå rollen som kutan bakterieflora spelar samt dess koppling till hudsjukdomar kan vara nyckeln till bättre behandlingar.

Enligt Biocodex Microbiota Institute “Består huden av och är täckt med hundratals arter av levande mikroorganismer… den kutana bakteriefloran. En störning i dess balans kan resultera i hudsjukdomar.”

Institutet nämner även att den kutana bakteriefloran spelar en försvarsmässig roll, som en kutan barriär och regulator av immunförsvaret.

Därmed utvecklas den kutana bakteriefloran progressivt och varierar från person till person.

En obalans i den kutana bakteriefloran är kopplat till dermatologiska tillstånd som akne, psoriasis och atopisk dermatit. Förstå att den kutana bakterieflorans involvering i mekanismerna som orsakar vissa hudsjukdomar kan leda till bättre behandling.

Använd rätt hudvård på sommaren

  • Hudvård för barn på sommaren kräver försiktighet eftersom deras hud inte är fullt utvecklad än.
  • Solskydd är vitalt, speciellt för barn och ungdomar. Se till att använda testade varianter som är framtagna för barn.
  • Förebyggande är nyckelordet, och ju tidigare man börjar desto enklare blir det. Du kan t.ex. vänja barnen vid att bada i en avklippt T-shirt.

Se till att alltid följa din hudvårdsrutin på sommaren och överväga att hålla barnen i skuggan under de varmaste timmarna på dagen.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.