Ta bort oönskat hår naturligt för att få len hud

Ta bort oönskat hår naturligt för att få len hud

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Många kvinnor söker efter olika metoder för att ta bort oönskat hår som dyker upp på olika delar av kroppen. Det finns för närvarande många produkter och tekniker som lämnar huden mjuk och len.

Vaxning eller laserbehandling är två av de vanligaste metoderna för att ta bort hår på några sekunder. Men dessa metoder är kostsamma och kan vara smärtsamma, för att inte tala om hur hårda de är mot huden. Lyckligtvis finns det naturliga alternativ för att ta bort oönskat hår, särskilt från områden som ansiktet och överläppen.

En naturlig huskur för att ta bort oönskat hår

Ansiktshår bör tas bort med en metod som är skonsam mot huden eftersom ansiktet är känsligare och kräver särskild omsorg för att undvika irritation och skador. Denna naturliga huskur har sitt ursprung i kulturerna i Mellanöstern, där kvinnor har använt denna behandling under lång tid med två mål: att ta bort oönskat hår samt förnya huden och göra den len.

För att bereda denna huskur behöver du bara tre grundläggande ingredienser: honung, citronsaft och havregryn. Dessa är kända för sina höga antioxidant-, vitamin- och mineralhalter, vilka gynnar huden.

 • Havregryn är en återfuktande ingrediens som hjälper dig att bekämpa torrhet och reglera hudens pH. Det fungerar som en naturlig exfoliant och avlägsnar döda celler.
 • Citronsaft hjälper till att göra huden ljusare, rengör på djupet och bekämpar oönskad hårväxt.
 • Slutligen är honung en naturlig fuktighetskräm med massor av antioxidanter och vitaminer som gör den till en populär ingrediens i hudvårdsprodukter.

Med kunskap om fördelarna med dessa ingredienser har kvinnor i Mellanöstern länge använt denna behandling för att avlägsna ansiktshår, förebygga för tidigt åldrande och erhålla naturligt skinande hud.

Hur bereder jag denna naturliga huskur?

Havregryn

Huskuren är lätt att bereda och håller på att bli mycket populär eftersom den är så pass effektiv.

Ingredienser

 • 2 msk ren honung
 • 2 msk citronsaft
 • 1 msk ekologiska havregryn

Gör så här

 • Blanda allt i en behållare för att få en klibbig smet.
 • Applicera blandningen på de hudområden där du vill ta bort hår.
 • Gnid in blandningen med mjuka cirkulära rörelser, precis som du gör med en exfoliant.
 • Massera mot hårets växtriktning för fullständig borttagning.
 • Applicera slutligen en återfuktande kräm på det behandlade området.
 • För bästa resultat och slät hud bör du upprepa denna behandling 2-3 gånger per vecka.

Vi vill vara tydliga med att denna naturliga behandling fungerar olika effektivt beroende på hudtyp och det är därför troligt att alla inte upplever samma resultat. Vissa kvinnor som har provat den såg resultat efter en till två veckor medan andra var tvungna att använda den i en månad för att märka någon skillnad.

Egenskaperna hos ingredienserna kan göra hårstrån i ansiktet finare, vilket bidrar till att det tar längre tid innan de återkommer. Av denna anledning rekommenderar vi att du fortsätter använda denna behandling även efter att håret har tagits bort.

Eftersom det är en helt naturlig behandling bör du ha i åtanke att resultaten inte är omedelbart märkbara, som i fallet med andra hårborttagningsmetoder. Men den största fördelen är att de naturliga ingredienserna är både närande och skonsamma mot huden, vilket gör den både len och skinande.

Precis som med traditionella metoder för hårborttagning finns det alltid en risk för hudirritation och allergiska reaktioner. Men det är värt att prova på naturliga alternativ för att ta bort oönskat hår och njuta av alla deras fördelar.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.