Sophia Loren: Man kan vara sexig vid 81

Trots att hon redan passerat sin 80:e födelsedag är skådespelerskan Sophia Loren fortfarande en paradigm av klassisk skönhet och elegans, vilket hon lyckats bibehålla i över sex decennier.
Sophia Loren: Man kan vara sexig vid 81

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Sophia Loren, en av de mest eleganta och vackra stjärnorna i filmvärlden, fortsätter att vara ett tydligt exempel på hur kvinnlig skönhet bevaras trots årens gång.

Hon må inte längre vara den unga, vackra kvinna som tog världen med storm med sin talang, kurvor och elegans. Men 81-åriga Loren har fortfarande fysiken som gör henne till “en av de tio vackraste kvinnorna i världen“.

Hon delar denna utnämning med en annan tidlös skönhet. En annan kvinna över 80 och som var en ikon under samma tid: Brigitte Bardot (född i Paris 1934).

För att fira detta och deras 81-årsdagar har den berömda stylistduon Dolce & Gabbana skapat ett läppstift kallat Sophia Loren No. 1. Läppstiftet är i körsbärsnyans med en antydan av elegans som samtidigt ser naturlig ut.

Domenico Dolce och Stefano Gabbana säger att Sophia Loren No. 1 är en “gest av kärlek” till Loren såväl som till “alla kvinnor”.

I deras reklamkampanj ser du en leende Loren i en svart spetsklänning, ädelstenshalsband och det matchande körsbärsläppstiftet. (Hon valde själv färgen).

Upplevelsen har varit belönande för skådespelerskan. Hon medger att det är ovanligt för en 80-åring att vara stjärnan i en reklamkampanj om skönhet.

Trots det vägrar hon vara en skönhetsikon från det förflutna. Hon tvekar inte att acceptera nya utmaningar när de visar sig.

Stylisterna som gjorde denna hyllning sa att det var “deras sätt att säga tack”, eftersom Loren är “den mest älskade bilden av film och italiensk skönhet. Hon är en ständig källa till inspiration”.

Sophia Loren och evig ungdom…

Skönhetsikonen Sophia Loren

Sofia Villani Scicolone, känd i hela världen som Sophia Loren, föddes i Rom den 20:e september 1934. Enligt hennes memoarer inspirerades hennes intresse för skådespeleri av det brådskande behovet att fly den svält som första världskriget resulterade i.

Hon tävlade i flera olika skönhetstävlingar och vann titlar såsom Miss Principessa del Mare 1949 och Miss Eleganzza 1950. Hon blev också finalist i Fröken Italien 1951.

Efter att ha visat upp sin talang och skönhet kom hon in i filmvärlden, och tog de första stegen in på en karriär som pågår än idag.

I sina intervjuer är hon alltid stolt över det faktum att hon fortfarande känner sig som en tonåring, trots sin ålder på 81 år.

Man måste bemästra sitt sinne för att hålla sig ung

Vad är hennes hemlighet? Det har inget att göra med lotions eller andra förnyande tekniker. Sophia Loren menar att man måste bemästra sitt sinne och använda all sin talang såväl som kreativitet för att övervinna hög ålder.

Rädslor under karriären

Tidens gång har inte varit något som oroat den italienska skådespelerskan. Dock har hon känt osäkerhet då och då under sin långa karriär.

Hon konfronterade sina rädslor på bästa möjliga sätt och försökte alltid starta nya projekt och göra det bästa av dem.

Hennes memoarer – “Igår, idag, imorgon” – poängterar att hon var den första skådespelerskan att vinna en Oscar för ett framträdande i en icke-engelsktalande film (1961 för filmen Två kvinnor). Loren säger att det “kan vara njutbart att bli äldre, till och med roligt om du tar vara på den tid du har, om du är nöjd med vad du har åstadkommit och om du fortsätter att bevara dina drömmar”.

Sophia Loren har spelat i ett hundratal filmer och haft en karriär som pågått i över 60 år. Efter denna epok bevarar hon fortfarande essensen som har resulterat i att hon kallas “den sexigaste kvinnan i världen”. Än idag fortsätter hon att vara en av de största ikonerna för feminin elegans.

Tillsammans med Sophia finns det också andra äldre stjärnor som har deltagit i reklamkampanjer som vill hedra dessa mode- och skönhetsikoner.

Bland dem finner vi sångerskan Joni Mitchell (71 år gammal) för Saint Laurent, författaren och journalisten Joan Didion (80) för Céline, Jane Fonda (78) för L’Oreal Paris och Catherine Deneuve (72) för Louis Vuitton.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.