Hur man väljer rätt högklackade skor till klänningen

Hur man väljer rätt högklackade skor till klänningen

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Du har en klänning och några skor som ser fantastiska ut, men när du kombinerar dem så ser det inte så bra ut. Läs vidare för att få reda på hur man väljer rätt högklackade skor till klänningen!

Sportiga kläder kan exempelvis kombineras med sportiga skor, speciellt om du ska träna. Det är dock många som kombinerar sportiga kläder med högklackade skor för att få en intressant look.

När du vill visa upp en ny klänning som du har köpt så kan det vara ett dilemma att köpa rätt skor. De rätta högklackade skorna kan göra att även klänningen ser mycket bättre ut. De får dig även att se längre och smalare ut.

Det finns många olika typer av klänningar och längder och de fungerar inte alla på samma sätt med varje par skor. Det finns dessutom vissa skor som passar vissa kvinnor bättre och andra inte. Då de varierar så mycket, speciellt med tanke på formen, så finns det vissa som passar din kropp och andra inte.

Tricket är att välja högklackade skor till klänningen som är bekväma och som betonar din figur. Du bör såklart också respektera de sociala normerna (typ av plats, klimat och säsong).

Om du vet hur du ska klä dig för tillfället så kommer det utan tvekan att bli en trevlig kväll. Det är vad din klänning och dina skor verkligen handlar om. I den här artikeln kommer vi ta upp några intressanta trick.

Rätt högklackade skor till klänningen

Långa klänningar

Högklackade skor till klänningen

Om du har en klänning som helt täcker dina ben så är det bra om du kan visa upp fötterna lite – inte bara för att var lite flirtig, utan även för att det ska se lite originellt ut. Det är också bra att ha på sig skor som är lätta att gå med utan att man ska behöva trampa på klänningen.

Rekommendationer:

 • Höga sandaler, om du inte tycker om vanliga högklackade skor.
 • Om klänningen har mönster så bör dina skor helst vara enfärgade, men om klänningen är enfärgad så kan du välja skor med lite mer detaljer.
 • Klackarna bör vara så smala som möjligt eftersom detta ger en viss elegans.
 • Breda klackar eller sandaler med remmar runt anklarna eller benen rekommenderas inte.
 • Inga platta skor.

Korta klänningar

Kvinna i blå klänning.

Det finns många möjligheter med en sådan typ av klänning. Det finns också många olika klackar för korta klänningar.

De bästa valen är följande:

 • Rätt högklackade skor till klänningen förlänger dina ben och gör att du får en smalare figur.
 • Du kan också experimentera med bredden på klacken.
 • Välj skor med smala klackar, som stilettklackar.
 • Klackar formade som en inverterad kon.

Asymmetriska klänningar

Klänningar som är korta på framsidan och långa på baksidan fungerar bra ihop med ett par sandaler. Du kan visa upp benen och experimentera med olika höjder.

De bästa valen är:

 • Skor som är gjorda av ett lätt material.
 • Sandaler med en hög, smal klack.

Mellanlånga klänningar

Kvinna som går på landsväg.

Det fantastiska med dessa klänningar är att du kan visa benen utan att visa för mycket. De kan gå längs med knäna eller ovanför smalbenen och de fungerar bra både vid formella och informella tillställningar.

De bästa valen är:

 • Stilettklackar med spetsiga tår. De gör att du ser smalare ut.
 • Om det är en informell tillställning så kan du ha på dig låga klackar.
 • Höga stövlar med en smal klack kan se väldigt sexigt ut.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.