Varför du inte lyckas ta bort celluliter

Har du problem med att bli av med jobbiga celluliter? Din kost kanske är vad som står ivägen för len, gropfri hud.
Varför du inte lyckas ta bort celluliter

Senaste uppdateringen: 28 november, 2018

Om du har försökt ta bort dina celluliter utan framgång kanske det finns mer aspekter i spel än du trodde. Viss mat kan hindra dig från att nå dina mål, så låt oss ta en titt på vad som står i vägen för att du ska kunna ta bort dina jobbiga celluliter.

Du har förmodligen redan provat nästan alla kurer som finns. Men oavsett hur mycket pengar du lägger ut eller hur många produkter du provar så verkar de helt enkelt inte vilja försvinna.

I den här artikeln ska vi diskutera några av de möjliga anledningarna till varför dina celluliter inte har försvunnit, så att du bättre kan undersöka din egen situation och få problemet att försvinna en gång för alla.

Skräddarsy din kamp för att ta bort celluliter

Alla celluliter är inte lika

Alla celluliter är inte lika, så alla kan inte tas bort på samma sätt. En metod kan fungera fantastiskt för en kvinna, men inte alls för en annan.

Det är därför du måste ta reda på de olika faktorerna som influerar dina celluliter. Det är det bästa sättet att få resultat utan att behöva göra några onödiga uppoffringar.

Vi kan alltid säga att en hälsosam livsstil hjälper till att ta bort celluliter, men att veta den exakta orsaken kan hjälpa dig att få bort dem mycket snabbare.

Att få i sig för mycket salt

För stora mängder salt står bakom många problem med koppling till hälsan såväl som utseendet.

Salt kan, om det konsumeras ofta, öka retentionen av vätska och göra celluliterna värre, vilket även gör det svårare att ta bort dem.

Även om du inte äter mycket salt mat finns det stora mängder salt gömt i färdiglagad mat, som pizza, ost, konserverad mat, inlagda livsmedel, torkad frukt, etc.

Minska ditt intag av dessa produkter så mycket du kan och ät endast små mängder havssalt.

Att ha en dålig kost

En av de viktigaste orsakerna till celluliter är kosten

En av de viktigaste orsakerna till celluliter är din kost. Utöver för mycket salt, som är en av de mest avgörande faktorerna, bör du känna till andra faktorer som negativt påverkar celluliter.

  • Raffinerade spannmål: välj alltid fullkorn som är rika på fibrer och andra näringsämnen.
  • Vitt socker: eliminera vitt socker från din kost och ät istället honung, brunt rörsocker och stevia med måtta.
  • Hydrerade fetter såsom margarin och friterad mat: byt ut dem mot hälsosamma fetter såsom olivolja, kokosolja, torkad frukt, frön, avokado, etc.
  • Kaffe: byt ut det mot grönt te som är ett hälsosamt alternativ och även har egenskaper som hjälper dig att ta bort celluliter.
  • Alkoholhaltiga drycker: om du vill stimulera dig eller få mer energi bör du i stället göra dina egna juicer eller smoothies hemma, med frukter och grönsaker.

Brist på träning

Kanske äter du redan bra och använder till och med krämer för dina celluliter. Men oavsett hur mycket du försöker vägrar de bara att försvinna. Brist på träning kan vara boven i dramat.

Undvik att förbli stillasittande i mer än 45 minuter och träna måttligt eller intensivt 2-3 gånger per vecka.

Du kan även se till att undvika hissar och rulltrappor så att din dagliga rutin blir mer aktiv.

Dålig cirkulation

Dålig cirkulation kan vara en orsak

Om du har en genetisk predisposition för dålig cirkulation blir det svårare att ta bort celluliter för dig än för andra kvinnor. De goda nyheterna är dock att du kan använda olika tekniker för att aktivera din cirkulation:

  • Kallduschar eller alternerande temperatur mellan kallt och varmt.
  • Massage med oljor som förbättrar cirkulationen, såsom rosmarin.
  • Torrborstning.
  • Höj upp benen en halvtimme varje dag.

Hormoner

Hormoner påverkar uppkomsten av celluliter, och det gör det svårare för kvinnor att bli av med dem. Det gäller även för väldigt smala kvinnor.

Om så är fallet för dig rekommenderar vi att du överväger en naturlig behandling för att reglera hormonerna. Några av de mer välkända substanserna inkluderar:

Att inte dricka tillräckligt med vatten

Att dricka vatten kan vara en av de enklaste strategierna för att bli av med celluliter

Vi lägger inte tillräckligt stor vikt vid att dricka gott om vatten under dagen. Det kan dock vara en av de enklaste strategierna för att bli av med celluliter.

Att dricka vatten medan man fastar eller mellan måltider rensar kroppen på gifter. Det förbättrar cirkulationen och bekämpar vätskeretention kontinuerligt och enkelt.

Drick två glas vatten om dagen mellan måltiderna och tre glas vatten under morgonen för att rena kroppen på gifter. Drick ytterligare tre glas vatten på eftermiddagen. Du kommer att märka skillnaden.

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.