9 enkla trick för att föryngras på ett naturligt sätt

Utöver att ta hand om ditt fysiska välmående spelar känslor också en fundamental roll i att föryngras eller åldras. Försök att vara lycklig så kommer resten falla på plats.
9 enkla trick för att föryngras på ett naturligt sätt
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Att föryngras på ett naturligt sätt är möjligt så länge du är beredd att göra förändringar i livet. Om du kan göra det kommer du inte bara förbli ung på utsidan, utan även utstråla energi och glädje till omgivningen.

I den här artikeln kommer du få reda på nio enkla trick för att föryngra dig utan att behöva vända dig till kirurgi eller kosmetika.

1. Drick gott om vatten (två liter eller 6-8 glas om dagen)

Det första tricket är det enklaste och billigaste eftersom det bara går ut på att hålla vätskebalansen varje dag.

Att åldras är kopplat till progressiv uttorkning av kroppen, vilket leder till rynkor, torr hud, lös hy, etc.

Vår hud förlorar gradvis sin förmåga att hålla kvar vatten, vilket betyder att det är viktigt att dricka minst 1,5 liter vatten om dagen, på tom mage och mellan måltider.

2. Njut av näringsrika vegansmoothies

Näringsrika smoothies

Bra näringsintag är den bästa kuren för att föryngras på ett naturligt och hälsosamt sätt. I botten av näringspyramiden hittar vi följande livsmedel, som är rika på vitaminer och mineraler:

 • Frukt
 • Grönsaker
 • Nötter
 • Frön
 • Fullkorn
 • Kallpressade vegetabiliska oljor (kokos-, vetegrodds-, primros-, sesam- och linfröolja)

Med dessa kan du göra näringsrika vegansmoothies, fria från animaliska produkter, och på så sätt kan du med en enda dryck få en ordentlig dos återvitaliserande, antioxidativa näringsämnen.

3. Vet du vilka antioxidativa tillskott du borde ta?

Om du vill ha ett mer praktiskt alternativ kan du vända dig till tillskott som framtagits just för att föryngra kroppen inifrån och ut.

De har kraftfullt antioxidativa effekter som bekämpar cellskada som orsakas av fria radikaler.

De antioxidativa tillskotten inkluderar:

 • Resveratrol
 • Astaxantin
 • Glutation
 • Vitamin C
 • Vitamin E
 • Selen
 • Acaibär
 • Grönt te
 • Gurkmeja

4. Skydda dig mot solen varje dag

Skydda dig mot solen

Om du vill föryngras på ett naturligt sätt måste du akta dig för exponering för solen. Solen kan förstås vara väldigt bra för kroppen och kräver bara några minuter om dagen.

Men för stor exponering kommer få huden att åldras i förtid. Lösningen är inte att använda solskyddskrämer och därefter exponera sig i timtal. Istället ska du vara i solen runt tio minuter om dagen, varje dag. På så sätt kommer huden bli gradvis brun utan att du drabbas av oxidering.

5. Sov bra varje kväll

Bra vila är fundamentalt för att regenerera kroppen och föryngras på ett naturligt sätt varje dag. Att sova är dock inte alltid samma sak som att vila.

Vaknar du alltid med ett fräscht ansikte, gott om energi och stor motivation? Om svaret är nej ska du ta en titt på de faktorer som påverkar din sömnkvalitet (stress, middagen, sovrummet, ljuset, oljud, mobiltelefoner och liknande enheter, etc.)

6. Lär dig att andas bättre för att föryngras på ett naturligt sätt

Andas på rätt sätt

Att andas låter syre nå alla celler i kroppen och det är väldigt viktigt att andas ordentligt. Majoriteten av alla människor andas på ett dåligt, begränsat och hackigt sätt.

Prova det här: V arje kväll innan du går till sängs ska du slappna av och också försöka ta långa, djupa andetag. Det kommer hjälpa till att syresätta kroppen vilket är ett resultat av att du sovit bättre.

7. Ta hand om din hälsa

För att föryngras måste du se efter din hälsa. Om viktiga organ som levern, njurarna, lungorna, tarmarna eller sköldkörtel inte fungerar som de ska kan du drabbas av för tidigt åldrande.

Om du lider av en kronisk sjukdom måste du behandla den så tidigt som möjligt. Helst ska det göras på ett naturligt sätt.

8. Använd naturlig kosmetika

Naturliga hygienartiklar

Vi rekommenderar att du använder naturlig kosmetika och hygienartiklar. Dessa är gjorda på naturliga och ekologiska ingredienser baserade på växter, eteriska oljor, blommor, etc.

 • Du ska även inte glömma att aldrig gå till sängs utan att ta bort ditt smink. Det låter huden regenerera ordentligt under natten.
 • Tvätta och återfukta huden innan läggdags – du kommer märka skillnaden på morgonen.

9. Välj att vara lycklig

Känslor kan också spela en viktig roll för föryngring eller tidigt åldrande. Välj att vara lycklig och hjälp också andra för att bli lyckligare. Det är det bästa elixiret för din hälsa.

Gör de nödvändiga förändringarna i din livsstil för att undvika stress, oro och ångest.

Vänd dig till behandlingar som hjälper dig att slappna av, såsom yoga, tai chi, simning, dans och andra träningsformer.

Du kan även göra kreativa eller artistiska aktiviteter, vilket är hjälpsamt för att föryngras på ett naturligt sätt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.