Förbättra ögonhälsan med aloe vera

Vill du ha friska ögon och bra syn? Lär dig om en naturlig huskur som kan hjälpa dig att ta hand om denna viktiga del av kroppen.
Förbättra ögonhälsan med aloe vera

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Många tror fortfarande att ögonsjukdomar bara uppkommer på grund av åldern och är därför för det mesta omedvetna om att det finns vanor som kan hjälpa dem att förbättra ögonhälsan. Man kan exempelvis ge kroppen näringsämnen som minskar risken för många ögonsjukdomar.

Det finns även naturliga kurer vars egenskaper stärker ögonen och skapar en skyddande barriär mot skador från solen och gifter. Bland dessa hittar vi en naturlig kur med aloe vera. Även om det är ett gammalt recept är det fortfarande ett bra tillskott för att ta hand om ögonen.

Idag vill vi dela med oss av receptet för att du ska kunna göra det hemma.

Naturlig kur med aloe vera för att förbättra ögonhälsan

Aloe vera i skivor

Kuren kombinerar ingredienser med antioxidantiska och anti-inflammatoriska egenskaper. Efter att dessa har absorberats av kroppen hjälper de till att förbättra ögonhälsan. Det är ett antikt medicinskt recept som har blivit berömt världen över och som har överlevt tills idag för sina många fördelar.

Kuren görs av en blandning av aloe vera och andra näringsrika livsmedel, som honung och valnötter. Tillsammans bjuder de på fettsyror, fibrer och mineraler som är fördelaktiga för hela kroppen.

Fördelar med aloe vera för synen

Aloe vera för att förbättra ögonhälsan

Gelen i aloe vera har länge använts som bas i hundratals medicinska och kosmetiska recept. Den är rik på vatten, antioxidanter och viktiga vitaminer med förmågan att motverka och bekämpa många sjukdomar.

Aloe vera stimulerar även formandet av vita blodceller, samt främjar läkning av levande vävnader. Gelen har dessutom en skyddande effekt på de känsliga membranen som täcker ögonen.

Därför har extraktet använts som en fundamental del i behandlingar av tillstånd som:

Gelen har även intressanta effekter på kontrollen av blodets glukosnivåer. Det är en nyckelfaktor för att bibehålla optimal optisk prestanda. Det innebär att aloe är perfekt för att undvika ögonsjukdomar kopplade till diabetes när gelen intas regelbundet.

Hur man tillreder denna naturliga kur med aloe vera för att förbättra ögonhälsan

Smoothie på aloe vera

För att tillreda kuren måste du bara se till att du köper ingredienser av så bra kvalitet som möjligt. Du får även ett bra stöd för immunförsvaret och dina matsmältningsfunktioner. Det bästa är att kuren innehåller väldigt få kalorier, så den är inte ett problem för någon som försöker att gå ner i vikt.

Ingredienser

 • 1 dl aloe vera
 • 0,8 dl krossade valnötter
 • 1 matsked honung
 • Juice från 2 citroner

Metod

 • Skär först upp bladen och ta ut gelen med hjälp av en sked.
 • Lägg därefter gelen i en kastrull med lite vatten och låt koka i 10 till 15 minuter.
 • Därefter silar du överskottsvattnet och ställer gelen i kylen.
 • Efter 10 till 12 timmar häller du gelen i en mixer med de övriga ingredienserna.
 • Mixa allt tills du får en krämig smoothie. När den är färdig distribuerar du den i 3 portioner så att du kan dricka den tre gånger per dag.
 • Drick minst 30 minuter innan varje måltid.

Som du kan se är det ganska lätt att tillreda en kraftig huskur för att förbättra ögonhälsan. Den innehåller heller inte några dyra ingredienser!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Aloe vera leaf gel: a review update. J Ethnopharmacol. 1999;68(1-3):3-37.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.