En lösning för celluliter som är gratis & naturlig

Om du vill få bästa möjliga resultat är det viktigt att du kombinerar den här rutinen med en balanserad kost, undviker alkohol samt tobak och framförallt är konsekvent.
En lösning för celluliter som är gratis & naturlig
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 19 oktober, 2022

Dieter, krämer, behandlingar, träning… om det finns en lösning för celluliter så har du provat den, och du spenderat en mindre förmögenhet Problemet är att ditt tillstånd endast har förbättrats lite, utan att helt vilja försvinna.

Men det finns ett enkelt sätt som är gratis och som kan ge dig fantastiska resultat på bara några dagar. I dagens artikel vill vi beskriva en gratis och 100% naturlig lösning för celluliter, och du behöver bara några minuter om dagen.

Vad är celluliter?

celluliter på ben

Celluliter refereras vanligtvis till som ett estetiskt problem, men det är faktiskt ett subkutant vävnadstillstånd som är kopplat till din cirkulation, dina hormoner och din genetik. Celluliterna är även starkt kopplade till din kost och dina träningsrutiner.

De dyker vanligtvis upp på låren, rumpan och buken. De flesta kvinnor och vissa män har celluliter i högre eller mindre utsträckning. De dyker vanligtvis upp progressivt och blir värre under perioder såsom pubertet, graviditet och klimakteriet – stadier där dina hormoner förändras och östrogen tenderar att dominera.

Finns det en effektiv lösning för celluliter?

celluliter på lår

Varför fungerar inte de flesta lösningarna för celluliter?

 • Din diet är en viktig komponent för att ta bort celluliter. Dieter med lite fett och kalorier är dock inte svaret. Du måste minska ditt intag av socker, raffinerade spannmål och mjöl såväl som hydrerade fetter.
 • Träning är också ett måste, så du bör regelbundet ägna dig åt kardiovaskulär aktivitet på medelhög intensitet.
 • Cellulitkrämer kan aldrig vara riktigt effektiva på egen hand.
 • Behandlingar för celluliter kan ge goda resultat, men bara fram tills att du slutar använda dem.

Vi behöver en metod som är en kombination av bra näringsintag, bättre cirkulation och lymfdränering som är både kraftfull och effektiv.

Torrborstning

Tekniken torrborstning blir alltmer populär, speciellt efter att många som provat den entusiastiskt rekommenderat den. Allt du behöver är en borste och några minuter om dagen för att skrubba områdena där du har celluliter, eller över hela kroppen om du vill.

Du kommer märka av effekterna omedelbart eftersom du kommer känna hur cirkulationen förbättras och din hud blir mycket lenare. I takt med att dagarna går kommer du märka att din hud blir allt fastare och lenare.

Celluliterna kommer försvinna med tiden om du är konsekvent och gör det varje dag.

Var hittar jag rätt borste?

borste för celluliter

Borsten du ska välja bör vara gjord med naturliga borst. Handtaget är vanligtvis långt och gjort av trä. Det är en typ av borste som ofta användas för att skrubba på ryggen eller andra områden som är svåra att nå.

De säljs på apotek, örtbutiker, skönhetsbutiker och på internet. Det finns till och med borstar som är specifikt framtagna för torrborstning.

Vi rekommenderar att du läser: Behandla celluliter med äppelcidervinäger

Hur gör man?

Torrborstningen kan göras i 2-10 minuter per dag. Det viktiga är att vara konsekvent och inte sluta.

Du följer dessa steg:

 • När din hud är ren och torr ska du alltid borsta uppåt med start vid fötterna.
 • Använd fasta borströrelser, men det ska inte göra ont. Huden ska inte bli röd.
 • Du kan röra dig från sida till sida medan du borstar längre uppåt.
 • Borsta fötterna, vaderna, knäna, låren, rumpan och midjan.
 • Vid bukregionen borstar du i ett cirkelmönster runt naveln.

Du kan göra det när som helst under dagen. Effekten är dock mer påtaglig om du borstar först och sedan tar en kalldusch, följt av en anticellulitkräm.

Andra viktiga tips

För att lösningen ska vara effektiv får du inte glömma råden om mat och träning vi gav i början.

Utöver det är det viktigt att du:

 • Undviker tajta kläder och högklackat.
 • Slutar med tobak och alkohol eftersom de försämrar cirkulationen.
 • Bekämpar stress, vilket stör alla läkande behandlingar.
 • Reglerar dina hormoner om det behövs.

Prova denna lösning för celluliter om du vill lindra detta problem.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.