Tre ödesdigra felsteg i slutet av en relation

Även om personen har varit en del av ditt liv så måste er relation förändras, för annars kan man inte gå vidare.
Tre ödesdigra felsteg i slutet av en relation

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Vi gör alla många misstag, men det finns vissa allvarliga som vi inte alltid är medvetna om som ofta uppstår då man närmar sig slutet av en relation.

Vissa av dem är oundvikliga. Känslorna lurar oss och vi är också väldigt beroende av de omständigheter vi befinner oss i.

Att avsluta en relation för att kärleken har försvunnit eller för att passionen har släckts är inte samma sak som om det förekommit otrohet.

Idag kommer vi att titta på tre misstag som man gör i slutet av en relation. Genom att lära dig om dem och reflektera över dem så kommer du inte bara undvika att göra samma misstag igen. Du kommer också att kunna se situationen från ett nytt perspektiv.

Du kan inte vända blad

Man och kvinna utomhus.

Ett av de största misstagen som du kan göra i slutet av en relation är att fortsätta ha ditt ex som en viktig och närvarande del av ditt liv.

Det är svårt att göra sig av med någon som man har upplevt saker med under åratal av ens liv. Du har blivit van vid denna persons närvaro och ni har båda antagit vissa rutiner. Då personen nu inte längre är där så kommer du känna dig osäker till mods.

Men ju tidigare du vänder blad desto bättre. Du måste acceptera att relationen är över, att det inte finns någon återvändo och att ditt liv fortsätter. Du har mycket att uppleva!

Att förankra dig i det förgångna kommer bara göra att du lider i onödan och du kommer inte kunna fortsätta med att njuta av livet. Så hur kan du agera för att förändra denna situation?

  • Du har tid för dig själv så dra nytta av detta. Gör allt som du inte gjorde med din partner, leta efter nya hobbies, gå ut mer med vänner och träffa mer av din familj.
  • Börja med nya rutiner som att gå eller springa tidigt på morgonen, dricka kaffe ensam på ett kafé som du tycker om samtidigt som du läser tidningen.
  • Tänk på dig själv, ta hand om dig själv och älska dig själv. Det är ett misstag att tro att din ex-partner kommer hålla ett öga på dig. Varför börjar du inte med att vara medveten om dig själv? Du har antagligen glömt bort lite av dig själv då du har befunnit dig i en relation.

Du förväntar dig något från din ex-partner

Kvinna som läser vid ett träd.

Detta är du kanske inte medveten om i slutet av relationen, men det kan hända att du förväntar dig att din partner ska lämna dig med något. Det kan vara ett litet bevis på att din partner verkligen älskade dig under den tid som ni var tillsammans, att personen har för avsikt att hålla kontakten.

Detta är inte något mer än en stor rädsla för att släppa taget. Det stora misstaget med att förvänta sig något från den andra personen är att du inte ger den andre tid för att hantera sin egen sorg.

Du kanske fortsätter att prata med personen, och du kanske får personen att känna sig överväldigad utan att du inser det själv.

Du behöver uttrycka dig själv med någon som förstår dig. Ni behöver dock båda vara för er själva för att ni ska kunna gå vidare.

Föreställ dig att ditt ex inte har något intresse av att lyssna på dig. Tänk om personen gjorde samma sak mot dig, skulle du då känna dig uttråkad av det som personen säger till dig?

Tänk på allt detta, för din avsikt är kanske att vänta på något som är ett resultat av din ledsamhet i slutet av relationen.

Ditt ex är protagonisten i dina konversationer i slutet av en relation

Man som tröstas av vänner.

Ett annat stort misstag i slutet av relationen är att ditt ex blir huvudämnet inom alla dina konversationer.

Du vill säkerligen prata om ämnet, men hur kommer det hjälpa dig att upprepa det tusentals gånger? Är det en bra idé att klaga på vad man inte längre kan lösa?

Detta kommer förhindra att du kommer över uppbrottet eftersom du håller fast vid någon som inte längre är en del av ditt liv.

Ett annat sätt att hålla fast vid ditt ex är att hålla fast vid allt som påminner dig om den där personen. Det är ett allvarligt misstag som kommer få smärtan att vara.

Har du begått något av dessa fel i slutet av en relation? Om du försöker att inte falla in i någon av dessa fällor så kommer du reducera den tid du behöver för att komma över uppbrottet.

Låt oss sluta hänga fast vid det som har tagit slut. Det kommer bara få oss att lida.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.