7 fördelar med valnötter du antagligen inte kände till

Om du vill dra nytta av valnötter behöver du bara äta en handfull om dagen. De må ha ett högt kaloriinnehåll, men det är värt det. Lär dig varför i den här artikeln.
7 fördelar med valnötter du antagligen inte kände till

Senaste uppdateringen: 27 december, 2018

Valnötter är något av det bästa som finns för kropp och hälsa. De innehåller protein, hälsosamma fibrer, naturliga steroler, antioxidanter, vitaminer och mineraler.

Läs vidare så ska vi berätta varför dessa nötter är så bra.

Valnötter är bra för att motverka cancer

Valnötter har visat sig ha positiva effekter vid bröstcancer

Valnötter har visat sig ha positiva effekter vid prostata- och bröstcancer.

I en studie som gjordes på råttor hade de som fått valnötter i 18 veckor färre tumörer som växte långsammare, jämfört med råttor som fick samma mängd av något annat livsmedel.

De stärker hjärtat

Valnötter är bra för hjärtat

De tar även bra hand om hjärtat.

De är rika på aminosyror och arginin, som är perfekt att ha i kosten för alla som har kardiovaskulära problem.

De är anti-inflammatoriska

mage

De innehåller mycket vegetabiliskt fett, omega 3 och alfa-linolensyror som gör dem naturligt anti-inflammatoriska. De förbättrar dessutom cirkulationen.

De är fulla med antioxidanter

nötter

Valnötter innehåller en stor mängd antioxidanter. Tack vare deras innehåll av polyfenoler och lipoprotein är de rena supernötter.

Se till att du regelbundet börjar äta dessa nötter, för de är extremt näringsrika och gör fantastiska saker för din kropp.

Fantastisk mat för din hjärna

hjärna

De skyddar dina nerver med E-vitamin, folsyra, melatonin, omega 3 och antioxidanter.

Olika studier har visat att de hjälper till att minska sårbarhet för oxidationsstress, något som ofta uppkommer med åldern.

Om du vill att din hjärna ska fungera bra längre finns det inget bättre än en handfull nötter varje dag.

Du kommer att märka skillnaden. Din hjärna får på så vis alla näringsämnen den behöver för en bättre hälsa. Det kan även vara bra mot Alzheimers.

De hjälper människor med typ 2-diabetes

finger

Det har visat sig att det är bra för folk med typ 2-diabetes att äta valnötter.

Fetterna är hälsosamma och reglerar metaboliska faktorer samt sänker insulinnivåerna när man äter dem på tom mage.

Om du har typ 2-diabetes kan du börja äta en handfull valnötter om dagen för att hjälpa till att hantera blodsockernivåerna.

De hjälper dig att sova

sova

Det kan verka för bra för att vara sant, men något så enkelt som att äta en handfull valnötter kan få dig att sova bättre

Valnötter innehåller melatonin, en antioxidant som hjälper dig att somna snabbare och som hjälper dig att få en oavbruten sömn.

Det gör din kropp betydligt starkare och friskare, eftersom du ger dig själv den vila du förtjänar och behöver.

Du får det vegetabiliska fett din kropp behöver

nötter

Din kropp behöver en viss mängd fett varje dag. Valnötter är rika på omega 6-fettsyror, som också förekommer i kött med hög fetthalt.

Det hjälper kroppen att återhämta sig och hålla sig frisk, så om du inte vill få omega 6 från djurfett kan du alltid hitta det i valnötter.

Valnötter är fantastiska för din kropp, m en eftersom de innehåller en stor andel fett är det bäst att du nöjer dig med en handfull per dag. Det räcker för att få åtnjuta fördelarna för hälsan utan att inta för mycket kalorier.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • de Lira-García, C., Bacardí-Gascón, M., & Jiménez-Cruz, A.. (2012). Efecto del consumo de nueces, semillas y aceites sobre marcadores bioquímicos y el peso corporal: revisión sistemática. Nutrición Hospitalaria27(4), 964-970. https://dx.doi.org/10.3305/nh.2012.27.4.5781
  • López León, R., & Ureña Solís, J. (2012). Propiedades antioxidantes de los frutos secos y la disminución del colesterol total y LDL-colesterol. Rev. costarric. salud pública21(2), 87-91.
  • Ma, Y., Njike, V. Y., Millet, J., Dutta, S., Doughty, K., Treu, J. A., & Katz, D. L. (2009). Effects of walnut consumption on endothelial function in type 2 diabetic subjects: a randomized controlled crossover trial. Diabetes care33(2), 227-32.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.