Hur man väljer den bästa årstiden för sitt bröllop

När det kommer till att välja den bästa årstiden för sitt bröllop så finns det mycket att ta hänsyn till, eftersom arrangemanget kommer skilja sig mycket beroende på om det är vår, sommar, vinter eller höst.
Hur man väljer den bästa årstiden för sitt bröllop
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Att välja den bästa årstiden för sitt bröllop kräver att du tänker på alla möjliga omständigheter. Försök att inte välja ett datum lättvindigt, utan analysera hela sammanhanget.

All planering kommer bero på detta första beslut, så du måste verkligen tänka över saken.

Om du inte behöver skynda dig att gifta dig med din partner så är det bäst att välja ett datum som är mer än ett halvår bort. På så sätt kommer ni ha tillräckligt med tid för att organisera allt.

Varje detalj, oavsett hur liten den kan verka, kommer påverka det slutliga resultat.

Tips för att välja den bästa årstiden för sitt bröllop

Det finns flera faktorer att överväga när det kommer till att välja den bästa tiden för bröllopet, inklusive personlig smak och väder.

1. Ett speciellt datum för det förlovade paret

Nygift par

Par tenderar att välja ett datum som är speciellt för dem, såsom första gången de träffades, när de kysstes för första gången eller andra årsdagar. Dessa är romantiska val som låter paret återuppleva kärleken de delat.

Men det kanske inte alltid matchar resten av faktorerna man måste ta hänsyn till. Man kan dock alltid använda detta datum som en startpunkt.

2. Veckodag

Generellt genomför folk bröllop på helger för att försäkra att gästerna är lediga.

Fredagar, lördagar och söndagar är dagarna när flest bröllop äger rum världen runt. I vissa länder tror man dock att bröllop på lördagar för med sig otur.

Andra anser att det är bäst att fira på fredagen eller lördagen så att gästerna kan vara lediga på söndagen. På så sätt kan de njuta av bröllopet och fortfarande få en dags vila.

Ta en titt i din kalender och markera långhelgerna för att dra nytta av dessa datum.

3. Besluta er för den bästa årstiden

Bästa årstiden för sitt bröllop: vinter?

Att veta vilken månad man ska arrangera bröllopet kommer definiera mycket. Kläderna, tillbehören, blommorna, smekmånaden och många andra saker beror på vädret.

Vidare kan budgeten påverkas starkt av vilken årstid man bestämmer sig för.

De flesta väljer att ha bröllop på sommaren, men man kan anordna drömbröllopet närsomhelst på året. Årstiden man väljer beror bara på preferenser, tillgängliga datum och kostnader.

Vad du bör ha i åtanke är risken för regn på det utvalda datumet. Det finns väldigt instabila månader och geografiska områden som du kanske bör undvika.

4. Platsen

Som vi nämnde tidigare är allt kopplat och relaterat, inklusive platsen där bröllopet anordnas. Om er plan är att viga er på stranden bör ni definitivt ha ett sommarbröllop.

Om ni dock vill ha en tematisk mottagning på en plats som omges av snötäckta berg, bör ni av förklarliga skäl satsa på ett vinterbröllop. Omgivningarna och miljön är ofta avgörande när man väljer datum.

5. Personliga övertygelser

Man kysser bruden

Visa brudar är mer vidskepliga än andra och beslutar sig för att följa sin tro när det kommer till att välja dagen de ska gifta sig på. Därför undviker många att gifta sig fredagen den 13:e eftersom det anses vara ett otursdatum.

Angående månaderna så är juni och januari ofta symboler för god tur och lycka. Vissa brudar väljer fredagar eller söndagar eftersom de känner att dessa dagar inte för med sig otur.

6. Menstruation

Varje brud vill njuta av sitt bröllop och sin smekmånad fullt ut, och därför måste man definitivt tänka på sin menstruation.

Det må finnas många existerande hygienartiklar för denna period, men det är bäst om bruden inte måste tänka på det på sin stora dag. Även om man sällan tar hänsyn till denna detalj så är den viktig.

Slutsatser för att välja den bästa årstiden för sitt bröllop

Att välja den bästa årstiden för sitt bröllop innebär att man måste välja tillsammans och att göra ett val som säkerställer att alla gäster kommer ha kul.

Så länge ni har tillräckligt med tid att planera är alla årstider bra för att fira er kärlekDet finns fantastiska idéer, dekorationer, klänningar och platser för alla datum


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.