Hur du får bort vårtor på ett naturligt sätt

Hur du får bort vårtor på ett naturligt sätt

Senaste uppdateringen: 14 januari, 2019

Vårtor är utväxter på huden som uppkommer av virus och kan variera i storlek och färg. De tenderar att drabba händer, fötter och hals, men de kan dyka upp på alla delar av kroppen. Trots att vårtor inte är carcinogena och inte orsakar några hälsoproblem kan de få personen som drabbas att känna sig obekväm och osäker. Du kan dock behandla vårtor med en rad olika kurer.

Vitlök: En effektiv kur mot vårtor

Vitlök är ett väldigt nyttigt livsmedel du borde lägga till i din diet, och den kan dessutom ta bort vårtor. Applicera vitlök direkt på det drabbade området genom att krossa en vitlöksklyfta tills det blir en tjock pasta som kan appliceras direkt på vårtan. Låt det sitta över natten och täck över det med ett rent bandage.

När du vaknar på morgonen tar du bort vitlöken och rengör det drabbade området. Upprepa denna process varje natt tills vårtan torkar ut. Vitlök kan även förhindra att nya vårtor dyker upp i detta område.

Skära vitlök

Vitlök fungerar för både små och stora vårtor, men för de större kan det ta en eller två månader för dem att försvinna helt. Du behöver bara tålamod.

Tejpmetoden

Denna metod är perfekt för alla, till och med barn. Sätt bara en bit tejp på vårtan i sex dagar. Efter denna period tar du bort tejpen och sänker ner vårtan i vatten i några minuter. Skrubba sedan vårtan varsamt med en nagelfil eller pimpsten för att bli av med de döda hudcellerna. Sätt på en ny bit tejp och upprepa processen tills vårtan är borta, vilket kan ta ett par månader.

Bananskal

Banan

Eftersom bananskal innehåller salicylsyra kan de hjälpa till att torka ut vårtor. Skär en bit av ett skal från en banan och placera insidan av det mot vårtan. Säkra den med en bit tejp innan du går till sängs på kvällen. Du kan byta bandage en eller två gånger dagligen och upprepa behandlingen tills vårtan försvinner.

Citronsaft

Applicera citronsaft några gånger per dag för att lättare bli av med vårtan. Dränk en bomullstuss i citronsaft och placera den på området i några sekunder. Upprepa tre till fyra gånger per dag tills vårtan torkar ut, svartnar och faller av.

Bilder från Fortimbras och robin_24


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.