Minska små rynkor med dessa eteriska oljor

Vill du ha ett naturligt sätt att minska små rynkor runt ögonen? Utöver att minska uppkomsten av dem har druvfröolja en tonande och anti-inflammatorisk effekt på din hud.
Minska små rynkor med dessa eteriska oljor

Senaste uppdateringen: 02 februari, 2019

Vill du minska små rynkor runt ögonen? Huden är mycket känsligare där än på andra delar av kroppen, och tyvärr betyder det att området lättare får rynkor.

Det är för att huden där inte har tillräckligt med svettkörtlar. Den producerar även mindre kollagen och elastin. Därför är risken större att huden runt ögonen försvagas, även för yngre människor.

Problemet är att många ignorerar sådant som förvärrar det, som sömnbrist, stress och dåliga matvanor. Det finns som tur är 100% naturliga lösningar som skyddar området och håller det ungt och vackert.

I den här artikeln kommer vi dela med oss av 6 eteriska oljor som förbättrar kvaliteten på huden och motverkar slapphet och rynkor.

Olibanumolja

Frankincenseolja kan minska små rynkor

Eterisk olibanumolja har antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper. Efter att den applicerats motverkar den effekterna av fria radikaler och skador från solen.  Näringsämnena snabbar upp hudens läkningsprocess och hjälper samtidigt till att balansera mängden kollagen och elastin.

Hur man använder den

 • Häll några droppar på dina fingrar. Gnugga dem sedan på utsidan av dina ögon tills oljan har absorberats helt.
 • Använd oljan varje kväll innan du går och lägger dig.

Kamomillolja för att minska små rynkor

Kamomillolja kommer från kamomillblomman. Det är en anti-åldringsprodukt som tack vare sina egenskaper kan användas på huden utan några problem. Den rekommenderas för att minska uppkomsten av fina rynkor i ansiktet samt kontrollerar allergier och solskador.

Hur man använder den

 • Använd mängden du anser behövas. Massera in den under ögonen i några minuter.
 • Använd varje kväll.

Arganolja

Arganolja

Arganolja är känd av många som en “mirakelolja”. Den är rik på essentiella fettsyror och E-vitamin som regenererar din känsliga hud. Utöver mineralerna återfuktar oljans komponenter huden naturligt för att motverka förlust av kollagen.

Hur man använder den

 • Blötlägg en bomullstuss med arganolja. Applicera under dina ögon.
 • Låt absorberas helt. Använd oljan upp till 2 gånger per dag.

Jojobaolja

Den här oljan är rik på antioxidanter och hälsosamma fetter. Efter att den har absorberats av huden förbättrar den kroppens egna processer för att motverka tidiga rynkorDen ökar också den cellulära aktiviteten i din hud och främjar borttagningen av döda celler.

Som om det inte vore nog är oljan en effektiv lösning mot akne och ärr.

Hur man använder den

 • Gnugga lite jojobaolja under dina ögon. Massera varsamt i 3 till 5 minuter.
 • Upprepa behandlingen varje kväll innan du går och lägger dig.

Druvfröolja

Druvfröolja

Eterisk druvfröolja är en av de bästa lösningarna för att motverka och minska små rynkor. Den har kraftiga antioxidanter och hälsosamma fetter. Efter att ha absorberats minskar de torrhet som orsakas av fria radikaler.

Oljan har även formande och antiinflammatoriska effekter som hjälper till att motverka uppkomsten av påsar under ögonen.

Hur man använder den

 • Sminka av dig på kvällen innan du går och lägger dig. Gnugga ordentligt med oljan under dina ögon.
 • Låt absorberas ordentligt. Gå sedan och lägg dig utan att skölja av.
 • Använd behandlingen varje kväll innan du går och lägger dig.

Lavendelolja

Eterisk lavendelolja har antiinflammatoriska och regenererande egenskaper som kan hjälpa dig att minska små rynkor runt ögonen. Näringsämnena motverkar även skador från UV-strålning och förlust av elasticitet.

Hur man använder den

 • Gnugga ordentligt med lavendelolja under dina ögon två gånger per dag.

Är du redo att prova? Om du vill minska små rynkor runt ögonen kan dessa eteriska oljor vara till stor hjälp.

Detta kanske intresserar dig
7 tips för att använda eterisk olja hemma
Steg för HälsaLäs det Steg för Hälsa
7 tips för att använda eterisk olja hemma

Om du gillar doften av eterisk olja ska du inte tveka att läsa den här artikeln! Vi listar flera spännande tips för att använda dem i vardagen.