Undvik och behandla hälsprickor på fötterna

För att bli av med torr hud på hälarna kan du antingen smörja in dem med kakaosmör eller kokosolja, eftersom båda återfuktar och exfolierar huden.
Undvik och behandla hälsprickor på fötterna
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Granskad och godkänd av Kirurg Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det finns många faktorer som kan orsaka hälsprickor. Förutom att de inte ser bra ut kan de vara obekväma och till och med smärtsamma för dina fötter. En av de vanligaste orsakerna till hälsprickor är ständig användning av skor som är öppna vid tårna, så som sandaler…

Kvinnor har en tendens att drabbas av det här problemet oftare än män eftersom de använder den här typen av skor i högre utsträckning. Dock betyder det förstås inte att män inte drabbas av det här problemet, för det gör de naturligtvis! Den ständiga användningen av öppna skor är tyvärr inte den enda boven i dramat.

Som du kanske redan vet kan torra och spruckna hälar se oattraktivt ut och kan skada ditt välbefinnande. Det är viktigt att veta att övervikt, eller till och med varmt klimat, kan leda till hälsprickor. Om du är en person som ofta idrottar rekommenderar vi att du ständigt återfuktar fötterna med fuktgivande lotion för att förhindra att problemet uppstår.

Hälar

Med detta sagt ska vi dela med oss av några tips för behandling av hälsprickor så att du kan bli av med problemet. Det är bäst att förebygga det så länge det går, men om du redan har fått spruckna hälar bör du påbörja dessa huskurer så snart som möjligt.

Så fortsätt läsa för att lära dig mer om dessa naturliga huskurer för behandling av hälsprickor och börja använda dem redan idag!

Kakaosmör

 

Kakaosmör mot hälsprickor

Kakaosmör är en utmärkt kur att börja med eftersom det är en av de bästa exfolianterna som finns. Du kan använda det för att mjuka upp huden och återfukta hälarna. Detta kommer definitivt hjälpa.

Honung mot hälsprickor

Kanel och honung

Du kan också prova ett varmt bad med honung. Tillsätt bara en kopp honung till en balja fylld med varmt vatten, blanda väl och bada dina fötter i 20 minuter. Torka dem sedan med en handduk och skrubba den grova delen med en pimpsten. Du kan göra det här tre gånger i veckan för att hålla huden mjuk på fötterna.

Ricinolja

Olja

Ett annat sätt att mjuka upp hård hud är att använda ricinolja. Det är en av de bästa exfolierande och mjukgörande oljorna. Fukta en torr trasa med lite av denna olja, massera hälarna lätt i 10 minuter och skölj med varmt vatten. Detta bör göras dagligen innan du går och lägger dig för att uppnå resultat så snart som möjligt.

Kokosolja mot hälsprickor

Kokosolja för hälsprickor

Kokosolja är ännu en av de bästa huskurerna för behandling av hälsprickor. Det är väldigt bra för att avlägsna döda celler och även hålla huden återfuktad, vilket gör det svårare för hälarna att torka ut. Massera hälarna varje kväll med lite olja och skölj dem med varmt vatten. Slutligen tar du på dig ett par strumpor.

Pimpsten mot hälsprickor

Pimpsten

Sist men inte minst rekommenderar vi att du använder en pimpsten med varmt vatten. Detta är den perfekta kombinationen för att lindra dina hälsprickor. Processen är enkel och avkopplande – den perfekta kombinationen för att effektivt avlägsna hård och torr hud på fötterna.

Häll upp lite varmt vatten till ett fotbad och låt det svalna något. Bada sedan dina fötter i 15 minuter. Därefter torkar du av dem lite med en handduk, skrubbar dem väl med stenen och sköljer dem på nytt. Detta kommer hjälpa dig att bli av med obekväm och grov hud på hälarna.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.