Bidrar vatten med citron och linfrön till viktnedgång?

Har du provat vatten med citron och linfrön i din diet än? Testa att göra detta recept hemma idag och upptäck hur bra det är för din vikt och form. Glöm inte att också äta en fettsnål kost och motionera regelbundet.
Bidrar vatten med citron och linfrön till viktnedgång?
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Naturligt vatten med citron och linfrön är ett knep som har blivit populärt för viktnedgång. Vid sidan om att det får kroppen att bränna fett hela natten lång, förser det även kroppen med intressanta fördelar.

Både citron och linfrön innehåller näringsämnen som förbättrar kroppens ämnesomsättning. Genom att tillsätta dem i vår kost, kan vi minska vårt sug och förbättra matsmältningsfunktionerna och leverns funktion, vilka spelar en stor roll i viktnedgång.

Nu finns det många människor som är intresserade av att veta hur man bereder vatten med citron och linfrön eftersom det är ett enkelt sätt att bekämpa fetma och övervikt.

Vilka är dess huvudsakliga fördelar?

Vi ska förklara vilka fördelar denna dryck har här nedan.

Varför är vatten med citron och linfrön ett bra alternativ vid viktnedgång?

Att gå ner i vikt är en komplicerad process som kan variera beroende på varje persons kropp. Trots att en hälsosam kost och regelbunden motion är nycklarna till att lyckas, finns det ändå människor som har svårt att uppnå sina mål.

För det första, det är inte lätt att ändra livsstil och vanor, speciellt om personen alltid har levt ett stillasittande liv. Ett annat problem är att allas ämnesomsättning inte fungerar på samma sätt; vissas fungerar snabbare än andras.

Däremot finns det en hel del knep som kan hjälpa oss på traven då vi håller på att banta utan att vi måste lida för mycket. Till exempel har vatten med citron och linfrön otroliga fördelar med dess näringsämnen och viktminskningseffekter som kan stötta vår diet.

Att dricka det regelbundet kommer inte bara att avgifta din kropp, utan det kommer även att förbättra ditt immunförsvar och förebygga vissa sjukdomar. Dessutom kan denna dryck sänka utsöndringen av hungerhormonet och bekämpa vätskebrist samtidigt som den är kalorisnål.

Fördelarna med citron vid bantning

Vatten med citron och linfrön

Citronsaft är en naturlig ingrediens som ofta är med i bantningskurer. Tack vare dess höga innehåll av C-vitamin och essentiella mineralämnen, är det ett användbart livsmedel som förstärker immunförsvaret och förbättrar vår allmänna hälsa.

Man har vetat i årtionden att citron har urindrivande, antioxidativa och alkaliserande egenskaper. Som resultat av detta är citroner inte endast bra för viktnedgång, utan för den allmänna hälsan också. Att regelbundet inta citron kan bekämpa inflammation och kroppsfrämmande ämnen som kan vara sjukdomsframkallande. Detta är tack vare att citron:

 • Innehåller antioxidanter, polyfenoler, som hjälper dig att minska mängden fettceller i kroppen.
 • Har citronsyra som stimulerar utsöndring av galla, vilket är en substans som produceras av gallblåsan och har som uppgift att bryta ner lipider.
 • Innehåller kostfibrer som förbättrar matsmältningen och håller suget under kontroll.
 • Hjälper dig att hålla det onda kolesterolet under kontroll medan det även minskar risken för diabetes.

Fördelarna med linfrön vid bantning

Linfrön

Under den senaste tiden har fler och fler människor börjat tillsätta linfrön i sin kost. Efter att vi fick veta hur bra de är för matsmältning och viktnedgång, har många letat upp dem och börjat använda dem. Trots deras ringa storlek är de en otrolig källa till näringsämnen.

 • De innehåller en liten mängd omega-3-fettsyror som har antiinflammatoriska och kardiovaskulära egenskaper.
 • 28% av dess vikt är kostfibrer som hjälper dig att hålla kolesterolet under kontroll och förbättrar matsmältningen.
 • Linfrön innehåller antioxidanter som förbättrar cellfunktion och begränsar skadan som kommer från oxidativ stress.
 • Dessutom kan de förse kroppen med stora mängder växtslem, som är en substans som främjar reglering av blodglukosnivåerna.
 • Deras enzymer hjälper kroppen att lättare bryta ned fetter och proteiner, och hindrar dem från att ansamlas i kroppen.

Hur gör man vatten med citron och linfrön för att gå ned i vikt?

För att få ut det mesta av de slimmande fördelarna med dessa livsmedel, finns det inget bättre sätt än att följa detta recept. Du bör dricka det varje dag för att få hälsofördelarna samtidigt som du närmar dig dina viktminskningsmål.

Ingredienser

 • 1 liter vatten
 • 2 matskedar linfrön
 • Saften av en citron

Beredning

 • Häll vattnet i en kastrull och låt det koka upp.
 • När det kokar tillsätter du linfröna och sänker värmen.
 • Låt dem koka i 3 till 4 minuter och stäng sedan av värmen.
 • Täck kastrullen och lämna för att svalna.
 • När blandningen är tillräckligt sval för att drickas, silar du av vattnet och tillsätter citronsaften.

Konsumtion

 • Drick ett glas vatten med citron och linfrön på tom mage.
 • Portionera ut resten av vattnet till 3 eller 4 serveringar till.
 • Drick minst tre gånger i veckan.

Har du provat detta i din diet än? Testa att göra detta recept hemma idag och upptäck hur bra det är för din vikt och form. Glöm inte att även fortsätta med en fettsnål diet och motionera regelbundet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.