Ta snabbt bort små vårtor med bara en ingrediens

För att ta bort vårtor permanent ska du förmodligen uppsöka läkare. Men för en huskur är lök en naturlig antibiotika som innehåller antiseptiska och antivirala egenskaper som hjälper till att stärka immunförsvaret och bekämpar viruset som orsakar dessa irriterande vårtor.
Ta snabbt bort små vårtor med bara en ingrediens
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Mindre vårtor är godartade utväxter som ser ut som små pluppar på huden. De flesta utgör inte någon risk för hälsan, men det faktum att de är synliga gör dem till ett problem som många snabbt vill lösa.

Vårtor kommer i olika former och storlekar och kan dyka upp på olika områden av kroppen. Ofta dyker detta irritationsmoment upp på fingrarna, armbågarna, knäna, ansiktet, nacken och till och med skalpen. Det är svårt att helt bli av med vårtor eftersom de vanligtvis är ett symtom på det mänskliga papillomviruset (HPV), men med viss vård och behandling kan du minska dem och förebygga framtida utbrott.

Det må finnas massor av kommersiella och hemgjorda kurer för mindre vårtor idag, men i denna artikel ska vi rekommendera en utmärkt behandling som använder en unik ingrediens för att lösa problemet snabbt. Är du redo att bli av med dem?

Lökbehandling för att ta bort mindre vårtor

Hackad lök

Om du tar en titt på de flesta huskurerna för att ta bort vårtor kommer du se att lök är en huvudingrediens för att eliminera dem snabbt och effektivt. Detta eftersom lök har visat sig ha antiseptiska och antivirala egenskaper som hjälper till att stärka immunförsvaret, vilket bekämpar viruset som orsakar vårtor.

En annan anledning till varför lök rekommenderas är att dess innehåll av sulfur stimulerar blodcirkulationen men även är ett irriterande ämne. Beståndsdelarna i sulfur hjälper till att snabba upp processen med att ta bort vårtorna och är en av anledningarna till varför lök är den bästa naturliga ingrediensen för att bekämpa detta problem.

Lägg till lök i kosten

För att dra nytta av alla egenskaper hos lök bör du även lägga till dem i din diet för att stärka din kropps interna försvar och bekämpa viruset som orsakar vårtor. Genom att öka din dagliga konsumtion av lök ger du din kropp ett naturliga antibiotikum som hjälper din kropps celler att regenerera mycket snabbare, vilket skapar ett skyddslager mot viruset.

Eftersom du försöker bli av med vårtor snabbt behöver du även en topisk lökbehandling för att uppnå önskade resultat. Kom dock ihåg att applicering av rå lök även kan irritera huden runtomkring. Du kan kringgå detta genom att göra en smet med kokt, hackad lök i lite vatten. När du applicerar denna smet på dina vårtor bör du täcka dem med bandage och låta det sitta över natten.

Skivad lök för att få bort vårtor

Å andra sidan kan du applicera rå lök på dina vårtor två gånger dagligen (helst morgon och kväll) om du inte tycker att huden blir irriterad. Fördelen med att använda rå lök är att den behåller alla sina egenskaper och är mer effektiv.

Oavsett vilken metod du använder bör du försöka komma ihåg att resultatet inte kommer visa sig omedelbart och att du måste vara konsekvent med din applicering.

Viktigt!

Denna naturliga behandling för att snabbt ta bort vårtor är vanligtvis väldigt effektiv, men det är inte 100% säkert. När dina vårtor orsakas av humant papillomvirus (HPV) är det viktigt att du träffar en läkare för att ta fram en behandling som bekämpar själva viruset och eliminerar det från kroppen. Om du inte gör det är det troligt att vårtorna kommer komma tillbaka på olika platser och kan över tid till och med leda till allvarligare problem, som livmoderhalscancer hos kvinnor.

Under inga omständigheter ska du prova att ta bort vårtorna själv, eftersom detta kan förvärra problemet och sprida infektionen till andra delar av din kropp – till och med till andra människor. Du bör diskutera behandling och kurer för att bekämpa vårtor med en specialist, och lyssna på dem om de föreslår ett alternativ.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Roldán, E., Sánchez-Moreno, C., de Ancos, B., & Cano, M. P. (2008). Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning properties. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.11.058
  • Association, N. O. (1964). Onions – phytochemicals and health properties. Soil Science.
  • Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
  • Corzo-Martínez, M., Corzo, N., & Villamiel, M. (2007). Biological properties of onions and garlic. Trends in Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.tifs.2007.07.011
  • McLaughlin, J. S., & Shafritz, A. B. (2011). Cutaneous warts. Journal of Hand Surgery. https://doi.org/10.1016/j.jhsa.2010.11.036

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.