Vad man ska göra om man är trött på sin partner

Ibland kan man känna sig trött på sin partner på grund av all tid man spenderar tillsammans. Av denna anledning bör du ta tillbaka ditt personliga utrymme eller kanske börja med nya hobbyer, eftersom det kan vara ett sätt att åter tända gnistan.
Vad man ska göra om man är trött på sin partner

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Kan man bli trött på sin partner? Ja, men det är inget som bör oroa en. Låt oss tala om detta.

Kanske känns det inte längre likadant att spendera tid tillsammans. Ni skrattar inte längre åt varandras skämt, kan inte komma överens om en film att se, gillar inte varandras vänner, etc.

Vidare kanske ni känner att relationen är monoton rent generellt. Känns det bekant? Om svaret är ja är det dags att acceptera att något inte står rätt till i relationen och att en förändring måste ske.

Det är sant att det är svårt att erkänna att något är fel i relationen, men det är viktigt att göra det för att kunna finna en lösning som fungerar för er båda.

Många av oss vet redan att en rutin är förhållandets stora fiende. I takt med att tiden går är det normalt att känna att “gnistan” har slocknat. Man blir uttråkad och känner att magin är borta.

Men att vara trött på sin partner indikerar inte alltid att kärleken är bortaÄven om separation är den första lösningen man tänker på finns det ingen som gillar att ge upp.

Ibland är det värt att ge det en andra chans och försöka få tillbaka vad som gått förlorat.

Saker att prova om man är trött på sin partner

Uttråkad kvinna

1. Erkänn att det är ett problem

Innan du letar efter definitiva lösningar på vad du känner är det viktigt att du erkänner att du genomgår en känslomässig situation och att du känner dig missnöjd såväl som olycklig.

Om du är trött på din partner ska du tänka på källan till problemet och utvärdera den samtidigt som du accepterar dina egna snedsteg, snarare än att lägga all skuld på din partners axlar.

Kom ihåg att en relation kräver två personer. Det är omöjligt att alltid vara överens om allt (du håller förmodligen inte ens med dig själv hela tiden).

2. Tala om det med din partner

När du insett att det är den dagliga rutinen som påverkar hur du känner ska du tala med din partner om det och försöka förklara vad som sker utan att göra anklagelser.

Vet vem: personen kanske känner på samma sätt men har varit rädd att ta upp det.

Det är nödvändigt att ni båda uttrycker er synvinkel så att ni kan hitta källan till problemen och möjliga lösningar tillsammans. Gör det lugnt och produktivt, utan att peka anklagande fingrar.

Detta steg är väldigt viktigt eftersom båda parterna måste brainstorma efter lösningar och hänge sig till att prova saker som tar er ut ur monotonin som förstör för er.

3. Kom ihåg vad som förde er samman

Äventyrligt par

I takt med att tiden går är det lätt att glömma att det finns anledningar till att ni knöt band till varandra. När du ifrågasätter relationen och är trött på din partner ska du tänka på hur allt startade.

Du har förmodligen glömt att det fanns många saker som förde er samman. Kanske har du glömt hur roligt det var att bryta rutinen med alla saker ni gjorde tillsammans.

Vad anledningen än var så kan denna övning hjälpa er att komma över problemen som för tillfället förstör relationen.

4. Gör tid för delade aktiviteter och hobbyer

Gör ni samma saker varje dag? Träffas ni varje dag utan att ha något att tala om?

Detta kan vara anledningen till att man blir trött på sin partner. Om relationsrutinen är tråkig är det dags att återuppta hobbyer och aktiviteter som ni brukade dela, eller finna nya.

Inledningsvis förälskar sig de flesta i sin egen idealiseringen och projicering av vad den andra personen är och hur en relation med denne kommer vara.

Men när de första stegen av förälskelsen är över är det normalt att känna sig lite besviken och göra det till en vana att leta efter en plan att följa på egen hand.

För att få liv i relationen, försök att återgå till de hobbyer ni båda njöt av så mycket.

Om ni inte var intresserade av varandras hobbyer så kanske det är dags nu. Du kan inte förvänta dig att personen ska gilla vad du gillar om du inte delar det med denne.

Om ni båda kompromissar för att vara en del av varandras aktiviteter och planerar roliga äventyr, då kommer ni definitivt känna det delade intresse som förde är samman till att börja med.

5. Ta tillbaka dina personliga utrymmen

Vänner dricker vin

När relationen börjar är det normalt att man vill följa sin partner överallt och göra allt tillsammans. Vidare kan man till och med skjuta vänskaper åt sidan. Man hänger sig helt till relationen och glömmer allt annat.

Men din dagliga rutin kan ha fått dig att inse att du vill återuppliva de saker som du gjorde när du var singel. Av denna anledning är det viktigt att ta tillbaka ditt personliga utrymme.

Det är givetvis inte lätt och kommer kräva hängivelse från er båda. Det är dock en ansträngning som är värd besväret.

6. Var tålmodig

Alla relationer genomgår svåra perioder. Försök att inte bli överraskad eller upprörd när monotonin gör sig till känna. Om du oroar dig för mycket över saker som inte är värda det blir tristessen svårare att övervinna.

Var även tålmodig. Uttryck dig utan rädsla i din partners närhet och försök att jobba tillsammans för att lösa de små brister som gör att relationen känns monoton.

Ta ett djupt andetag och slappna av. Kommunicera med varandra och följ dessa steg för att inte känna behovet att ta drastiska åtgärder.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.