Tips för att organisera ett hastigt bröllop

Det är bäst att anlita en professionell planerare för att organisera ett hastigt bröllop, men man kan även göra det själv. Allt du behöver är en tydlig idé om vad du vill ha och lite bra organiseringsfärdigheter.
Tips för att organisera ett hastigt bröllop

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att organisera ett hastigt bröllop kan vara svårt. Det finns trots allt så mycket att ta hänsyn till och så lite tid att göra det på. Hur organiserar man något så viktigt med så stor tidspress?

Idag ska vi berätta hur du kan planera det utan att gå dina nära och kära på nerverna.

Hastigt bröllop

Om du har beslutat dig för att ta detta viktiga steg och vill fira bröllopet så snart som möjligt är det lätt att bli stressad. Man vill trots allt att det ska bli perfekt.

Men lugna dig och ta ett djupt andetag, för nerverna kommer bara motarbeta dig. Allt kommer bli bra om du bara slappnar av och börjar planera ett steg i taget.

Här kommer några råd:

Plats och datum

Bröllop på stranden

Det första du måste komma underfund med är plats och datum för bröllopet. Försök att hitta ett lämpligt alternativ för era behov.

Det finns många anledningar till att ett par väljer att organisera ett hastigt bröllop. Kanske ska de flytta till ett annat land eller så väntar de barn. Oavsett anledningen ska ni dock tänka på det byråkratiska.

På vissa håll kan det till exempel vara en väntelista på att få gifta sig, speciellt i storstäder eller andra populära platser.

Av denna anledning måste ni först bestämma var ni ska gifta erNi kan sedan börja planera på allvar när ni har ett fastslaget datum.

Underrätta era gäster

När plats och datum är spikat är nästa steg att ta fram en gästlista och därefter underrätta dem så snart som möjligt.

Ett antal personer måste trots allt ordna så att de är lediga samma dag, vilket underlättas om man är ute i god tid. Ju förr ni berättar för dem desto bättre.

Lämna absolut inte detta till sista minuten!

Att anlita en bröllopsplanerare för att organisera ett hastigt bröllop

Underrätta gästerna när du ska organisera ett hastigt bröllop

Bröllopsarrangörer är mycket populära idag, speciellt för hastiga bröllop. Dessa personer har erfarenhet och kan hjälpa dig så att allt går smidigt.

Om du inte har någon aning om vad du vill och dessutom har brist på tid så är detta kanske det bästa alternativet.

En bröllopsarrangör vet precis hur man organiserar dessa tillställningar och har många alternativ när det kommer till mat, fotografer, teman, priser, etc.

Du kommer med andra ord kunna spara mycket tid.

Bröllopsfest vid hastiga bröllop

Det är viktigt att begränsa listen av saker som måste göras när man ska organisera ett hastigt bröllop. Det är bäst att välja en plats för bröllopsfesten som redan har allt: musik, dekorationer, etc.

På så sätt kommer du helt kunna fokusera på detaljerna istället för att ta ställning till vilken ljudanläggning som ska hyras och dylikt.

Välj en festvåning eller dylikt som kan erbjuda vad du behöver på kort tid så att du får mindre att tänka på.

Kläder

Köp kläder i tid

Se till att vara ute i god tid när det kommer till vilka kläder ni ska bära. Om de måste skräddarsys eller modifieras kan det ta en del tid.

Ni kommer inte ha särskilt mycket tid att gå från butik till butik för att shoppa kläder, och det är bäst att välja kläder som redan är klara. Ni kommer säkert hitta något som passar perfekt.

Att modifiera kläder för att passa er perfekt kan ta upp till 20 dagar, så se till att vara ute i god tid.

Om ni ska ha brudtärnor kommer det även ta lite tid att välja deras klänningar, och det är bäst att välja samma design för dem alla för att spara tid.

Detaljerna

Om du inte har en bröllopsplanerare måste du ta hänsyn till resten av detaljerna, som ringar, foton, stylister, etc. så snart du kan.

Du kan kanske förlita dig på hjälp från familj och vänner, så dra nytta av deras erfarenhet och kontakter.

Förbli lugn när du planerar ditt bröllop

Brud och brudgum

Att organisera ett bröllop är stressigt, men med noggrann planering kan du njuta av en oförglömlig dag. Så ta ett djupt andetag och slappna av!

Att planera ett vanligt bröllop är stressigt även om man har gott om tid, och hastigt planerade bröllop än mer så.

Men det hjälper inte att bli ett nervöst vrak eller bli arg på oförutsedda händelser. Den attityden kommer bara ödsla din energi och göra dig ledsen. Var tålmodig och glad.

Förbli lugn.

Acceptera att saker ibland inte blir som man tänkt eller planerat.  Improvisation är en konst, och detta är ett ypperligt tillfälle att utöva den. Allt handlar om att njuta av bröllopsdagen, oavsett vad den för med sig.

Det är inte en tävling, så var inte utmattad under din speciella dag.

Smekmånaden

Låt oss avslutningsvis tala om smekmånaden. Det är ett helt separat kapitel när det kommer till planeringen. Om du vill planera den in i minsta detalj behöver du inte göra det nu. Ni har gott om tid.

Du kan dock tänka på huruvida ni vill åka utomlands, i vilket fall ni måste tänka på saker som pass och visum. Kom ihåg att man inte måste åka direkt efter bröllopet.

Vi hoppas att du fann denna artikel användbar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.