Vad innebär egentligen erotiskt smisk?

Erotiskt smisk är ett sexuellt utövande där den ena parten antingen dominerar eller domineras för sexuell tillfredsställelse.
Vad innebär egentligen erotiskt smisk?
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

När vi tänker på sex kan fantasin egga på oss och inspirera vad som ska komma härnäst. Erotiskt smisk är gnistan till en kedjereaktion som är stor, subjektiv och kontroversiell i den mänskliga sexualitetens värld.

Tror du att du vet allt som finns att veta om sex? Oroa dig inte, för det är ett ämne så fantastiskt brett och stort att det alltid finnas saker att lära sig.

En smekning, en gnista, en beröring… dessa är alla karaktärsdrag på fysisk interaktion och flirtande mellan människor.

Så vad händer när någon försöker utdela lätta slag till den andra i relationen? Oavsett rollerna, överenskommelserna eller termerna som ett par, en grupp eller individer har etablerat är kommunikation nyckeln.

Endast genom kommunikation kan sexuella relationer förbli positiva – oavsett vilken ortodoxi eller liberalism som stödjer den.

Tänk dig att du är med din partner och ni håller på att bli intima. Hon eller han tar då tag i dig och viskar “smiska mig.” Du blir nervös och ängslig över att svara sanningsenligt. Så borde du ge personen det smisk han eller hon vill ha?

Vi lämnar det beslutet till dig. Det som verkligen spelar roll är ursprunget och rötterna. Folk använder erotiskt smisk som en sexuell aktivitet. Det involverar frivillig och måttlig dominans och mental reaktion.

Men finns det verkligen njutning i att slå? Alla fall med smisk är givetvis unika och kan variera i intensitet, men det betyder inte att slag upphör att vara en skadlig handling mot kroppen. För att inte tala om de etiska, moraliska och sociala omständigheterna kring detta stora tabu, som utövas varje dag.

Om du är intresserad av ämnet, även om det bara är lite, eller vill införa lite extra krydda i ditt sexliv kan du läsa vidare och lära dig lite mer om erotiskt smisk.

Allt om erotiskt smisk

Att veta om smisk

Orättfärdigt våld eller ett uttryck för sexuell spontanitet?

Enligt psykologin

Under lång tid och fram tills väldigt nyligen ansåg psykiatrin och den medicinska vetenskapen att dessa utövanden var avskyvärda. Det var bara när en ny definition kom till den moderna psykiatrin som dessa kretsar slutade se på sexlekar med inslag av smisk på det sättet.

Vi bör nämna att American Psychiatric Association vidhöll sin inledande definition av smisk under lång tid. Vi får dock heller inte glömma att det dröjde fram till 1973 innan denna förening tog bort homosexualitet från sin lista över mentalsjukdomar.

Sexuellt utövande: vad innebär det egentligen?

Smisk i sexuellt syfte

Den dominanta utdelar bestraffning på rumpan med traditionsenliga redskap – måttstock, ris, bambu, bälte, hand, etc.

 • Det finns ett “dominant/undergivet” förhållande mellan deltagarna.
 • Det antyder ett tidigare överenskommet underläge som ger subjektiv njutning åt deltagarna. Det är uppenbart vem som ska “vinna”.

I BDSM-världen (bondage, dominans, underlägsenhet, sadomasochism, etc.), där vi hittar erotiskt smisk, finns det flera aspekter att ta hänsyn till.

Föremål som används i dessa lekar

Bland de mest populära föremålen och metoderna som används vid erotiskt smisk hittar vi följande:

 • Ris: inom smisk använder folk ofta ris för att disciplinera. Ofta kommer de i utsmyckade varianter.
 • Bälte: ett bälte eller skärp är ett flexibelt klädesplagg av läder eller ett annat tåligt material. Utöver att hålla byxorna uppe kan de dock användas i dessa sammanhang.
 • Rebenque: detta är en kort piska från Argentina och Uruguay, framtagen för att hantera boskap.
 • Över knät: i denna ställning sitter smiskaren ned medan den undergivne ligger över dennes knän med ansiktet nedåt. Det är den mest klassiska positionen och inkluderar konstant kroppskontakt mellan deltagarna.

Kom ihåg att kommunikation är nyckeln vid dessa lekar och att alla deltagare alltid måste vara överens om vad som är tillåtet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Ernulf K, Innala S. Sexual bondage: A review and unobtrusive investigation. Arch Sex Behav. 1995; 24, 631–654.
 • Faccio E, Casini C, Cipolletta S. Forbidden games: the construction of sexuality and sexual pleasure by BDSM ‘players’, Culture, Health & Sexuality. 2014; 16:7: 752-764.
 • Herbenick D, Patterson C, Beckmeyer J, et al. Diverse Sexual Behaviors in Undergraduate Students: Findings From a Campus Probability Survey.
  The Journal of Sexual Medicine. 2021; 18(6): 1024-1041.
 • Villanueva Orozco G, Rivera Aragón S, Díaz Loving R, Reyes-Lagunes I. La comunicación en pareja: desarrollo y validación de escalas. Acta de investigación psicol. 2012; 2(2): 728-748.
 • Delsol C, Margolin G. The role of family-of-origin violence in men’s marital violence perpetration. Clinical Psychology Review. 2004; 24(1): 99-122.
 • Mallanāga Vātsyāyana. Kamasutra. Brasil: Clube de Autores, 2020.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.