Vad är syftet med ögonfransprimer?

Vad är syftet med ögonfransprimer?

Senaste uppdateringen: 23 mars, 2023

Att förbättra din look genom smink innebär att du implementerar några knep med skuggor, eyeliners och mascara. Förbereder du fransarna med en ögonfransprimer uppnår du en förlängnings- och volymeffekt som gör ögonen ännu vackrare.

Inte alla känner till fördelarna med ögonfransprimer, men när de väl applicerat detta kommer de aldrig att sluta upp med vanan! Det är lätt att använda och kan även hjälpa till att stärka ögonfransarna.

Vad är ögonfransprimer?

Ögonfransprimer förbereder fransarna för att få mascaran att sitta bättre. Den innehåller mineraloljor och vitaminer som ger näring, återfuktar och vårdar hårsäckarna, så att fransarna växer sig starka och friska.

Beroende på typ, kan ögonfransprimer underlättar vidhäftningen av sminket och förlänger mascarans varaktighet. Det fungerar som en skönhetsbooster med omedelbart resultat.

Speciellt när det kommer till färgad mascara, kan ögonfransprimer förstärka nyanserna. Denna produkt förhindrar också bildandet av klumpar på grund av ackumulering av smink samt gör att mascaraborsten blir mjukare och glider lättare.

Ögonfransprimer gör att sminket håller längre eftersom det gör att hårstråna tar emot mascaran på ett vis så att du slipper applicera den flera gånger. Denna kosmetika har blivit en viktig del av många kvinnors makeuprutin, tack vare dess kraft att ge dig en förförisk och intensiv look.

Ögonfransprimer.

Olika typer av ögonfransprimer beroende på mål

Du kan få texturerande, tonande, återfuktande och curlande primers. Ingredienserna hjälper ögonfransarnas hälsa och gör att inte sminket inte klumpar sig.

Beroende på typ av ögonfransprimer varierar fördelarna. Men de kombinerar alla egenskaperna hos en skönhetsprodukt med en behandling för att stärka tunna och svaga ögonfransar.

Serumprimer

Det speciella med serumprimers är att du kan använda dem utan att behöva en färgad mascara efteråt. Denna kosmetika främjar tillväxten av ögonfransar.

Du kan använda den både under dagen och till natten. Det är tillrådligt att applicera produkten under en månad, sedan låta folliklarna vila från produkten och därefter återuppta behandlingen. Den fungerar som en traditionell mascara med högt protein- och vitamininnehåll.

Genomskinlig ögonfransprimer

Strukturen hos genomskinliga ögonfransprimers är mycket lik den hos mascara. Du behöver bara ett enda lager för att ge volym och längd till fransarna. Om du lägger på för många lager kommer det sannolikt att se klibbigt ut.

Den genomskinliga primern är funktionell och stylar makeupen. Den ger näring och stärker strukturen på ögonfransarna, men främjar inte tillväxten av hårstråna.

Vit primer

När uppdraget är att öka ögonfransvolymen finns det inget bättre än att applicera en touch av vit bas innan du applicerar mascaran. Detta är en kräm som förlänger hårstråna avsevärt, på grund av innehåller av syntetiska fibrer, designade för att täcka varje frans individuellt.

Håren blir dock inte vitfärgade. Det bästa att applicera primern och vänta tills den torkar innan du lägger på mascaran. Om du applicerar mascaran direkt, blir fransarna gråa.

Naturlig primer

Syftet med naturliga primers är att fransarna ska få styrka. Denna typ ökar inte tjockleken eller längden, utan tillför näringsämnen.

Preparatet består av helt naturliga element. En av de vanligaste ingredienserna i naturlig primer är aloe vera-gel.

Hur använder man ögonfransprimer?

Appliceringen av ögonfransprimer är ganska enkel. Även om det inte skiljer sig mycket från att använda mascara, kan vi sammanfatta proceduren i fyra steg:

  1. Curla: På så sätt separerar du fransarna och var och en får den nödvändiga mängden produkt. Om du inte har en ögonfransböjare är en mascarakam användbar.
  2. Applicera: Applicera primern från rötterna till topparna på de övre och nedre fransarna. Använd försiktiga drag uppåt eller en siffra-3-rörelse.
  3. Torka: Vänta ett par minuter tills primern stelnar, speciellt om den är vit.
  4. Smink: Avsluta med att applicera mascaran i valfri färg.

De bästa effekterna uppnår du genom att rengöra ögonfransarna innan du applicerar primern.

Ögonfransprimer.
Curlingen separerar ögonfransarna från varandra så att den kosmetiska produkten blir jämnt fördelad.

Försiktighetsåtgärder du bör vidta när du applicerar ögonfransprimer

Enligt expertrekommendationer är det viktigt att se till att produkterna som du använder för att applicera smink runt ögonen är tillverkade utan skadliga ämnen. Ögonfransprimers bör uppfylla dessa standarder.

Ögonområdet är känsligt, så applicering av ingredienser av låg kvalitet kan orsaka biverkningar. I detta avseende föreslår American Academy of Ophthalmology att man är särskilt försiktig med ögonfransarna, eftersom de är viktiga för att hålla damm och orenheter borta från ögonen.

Slutligen, glöm inte att tvätta bort din makeup i slutet av dagen. Om du låter ögonfransprimer och mascara byggas upp riskerar du att få ögoninfektion . Som en försiktighetsåtgärd, låt det gå en dag i veckan då du inte applicerar ämnen på dina ögonfransar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.