Huskurer mot hängande ögonlock

augusti 6, 2015

Att ha hängande eller sluttande ögonlock får inte bara folk att se äldre ut än vad de egentligen är, det kan även försämra synen. Viss statistisk visar på att över hundra tusen personer varje år vänder sig till kirurgiska lösningar för detta problem. Men om du sätter dig ned en stund och letar efter mer information kommer du snabbt hitta tips som kan hjälpa dig att undvika sådana procedurer. Det är speciellt fördelaktigt för personer som inte hanterar narkos speciellt bra eller som inte vill genomgå kirurgi p.g.a. hälsan. Med anledning av detta kommer vi att berätta för dig hur du kan förbättra dina ögonlocks utseende i följande artikel. 

Hängande ögonlock kan vara något som förvärras med tiden eller så kan det komma och gå i perioder. Det kan uppkomma på bara ett öga eller båda. Det är lätt att upptäcka problemet om det bara uppstår på ena sidan; det kan vara betydligt svårare ifall det uppkommer på båda ögonen.

Om en person måste luta sig eller höja på ögonbrynen för att kunna se ordentligt kan det få dem att se sömniga eller trötta ut. Detta tillstånd kan vara medfött eller kan uppkomma senare i livet.

Även om det inte är något allvarligt problem är det bäst att en läkare undersöker ögonen och ögonlocken för att på så sätt kunna utesluta eventuella yttre faktorer eller problem som kan relatera till det.

Vad finns det för orsaker till hängande ögonlock?

Hängande ögonlock kan uppkomma p.g.a. olika situationer eller faktorer: vanligt cellulärt åldrande, diabetes, stroke, Horners syndrom (en sjukdom som påverkar nerverna i ögat och ansiktet), en hjärntumör eller någon annan sjukdom som påverkar nerver eller muskelfunktioner.

På båda sidorna

  • Medicinska komplikationer, till exempel myasthenia gravis (MG) – en muskelsjukdom som påverkar musklerna runt ögat och de nerver som kontrollerar dem
  • Den naturliga åldringsprocessen
  • Normala variationer i ögonlocken

På endast ena sidan

  • En svulst i ögonlocket – denna liknar en vagel
  • Hälsokomplikationer
  • Nervskada
  • Den naturliga åldringsprocessen
  • Normala variationer i ögonlocket

Huskurer mot hängande ögonlock

gurka1 – Använd kamomillte-påsar eftersom kamomill innehåller anti-inflammatoriska ämnen som kan hjälpa till att behandla detta tillstånd. Förvara påsarna i frysen innan du lägger dem på ögonen. Slappna av och låt dem ligga på i 20 minuter. Genom att göra detta till en del av din dagliga rutin kommer märka av effekten på nolltid.

2 – Gör en hemmagjord lotion för att återuppliva dina ögon genom att använda naturliga ingredienser. Det är väldigt enkelt att tillreda. Blanda fyra matskedar naturell yoghurt, fyra matskedar aloe vera gel, två matskedar havre, och fem skivor skalad gurka tills det blir en massa. Applicera massan på ögonlocken, låt det ligga på i 20 minuter, och skölj sedan av med kallt vatten.

3 – Gurka är en toppenkur mot hängande ögonlock. Lägg bara nedkylda gurkskivor på dina ögon och låt dem ligga på i 15 till 20 minuter.

4 – Isvatten är väldigt effektivt. Tvätta ansiktet med väldigt kallt vatten för att göra huden tajtare och motverka hängande ögonlock.

5 – Att äta mer grapefrukt är ett jättebra alternativ, eftersom den höga nivån av antioxidanten resveratrol hjälper till att motverka eller sakta ner cellernas åldringsprocess. Lägg till mer grapefrukt i din dagliga kost för att dra nytta av fördelarna!

MER FÖR DIG