Behandla celluliter med äppelcidervinäger

För att undvika negativa reaktioner är det viktigt att först späda ut äppelcidervinägern med andra ingredienser, som krämer och essentiella oljor.
Behandla celluliter med äppelcidervinäger

Senaste uppdateringen: 04 oktober, 2018

Vem har inte drabbats av celluliter? Om du är kvinna har du säkert upplevt dem vid fler än ett tillfälle. Kanske är inte celluliter ett problem för dig, eller så har de redan visat sig i full styrka på din kropp och du vet inte hur man kan behandla celluliter.

Först måste vi vara objektiva: celluliter dyker inte upp över en natt. Ibland är kirurgi det enda sättet att ta bort dem från kroppen. Det är dock fullt möjligt att avsevärt minska hur mycket de syns med bra kost och träning.

Idag vill vi visa dig hur du kan använda äppelcidervinäger för att bli av med celluliter. Det är en kompletterande behandling till en nyttig kost och en aktiv livsstil som kan hjälpa dig att minska celluliterna.

Hur kan äppelcidervinäger hjälpa med celluliter?

Celluliter på låren

En av de mest intressanta fördelarna med äppelcidervinäger är hur effektiv den är på att minska överflödigt fett i cellerna. Den renar kroppen och förebygger att dessa lipider ansamlas.

Kom dock ihåg att även om äppelcidervinäger må reglera överflödigt fett i blodet bör den inte konsumeras hela dagen istället för en hälsosam diet. Det får du aldrig göra. Den bör som sagt användas som ett komplement till en hälsosam, balanserad diet.

 • Äppelcidervinäger är ett utmärkt val för de som är överviktiga och har celluliter. Den bränner ansamlat fett utöver att rensa bort gifter.
 • Den förbättrar matsmältningen.
 • Den är bra för lymfsystemet och användbar för att förbättra blodflödet.
 • Den sänker blodtrycket och minskar LDL, eller dåligt kolesterol.
 • Äppelcidervinäger hjälper även kroppen att bibehålla ett bra pH-värde, precis som bikarbonat eller citron.

Hur använder jag äppelcidervinäger mot celluliter?

För att behandla celluliter måste du följa denna behandling i två veckor i månaden. Med andra ord tar du denna kur i 15 dagar och sedan vilar du i 15.

1. Behandla celluliter oralt med äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan hjälpa dig

Ingredienser

 • 1 liter vatten
 • 2 matskedar äppelcidervinäger

Drick bara en liter vatten blandat med två matskedar äppelcidervinäger under dagen enligt följande schema:

 • Drick ett glas på tom mage så snart du vaknar.
 • Drick ytterligare ett glas 20 minuter efter lunch, precis när matsmältningen börjar så att äppelcidervinägern kan bränna fett.
 • Drick ytterligare ett glas på eftermiddagen.
 • Drick ett sista glas 20 minuter efter middagen.

Som vi nämnde ovan följer du denna behandling i 15 dagar i sträck, för att sedan vila i två veckor. Kombinera alltid med en kost med lite fett och mycket frukt och färska grönsaker, tillsammans med träning.

2. Behandla celluliter externt med äppelcidervinäger

Kräm mot celluliter

Med denna behandling drar du nytta av äppelcidervinägerns egenskaper direkt genom huden.

Ingredienser

 • Blanda en tesked äppelcidervinäger med din vanliga fuktgivande kräm eller eteriska oljor.

Instruktioner

 • Applicera två gånger dagligen: en gång efter morgonduschen och en gång innan du går till sängs. Blanda bara vinägern med din kräm eller lotion, och massera in på områden med celluliter. Smörj med cirkulära rörelser för att främja blodflödet. Om du vill kan du även använda en rulle i trä eller exfolierande svamp för en djupare massage.

Du kan använda behandlingen varje dag. Det är viktigt att vara konsekvent och alltid komma ihåg att celluliter kräver tålamod och ansträngning för att behandla. Ät en balanserad kost och glöm inte att träna!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.