Fördelarna med magnetiska ögonfransar

Magnetiska ögonfransar är det nya alternativet för att försköna ögonen samt uppnå ett attraktivt utseende. Det bästa är att de dessutom är billiga och lätta att applicera.
Fördelarna med magnetiska ögonfransar

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

En ny trend har anlänt: magnetiska ögonfransar. Denna kosmetiska procedur kan förbättra volym, längd, kvantitet och böjning.

Lösögonfransar har varit det främsta alternativet för att förbättra utseendet på ögonen under lång tid men många kvinnor har sett sig tvingade att ta avstånd från dem. Detta beror främst på allergier och infektioner som orsakas av limmet. Dvs. lim som du måste använda för att fästa dem på ögonlocket.

Däremot kräver magnetiska ögonfransar inte något lim eftersom de innehåller mikromagneter som kan fästa vid vilken magnetiserad yta som helst. Fortsätt läsa för att lära dig mer om ett nytt mode som är här för att stanna.

Vad är magnetiska ögonfransar?

De är i grunden en hårremsa, antingen naturlig eller syntetisk, bestående av två till fem rektangulära mikromagneter som gör att de kan fästa vid en magnetiserad yta. Precis som tidigare kosmetiska alternativ kan du välja längd och tjocklek på remsan.

Dessutom kan magnetögonfransar enkelt anpassas till vilket öga som helst, oavsett form eller storlek.

En person som genomgår ett kosmetiskt ingrepp
Traditionella lösögonfransar gick ur modet till viss del på grund av allergierna orsakade av limmet de krävde.

Hur applicerar man dem?

Att fästa magnetiserade ögonfransar är en enkel process men kräver tålamod. Det handlar egentligen bara om att öva. Det finns för närvarande två förfaranden för att fästa dem:

 • Det första är att använda två remsor med magnetiska ögonfransar och fästa dem på de naturliga ögonfransarna. Med andra ord är det dina egna ögonfransar som hamnar mellan de två magnetremsorna och håller dem på plats.
 • Det andra är att applicera en magnet som innehåller eyeliner-gel och sedan placera ögonfransremsan på den

Processen är ännu enklare när det gäller att ta bort dem. Allt du behöver göra är att ta av remsorna med fingrarna. Lägg sedan dem åt sidan för att återanvända dem senare.

Magnetiska ögonfransar med två rader

Denna sort består av två hårremsor med mikromagneter för varje öga. Först placerar du den övre remsan ovanpå ögonlocket. Sedan placerar du den nedre remsan och sammanfogar den med den övre när den är fixerad och omsluter dina naturliga ögonfransar i mitten.

Den här proceduren kan vara rejält besvärlig men det finns ett verktyg som gör det lättare; en magnetiserad pincett. Med dessa kan du placera remsorna på magneterna för att därefter placera dem på ögat.

Fördelar med magnetiska ögonfransar

Magnetiska ögonfransar har flera fördelar jämfört med andra produkter på marknaden (så som ordinarie lösögonfransar och hårförlängningar). Här följer några av de främsta fördelarna:

 • Inget lim krävs. Personer som avstått från att använda ögonfransprodukter på grund av skador eller allergier orsakade av limmet kan utan risk använda de med magneter.
 • De är enkla att applicera och ta bort. Medan vanliga lösögonfransar och förlängningar kräver en viss teknik och särskilda verktyg för deras applikation, behöver magnetiska ögonfransar inte tidigare träning och allt du behöver ha till hands är dina fingrar. Du behöver inte anlita någon specialist eller besöka en salong.
 • Naturligt utseende. Hur många människor har du inte sett med lösögonfransar som får dem att se konstgjorda ut istället för att förbättra deras utseende? Det är ingenting du behöver bekymra dig om då det kommer till magnetiska ögonfransar.
 • De är billiga jämfört med då du betalar för tjänsten med applikation av ögonfransförlängningar.
 • Du kan återanvända dem cirka 20 gånger.

Hur man använder dem säkert

Användningen av magnetiska produkter skapar inte ögonstörningar men det är av yttersta vikt att vara medveten om dina allergier och känsligheter. Dessutom kommer korrekt användning att förlänga tiden du kan använda dina ögonfransar.

Här är några tips att ta till sig med hänsyn till magnetiska ögonfransar:

 • Dela dem inte med andra människor, eftersom ögoninfektioner, såsom konjunktivit, kan vidarebefordras via remsorna.
 • Förvara ögonfransarna på en avskild plats, undan damm och fukt.
 • Du kan använda ögonmakeup eller mascara efter applicering av ögonfransarna, men inte innan.
 • Tvätta händerna för att förhindra ögoninfektioner.
 • Rengör dem med micellärt vatten efter varje användning för att ta bort smink och damm.
 • Använd inte magnetögonfransar om du har en ögoninfektion eftersom de då kan irritera ögonen ytterligare.
 • Att applicera ögonfransar i en hektisk miljö kan få dem att inte fästa ordentligt eller även leda till skador.
 • Använd inte ögonfransar under en magnetröntgen eftersom maskinen använder en kraftfull magnet som kan riva av dem.
En person som håller en uppsättning ögonfransar
Det finns verktyg som underlättar placeringen av magnetiska ögonfransar via magnetiserade ytor

Magnetiska ögonfransar är återanvändbara och förorenar mindre

Sammantaget är magnetiska ögonfransar ett utmärkt återanvändbart, kostnadseffektivt och tidsbesparande alternativ till ordinarie lösögonfransar och förlängningar.

Slutligen, som vi sa ovan, kräver dessa typer av ögonfransar inte lim, men du måste följa rekommendationerna för användning. Följ därför instruktionerna på förpackningen för att undvika infektioner. Dessa tips kan även låta dig förlänga ögonfransarnas livslängd upp till 30 gånger. Tänk på att appliceringen kräver tålamod och en stadig hand.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Galvis-Ramírez V, Tello-Hernández A, Álvarez-Osorio L, Rey-Serrano J. Prevalencia de infección por Demodex folliculorum en pacientes que acuden a consulta general de oftalmología. Rev. salud pública. 2011. 13 (6): 990-997.
 • Navarrete-Rodrígueza E, Sienra-Mongeb J, Ureña-Ortiza R. Alergia Ocular. Rev. Fac. Med. 2018. 61 (3): 1-10.
 • Ramírez O, Novo Torres A, Volpe Ch. El ojo hermoso. Cir.plást. iberolatinoam. 2007. 33 (2): 79-90.
 • Pérez-Alcázar G. Imanes permanentes: características, aplicaciones y futuro. Rev. Acad. Colomb. Cienc. Ex. Fis. Nat. 2016. 40(155):221-233.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.