Bekämpa celluliter med honung och äppelcidervinäger

För att effektivt bli av med celluliter behöver du externa behandlingar tillsammans med fysisk aktivitet och kurer som avgiftar kroppen inifrån och ut. Lär dig om en väldigt effektiv kur i den här artikeln.
Bekämpa celluliter med honung och äppelcidervinäger

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Besväras du av celluliter? Letar du efter ett sätt att effektivt bekämpa celluliter, och till en rimlig kostnad?

Celluliter karaktäriseras av uppkomsten av små gropar på hudens yta, som får din hud att se ut ungefär som ett apelsinskal.

Det må inte vara ett allvarligt hälsoproblem, men det kan vara ett tecken på vätskeretention eller problem med cirkulations- eller lymfsystemen.

Lyckligtvis finns det många produkter och tekniker för att bekämpa celluliter och göra huden friskare och lenare.

Vi vill idag ta chansen att dela med oss av en naturlig kur med äppelcidervinäger och honung som verkligen kan hjälpa.

Bekämpa celluliter med äppelcidervinäger och honung

Har du celluliter?

Äppelcidervinäger kombinerat med honung har varit en alternativ behandling för att bekämpa celluliter i åratal.

Båda ingredienserna innehåller antioxidanter och organiska syror. Dessa hjälper till att avgifta kroppen och får därmed lymfsystemet att fungera bra.

Deras fibrer och essentiella vitaminer främjar bra smältning av fetter i tarmarna, vilket är nyckeln till att minska fettansamlingar.

De förhindrar även att lipider kvarhålls i blodet, hjälper till att sänka kolesterolet och förebygger andra tillstånd som kan påverka din livskvalitet.

Äppelcidervinäger är bra till mycket

Både vinäger och honung har naturliga beståndsdelar som förbättrar din ämnesomsättning. Det ökar därför din kaloriförbränning och hjälper dig att gå ner i vikt.

Måttlig konsumtion assisterar i elimineringen av gifter som ansamlas i blodomloppet, vilket låter blodet flöda friare.

Detta minskar inflammationer i dina kroppsvävnader. Samtidigt hjälper det även att minska de kvarhållna vätskorna som också är en bidragande orsak till celluliter.

Det är värt att nämna att vårt recept är naturligt alkaliskt. Med andra ord hjälper det till att reglera din kropps pH när det kommit in i kroppen. Det hjälper i sin tur till att förebygga sjukdomar.

Hur man gör behandlingen

Bekämpa celluliter naturligt

Med detta naturliga recept kan du inte bara bekämpa celluliter inifrån och ut, utan också:

Men det är viktigt att klargöra att det inte är någon mirakelkur för celluliter. Dina resultat kommer bero på andra delar av din livsstil, såsom din kost, din fysiska aktivitet och externa behandlingar.

Det betyder att du för att få optimala resultat måste modifiera din livsstil väsentligt. Du kommer behöva fokusera dina ansträngningar på att bekämpa fettansamlingen, med andra ord grunden till celluliterna.

Vidare är det viktigt att nämna att vinägern och honungen ska vara 100% ekologiska. Du må kunna hitta billigare alternativ, men ekologiska varor är det enda sättet att dra full nytta av deras egenskaper.

Låt oss nu ta en titt på hur du gör behandlingen.

Ingredienser

Beredning

  • Blanda äppelcidervinägern med det varma vattnet och söta med honung.
  • När det är väl blandat kan du dricka det.

Kontraindikationer

Det finns inga hälsorisker med att ta mindre mängder äppelcidervinäger. Du ska dock aldrig överskrida den rekommenderade dosen.

För mycket av syran kan utlösa matsmältningsproblem, diarré och för stor produktion av magsyra.

Om du upplever buksmärta eller inflammation efter att ha tagit kuren ska du avsluta behandlingen omedelbart.

Ta inte äppelcidervinäger som inte spätts ut eftersom det kan skada tandemaljen och påverka den skyddande slemhinnan i magen.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.