Tre förslag på bröllopsmeny för bröllopsfesten

Det är praktiskt taget omöjligt att behaga alla. Ju fler alternativ ni har i er bröllopsmeny, desto troligare är det att alla era gäster hittar något att njuta av.
Tre förslag på bröllopsmeny för bröllopsfesten

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det finns hundratals saker som behöver ordnas inför er bröllopsdag. Inbjudningar, klänningar, plats, budget, musik osv. Men en av de viktigaste är ändå bröllopsmenyn. Faktum är att det är en av de saker som era gäster kommer att komma ihåg mest. I den här artikeln ger vi er därför tre förslag på bröllopsmeny för att ge er inspiration. Vi hoppas att både bröllopet och festen blir ett glatt äventyr!

En bröllop är inte bara ännu en middag. Tvärtom, det är en mycket speciell dag. Detta är en dag full av mening. Det är en unik dag, fylld med firande, lycka och gott sällskap. I denna mening bör allt som är relaterat till denna dag också vara speciellt.

En speciell bröllopsmeny är därför ett måste. Ett bröllop är inte något som händer varje dag, så era uppklädda gäster förtjänar något elegant, unikt och utsökt. Detta sträcker sig från dukningen av bordet och bestick ända till efterrätten som kommer att avsluta menyn.

Men om ni har en stram budget, eller inte gillar gourmetmat, behöver ni inte oroa er. Det viktiga är att bröllopet speglar er personlighet och att det är unikt. Inspireras av följande alternativa bröllopsmenyer!

Tre förslag på bröllopsmeny för inspiration

Brud och brudgum skrattar under bröllopsfesten.

Om ni har valt att hålla mottagningen i en bankettsal brukar de flesta hålla event där bruden och brudgummen kan provsmaka olika menyer. Å andra sidan gör cateringföretag också detta.

Innan ni bokar en smakprovning finns det dock vissa saker ni behöver tänka på:

  • Om det är middag eller lunch.
  • Platsen: utomhus, på en restaurang, strand osv.
  • Tiden på året.
  • Om gästerna ska bjudas på delikatesser eller en cocktail innan bruden och brudgummen kommer och alla kan sätta sig ner vid borden.
  • Väntetiden mellan förrätt och huvudrätt.
  • Gästernas behov och preferenser (barn, vuxna, matallergier osv.).
  • Detaljerna: drycker, särskilt vin, bör gå ihop med menyn.

Sammantaget är det viktigt att ha en varierad bröllopsmeny så att alla kan få den energi de behöver för att ha roligt och dansa hela natten!

Förslag 1 på bröllopsmeny: En buffé för utomhusbröllop

Bröllopspar i en skogsglänta.

Om ni har bestämt er för att ha ert bröllop utomhus är det ett bra alternativ att ha en buffé. Tanken är att ha ett stort bord i mitten med många olika rätter. På detta sätt kan gästerna skapa sin egen meny genom att välja det som de gillar bäst.

I det här fallet är det inte en meny utan flera olika rätter på bordet. Ju fler rätter ni har desto lättare är det att göra alla nöjda med både kvantitet och kvalitet.

Förslag 2: En bröllopsmeny med era favoriträtter

Långbord dukat för bröllopsfest.

Om ni tror att det kommer att bli omöjligt att försöka behaga alla, kan det bästa vara att erbjuda en elegant, original meny med er egen favoritmat.

Det ni tycker om är antagligen inte så väldigt mycket annorlunda från vad era vänner och familj tycker om, så alla kommer säkerligen att bli nöjda. Och om ni har lite annorlunda smak, så kan ni förklara för gästerna om att ni valt sådana rätter som skulle göra er speciellt glada på er speciella dag!

Alternativ bröllopsmeny 3: En gourmetmeny

Gourmetmat är ett avv våra förslag på bröllopsmeny

De flesta restauranger och mer prestigefyllda cateringföretag erbjuder olika gourmetmenyer att välja mellan. Med denna typ av bröllopsmeny kommer ni definitivt att bjuda era gäster på lyx och exklusivitet.

Era gäster kommer att bli imponerade av maträtternas originalitet och utsökthet, hovmästarnas vänlighet och den vackra dukningen. Naturligtvis kommer dock detta definitivt att kosta mer.

Med den här typen av menyer är det viktigt att inte glömma några detaljer. Allt från det vin som serveras till desserten i slutet bör passa perfekt ihop. Dessutom kan man välja menyer med vissa variationer. På så sätt kan ni också erbjuda något för gäster med olika smaker och matallergier.

Gör det bästa av er stora dag

Det viktigaste för er bröllopsdag är dock just det: att det är er bröllopsdag. Det går helt enkelt inte att behaga alla. Därför är det bästa att ni fokuserar på er lycka och firar ert nya äktenskap på bästa möjliga sätt.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.