Tips för att Ta Bort Hudbristningar Hemma

Hudbristningar är ett av de största estetiska irritationsmomenten för kvinnor. Vi vet alla att de inte skadar vår hälsa, men de kan ändå få oss att känna oss obekväma då vi har på oss exempelvis en kort kjol eller baddräkt. Visste du att det finns ett sätt att ta bort hudbristningar genom att använda salvor som du gör hemma i ditt eget kök? Fortsätt läsa och vi kommer att visa dig några trick för att ta bort hudbristningar och förbättra deras utseende.

Vad är Hudbristningar?

Hudbristningar är märken på din hud som orsakas av att dess elastiska fibrer konstant dras isär. Då en viss nivå av spänning uppkommer, går de inre lagren av huden sönder vilket skapar dessa ärr.

Det finns två typer av hudbristningar. Den första orsakas av spänning och förlust av elasticitet. Bland dessa finner vi hudbristningar som orsakas av graviditet, växt under tonåren samt varje typ av förändring relaterad till hormonändringar. Den andra typen uppkommer p.g.a. ett överflöd av kortisol. Dessa orsakas då du måste ta kortikosteroider i höga doser under en lång tid.

Varför Uppkommer De?

Ta bort hudbristningar

Hudbristningar uppkommer för det mesta på din mage, dina bröst, höfter eller rumpan. De börjar som små, rödlätta eller lila linjer och övergår därefter till linjer som är något ljusare än själva hudfärgen.

Vad Kan Jag Göra för Att Motverka Hudbristningar?

Det är väldigt svårt att ta bort hudbristningar då väl har uppkommit. Som man brukar säga, det är bättre att vara på den säkra sidan. Så vad kan man göra?

Du bör ha en bra blodcirkulation. För att hjälpa till att uppnå detta kan du äta röda bär, som jordgubbar, tranbär och körsbär. Du kan även göra lymfdränerande massager. Detta är en massage-teknik som aktiverar borttagandet av den vätska som har ackumulerats i vissa kroppsvävnader.

Ett annat sätt att undvika hudbristningar är att öka nivån av kollagen i huden. Kollagen är ett protein som bildar en fiberstruktur i olika delar av din kropp. Du kan öka din nivå av kollagen genom att äta mat med vitamin C (peppar, kiwi, apelsin, spenat, tomat, guava, broccoli, etc.).

Att återfukta din hud är ett bra sätt att motverka att de uppkommer. Du bör använda krämer varje dag för att hålla din hud elastisk.

Sist men inte minst, försök att kontrollera din vikt. Plötsliga ändringar kan ge dig mer hudbristningar.

Hur Kan Jag Ta Bort Hudbristningar Jag Redan Har?

Det är svårt att ta bort hudbristningar, men det finns vissa trick man kan göra för att förbättra deras utseende.

Du bör veta att för att dessa kurer ska kunna ge en effekt, måste du applicera dem regelbundet och konstant. Hudbristningar uppkommer p.g.a. att huden slits isär, och det tar tid att lösa detta. Men misströsta inte! Du kommer att  börja se vissa resultat över tid.

Vitamin E

Du får i dig denna vitamin på två sätt. Du kan köpa kapslar med vitamin E på ett apotek. Du måste därefter öppna dem och applicera på de områden där du har hudbristningar. Du måste göra detta minst en dag efter att du har tagit ett bad. Du kan ta bort detta med en våt trasa runt 15 minuter senare.

Det andra sättet för att absorbera vitamin E är att införskaffa mat som är rik på detta. Denna typ av mat inkluderar: oliv-, mandel- eller sojaolja. Du applicerar därefter en gång per dag, efter att du har tagit ett bad, och du kan ta bort det med en våt trasa runt 15 minuter senare.

Vitamin E är väldigt bra för alla typer av hudproblem, eftersom den hjälper huden att bli starkare och hälsosammare.

Rödbetor

Ta bort hudbristningar - rödbetor

Mal skalet från en beta med skalet från en persika. Om du får en väldigt tjock massa kan du lägga till en matsked mandelolja. Du bör applicera massan på det drabbade områden under 15 minuters tid och sedan ta bort den med kallt vatten. Notera att vattnet måste vara kallt eftersom varmt vatten kommer att göra huden känslig och göra hudbristningarna ännu värre.

Morötter

En annan grönsak i ditt kök som kan vara väldigt användbar för att försöka ta bort hudbristningar är morot. Vad du bör göra är att ånga morötterna, göra en puré av dem och därefter applicera direkt på det drabbade området. Var väldigt försiktig med temperaturen: du vill inte att den bränner din hud. Denna massa tar lite längre tid att verka och därför bör man låta den ligga på under minst en halvtimme för att ge ordentlig effekt. Ta därefter bort den med en trasa med kallt vatten.

Avokado

Ta bort hudbristningar - avokado

Avokado har många egenskaper. Du vet redan hur man använder den till att göra huskurer för varierande ändamål. Du gör denna massa genom att mala en halv avokado och blanda i en matsked honung, samt en citron. Du bör applicera denna blandning i cirkulära rörelser under 15 minuter varje dag. Ett annat sätt att förbereda denna blandning är genom att lägga till en matsked olivolja för att göra blandningen mer flytande och enklare att applicera.

Åkerfräken

Åkerfräken är en vild växt som ofta används för medicinska ändamål. Du kan köpa den på ditt naturapotek. Denna växt har en hög nivå av silikon, en naturlig regenerator, som hjälper cellerna att regenerera. Tillverka salvan genom att blötlägga 100 g av dessa löv tillsammans med åtta droppar citron och en liter 20-procentig alkohol under en månads tid. Då en månad har gått, späd ut den mängd som du kommer att använda med en halv liter vatten och applicera den på det drabbade området två gånger dagligen.

Socker och Kaffe

Ta bort hudbristningar - socker och kaffe

Det grundläggande för varje hudbehandling är exfoliering. Det är nödvändigt att ta bort döda celler så att nya kan uppkomma. Två naturliga exfolianter, som finns inom din räckvidd, är kaffe och socker. Du kan kombinera dem med några av de ovan nämnda oljorna, som exempelvis olivolja.

Hemmagjord Kräm med Aloe Vera

Ingredienser

Beredning

Blanda alla ingredienserna med en mixer.

Du bör applicera detta på de områden som är drabbade, genom att försiktigt massera tills blandningen är helt absorberad. Du kan förvara krämen i en täckt behållare i kylen.

Träning

Att träna, speciellt utomhus, låter dina muskler utvecklas och hjälper till att syresätta dina celler. Utomhusaktiviteter bidrar till absorption av vitamin D, vilket är väldigt viktigt för huden och för att du ska kunna ta bort hudbristningar.

De recept som du precis har läst om är några av de mest effektiva för att motverka hudbristningar. Varför inte prova dem? Känner du till något annat hemmagjort trick för att ta bort hudbristningar som du skulle vilja dela med dig av?

MER FÖR DIG