10 idéer för höstbröllop för din stora dag

Om du vill ha ett höstbröllop så är det en god idé att anpassa dekorationerna till årstiden. På så sätt kommer firandet få en varm och speciell känsla.
10 idéer för höstbröllop för din stora dag
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Höstbröllop är vackra reflektioner av skörhet och romans. De naturliga nyanserna i omgivningen utgör faktiskt en fantastisk bakgrund för alla bröllopsfotografier. Ett balanserat klimat och de nostalgiska vyerna med bruden i centrum är fantastiskt. Idag vill vi därför lista några olika idéer för höstbröllop för att ge dig inspiration.

Att välja denna årstid för att fira sitt giftermål är en idé du inte kommer ångra. Det är dock viktigt att inkludera så mycket naturlig skönhet du kan. Det är utan tvekan ett fantastiskt sätt att kombinera kärlek och natur.

10 idéer för höstbröllop som garanterar sagolik skönhet

1. Tips på inbjudningar till ett höstbröllop

Höstlöv på träd

Dessa månader är berömda för sin enkelhet och mystiska elegans. Allt är färgat i guld, och det bästa man kan göra är att följa detta tema. Inbjudningarna bör därför hedra denna årstid och kombineras med ett mysigt och personligt tema.

Du kan skaffa kort med lövdesign såväl som fina kuvert. Glöm heller inte alla de viktiga detaljer som era gäster kommer behöva.

2. Höstklänning

Spets är verkligen ett hett tips för alla typer av höstbröllop, och den förmedlar verkligen ett skört budskap på brudens ärmar. Du kan även lägga till spets vid ryggen eller halsen.

Vi rekommenderar inte att bära en stor, pösig klänning på ett höstbröllop. Varje kvinna har dock sina egna drömmar, så skaffa precis den typ du vill ha.

3. Idéer för brudbukett höstbröllop

Brudbuketten, som så många kvinnor vill fånga under festen, kommer skilja sig något på hösten. Blommor som blommar under denna årstid kan verkligen bli till eleganta arrangemang på ditt bröllop.

Florister rekommenderar att man använder pioner och krysantemum, men missa inte att dekorera med torra löv. Mer traditionella brudar kan även överväga att skapa lite kontrast med gräddfärgade rosor.

4. Tärnornas klänningar

För tärnorna rekommenderar vi lila eller rosa klänningar. Tillsammans med höstfärgerna kommer de ge bröllopet en sagolik lyster.

Kontrasten mellan klänningarna och de vackra landskapen kommer se fantastiskt ut. Kamerorna kommer förälska sig i dem och inte behöva något annat.

5. Idéer för dekoration vid höstbröllop

Stearinljus är alltid i mode, såväl som andra dekorativa element och frukter som är i säsong. Som bordspjäser är inget höstbröllop komplett utan trästammar eller bitar av timmer för att skapa värme på borden.

På höstbröllop är det vanligt att se naturliga snitt hos dukarna. Grenar med torkade löv och bitar av trä är billiga och kommer få borden att se vackra ut.

6. Skräddarsytt dessertbord

Du kan använda samma trätema för att ge dessertbordet sin egen stil. På så sätt kommer allt se rustikt ut men samtidigt elegant. I hörnet kan du tända en eld och låta alla komma och spendera några ljuva minuter där.

Vidare kan du göra minipajer i olika smaker, med och utan grädde, med nötter och i alla andra kombinationer du kan tänka dig. Pekannötter, hasselnötter och äpplen är faktiskt oumbärliga på ett höstbröllops dessertbord.

7. Bröllopstårta – idéer för höstbröllop

Du kan överväga en tårta i flera lager med olika former som sammankopplas med kransar och torkade blommor. Du kan även lägga till “broar” av minipajer.

Band och gyllene rosetter är speciellt vackra på tårtor för höstbröllop. De gör dem vackra och eleganta, och alla gäster kommer älska dem. För att göra tårtan mer personlig och lägga till detaljer kan du använda ett blomsterarrangemang som liknar brudbuketten.

8. Drycker på höstbröllop

Flaskor i vinställ

Vissa drycker, som champagne och mousserande vin, finns alltid på bröllop. Du måste dock ta hänsyn till alla gäster, och vissa kanske gillar varm cider medan andra föredrar likörer för att hålla värmen uppe.

För att upprätthålla en festlig atmosfär kan man erbjuda olika frukt-cocktails så att ingen går törstig. Dryckesvagnar kan skjutas runt i rummet med dessa drycker.

9. Skräddarsydda gåvor

Ge dina gäster skräddarsydda minnen för att säga tack för att de deltog i firandet. Du kan till exempel använda gyllene påsar med choklad och ett meddelande.

Vidare kan du använda praktiska behållare som dina gäster kan återanvända i hemmetDu kan till och med gravera in era initialer och fylla dem med aromatiska salter. Det finns hundratals idéer ni kan använda!

10. Bröllopsbil

För ett höstbröllop är det bättre att undvika limousinen och istället överväga något mer klassiskt.  En hästdragen kärra eller en äldre bil med höstväxter passar utmärkt. Se dock till att den har tack så att ni inte blir kalla.

Om du gifter dig på hösten…

Ett höstbröllop som planeras väl är otroligt romantiskt,  fint och sensuelltDet vackra landskapet och de fantastiska färgerna är ett privilegium som du inte bör missa.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.