Upptäck en grön juice som hjälper dig att gå ner i vikt

Ingefära stimulerar produktionen av magsyra, så har man problem med det rekommenderas det att man tillreder juicen utan denna ingrediens.
Upptäck en grön juice som hjälper dig att gå ner i vikt

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Juiceterapi har blivit populärt under de senaste åren, för det har visat sig att det är bra för att gå ner i vikt och förbättra hälsan. Här ska vi dela med oss av ett recept på en läcker grön juice.

Kombinationen av frukt, grönsaker och vissa kryddor i en och samma juice har visat sig medföra lämpliga näringsämnen som behövs för kroppens ämnesomsättning.

Det är dock viktigt att man förstår att även om dessa juicer är ett bra stöd för att gå ner i vikt och bränna fett är det inte någon mirakelkur i sig.

Som du säkert förstår, är det ett stöd som förbättrar resultaten om man samtidigt tränar och har en redan bra kost.

Vi kommer i den här artikeln dela ett recept på en grön juice med äpple, gurka och ingefära som man kan använda sig av regelbundet för att främja kroppens förmåga att bränna fett.

Vad innehåller juicen?

Denna naturliga juice med äpple, gurka och ingefära är rik på antioxidanter, vitaminer och mineraler.

För att få en bättre uppfattning om hur viktig drycken är vid bantning ska vi nu gå närmare in på ingredienserna.

Äpple

Ät ett äpple!

Att äta ett äpple om dagen är bra för att förbättra hälsan på många sätt. Det är en frukt med få kalorier och fett, men som är rik på vitaminer, mineraler och även fibrer.

Då frukten innehåller alla dessa näringsämnen har den en positiv effekt på kroppens ämnesomsättning samt matsmältningen.

Fibrerna är en av de viktigaste aktiva ingredienserna, eftersom de reglerar matsmältningen och gör en mätt så att man inte får i sig för många kalorier.

Äpple hjälper också till med att motverka vätskeretention och det dåliga kolesterolet.

Gurka

En av anledningarna till att gurka är så bra för viktnedgång är att den till stor del består av vatten.

Som vi redan vet är vatten en viktig vätska för att öka ämnesomsättningen och bränna kalorier.

Men det är inte allt – gurka är även en källa till fytonäringsämnen, flavonoider, vitaminer, mineraler och andra viktiga näringsämnen som är viktiga för kroppen.

Ingefära

Ingefära förbättrar matsmältningen

Ingefära har egenskaper som kan hjälpa dig med viktminskning på många sätt.

En av dessa är att den minskar inflammation, och känsligheten för glukos, vilket är två faktorer som motverkar att man bränner fett.

Den gör dig också mätt, så att du inte intar för mycket mat under dagen. Den förbättrar även matsmältningen och stimulerar produktionen av magsyra.

Den har dessutom två ämnen som kallas gingerol och shogaol som ökar ämnesomsättningen genom att förbättra förmågan för energiförbrukning och oxidering av fetter.

Hur gör man grön juice?

Tillredningen är väldigt enkel och du kan hitta alla ingredienserna i affären.

Ingredienser

 • 1 grönt äpple
 • 1 gurka
 • 1 tesked riven ingefära
 • 1 glas vatten

Tillredning

 • Skala och skiva gurkan.
 • Skala äpplet.
 • Ta ur kärnhuset.
 • Lägg allt i mixern.
 • Lägg till en tesked riven ingefära.
 • Häll i ett glas vatten.
 • Mixa allt.
 • Drick direkt.

För bästa resultat rekommenderas att du dricker juicen på tom mage, eftersom kroppen då får lättare att ta upp näringsämnena.

Att tänka på!

Ingefära rekommenderas inte för personer med magproblem som exempelvis:

Om du har något av detta är de bäst att tillreda juicen utan ingefära.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Warrilow A, Mellor D, McKune A, Pumpa K. Dietary fat, fibre, satiation, and satiety-a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr. 2019 Mar;73(3):333-344. doi: 10.1038/s41430-018-0295-7. Epub 2018 Aug 30. PMID: 30166637.
 • Baranowska M, Bartoszek A. Antioxidant and antimicrobial properties of bioactive phytochemicals from cranberry. Postepy Hig Med Dosw (Online). 2016 Dec 31;70(0):1460-1468. doi: 10.5604/17322693.1227896. PMID: 28100853.
 • Maharlouei N, Tabrizi R, Lankarani KB, Rezaianzadeh A, Akbari M, Kolahdooz F, Rahimi M, Keneshlou F, Asemi Z. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(11):1753-1766. doi: 10.1080/10408398.2018.1427044. Epub 2018 Feb 2. PMID: 29393665.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.