Naturliga huskurer mot hängande ögonlock

Naturliga huskurer mot hängande ögonlock

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Att ha hängande ögonlock får inte bara folk att se äldre ut än vad de egentligen är, utan kan även försämra synen. Viss statistisk visar på att över 100,000 personer varje år vänder sig till kirurgiska lösningar för detta problem. Men om du sätter dig ned en stund och letar efter mer information kommer du snabbt hitta tips som kan hjälpa dig att undvika sådana procedurer.

Det är speciellt fördelaktigt för personer som inte reagerar bra på sövning eller som inte vill genomgå kirurgi p.g.a. hälsan. Med anledning av detta kommer vi att berätta för dig hur du kan förbättra dina ögonlocks utseende i följande artikel. 

Hängande ögonlock kan vara något som förvärras med tiden eller komma och gå i perioder. Det kan uppkomma på bara ett öga eller båda. Det är lätt att upptäcka problemet om det bara uppstår på ena sidan; det kan vara betydligt svårare ifall det uppkommer på båda ögonen.

Om en person måste luta sig eller höja på ögonbrynen för att kunna se ordentligt kan det få dem att se sömniga eller trötta ut. Detta tillstånd kan vara medfött eller kan uppkomma senare i livet.

Även om det inte är något allvarligt problem är det bäst att en läkare undersöker ögonen och ögonlocken för att på så sätt kunna utesluta eventuella yttre faktorer eller problem som kan vara relaterade till det.

Vad finns det för orsaker till hängande ögonlock?

Hängande ögonlock kan uppkomma p.g.a. olika situationer eller faktorer: vanligt cellulärt åldrande, diabetes, stroke, Horners syndrom (en sjukdom som påverkar nerverna i ögat och ansiktet), en hjärntumör eller någon annan sjukdom som påverkar nerver eller muskelfunktioner.

På båda sidorna

På endast ena sidan

  • En svulst i ögonlocket – den liknar en vagel
  • Hälsokomplikationer
  • Nervskada
  • Den naturliga åldringsprocessen
  • Normala variationer i ögonlocket

Huskurer mot hängande ögonlock

Gurka för ögonlocken

1 – Använd kamomillte-påsar eftersom kamomill innehåller antiinflammatoriska ämnen som kan hjälpa till att behandla detta tillstånd. Förvara påsarna i frysen innan du lägger dem på ögonen. Slappna av och låt dem ligga på i 20 minuter. Genom att göra detta till en del av din dagliga rutin kommer du märka av effekten på nolltid.

2 – Gör en hemmagjord lotion för att fräscha upp dina ögon genom att använda naturliga ingredienser. Den är väldigt enkelt att tillreda. Blanda fyra matskedar naturell yoghurt, fyra matskedar aloe vera-gel, två matskedar havre och fem skivor skalad gurka tills det blir en massa. Applicera massan på ögonlocken, låt sitta i 20 minuter och skölj sedan av med kallt vatten.

3 – Gurka är en toppenkur mot hängande ögonlock. Lägg bara nedkylda gurkskivor på dina ögon och låt dem sitta i 15-20 minuter.

4 – Isvatten är väldigt effektivt. Tvätta ansiktet med väldigt kallt vatten för att göra huden tajtare och motverka hängande ögonlock.

5 – Att äta mer grapefrukt är ett jättebra alternativ eftersom den höga nivån av antioxidanten resveratrol hjälper till att motverka eller sakta ner cellernas åldringsprocess. Lägg till mer grapefrukt i din dagliga kost för att dra nytta av fördelarna!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.