5 vanor på morgonen du bör följa varje dag

Ha bra morgonvanor för att få en bättre dag.
5 vanor på morgonen du bör följa varje dag

Senaste uppdateringen: 24 november, 2020

Vanor på morgonen är viktigare än du kanske tror. De sätter tonen och rytmen för resten av dagen; det är därför man ska vara uppmärksam på vad man gör vid starten av varje dag.

När du vaknar måste du aktivera kroppen så att den kan göra allt på att-göra-listan. Du kanske tror att dagen startar när du tar din första klunk kaffe, men den börjar faktiskt i sängen. När du stretchar för att kliva upp säger du åt kroppen att försätta sig i aktivt läge. Det släpper även på muskelspänningar och minskar känslan av avdomnad.

Låt oss ta en titt på fem utmärkta vanor på morgonen som kommer hjälpa dig att starta dagen på rätt sätt. Du kommer känna att de är både energigivande och väldigt bra för din hälsa.

Vanor på morgonen

1. Öronmassage

Massera öronen varje morgon

Dina öron innehåller många nervändar som är kopplade till resten av kroppen. Det är därför öronmassage är en av de bästa vanorna på morgonen du kan ägna dig åt. En enkel öronmassage när du vaknar hjälper kroppen att göra sig redo för dagens aktiviteter. Om du gör det relativt snabbt kommer det snabba upp din cirkulation och hjälpa dig att vakna.

2. Ett glas vatten med citron

En av de vanor på morgonen du verkligen bör följa är att återställa vätskebalansen. Efter att du gått flera timmar utan att dricka något måste din kropp återfuktas för att börja fungera igen. Ett sätt att göra det är att byta ut kaffekoppen mot ett glas varmt vatten med citron. Det kommer förbättra ditt matsmältningssystem och även hjälpa levern och tarmarna att bygga upp en frisk tarmflora.

Andra fördelar med varmt vatten och citron är att det eliminerar gifter och stärker immunförsvaret, vilket verkligen förbättrar din hälsa.

Allt du behöver höra är att pressa en halv eller fjärdedels citron i ett glas varmt vatten. Dricka sedan 20-30 minuter innan frukost som en av dina hälsosamma vanor på morgonen.

3. Rengör tungan

Ta hand om tungan

Alla har lärt sig att det är viktigt att borsta tänderna 2-3 gånger om dagen.

Men när du borstar tänderna på morgonen är det viktigt att inte glömma tungan. Varför? För att det samlar på sig gott om bakterier under natten, som kan orsaka dålig lukt. Utöver plack kan det även leda till karies och tandköttssjukdomar.

4. En matsked honung

Honung har många fördelaktiga egenskaper. En är att stimulera minnet tack vare sina vitaminer och mineraler. Du vet förmodligen redan att honung är bra för att lindra symptom på förkylningar, hosta och till och med allergier.

För att stimulera minnet finns det inget bättre än att ta en matsked honung varje morgon. Försök komma ihåg att göra det 10-15 minuter innan frukost.

Det är även viktigt att du väljer honung som är färsk och naturlig. Om den verkar för söt kan du blanda den med lite varmt vatten eller mjölk. Effekten kommer vara densamma. Många väljer att söta sin första kopp kaffe med en matsked honung.

5. Munskölj med väteperoxid

Väteperoxid för att skölja munnen

Utöver att borsta tänder och tunga är en annan bra morgonvana för din orala hälsa att skölja munnen med en lösning av väteperoxid.

Tillsätt bara 5-7 droppar till 240 ml vatten och skölj munnen varje dag för att bleka tänderna. Det kommer även förebygga vissa tandköttssjukdomar.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.