De bästa tipsen för att släppa personer som inte älskar dig

Om du inte känner dig älskad av den andra personen är det ibland bättre att avbryta relationen, gå din väg och släppa taget innan du blir sårad.
De bästa tipsen för att släppa personer som inte älskar dig

Skriven av Óscar Dorado

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Det kommer en tid i livet när du inser att personen du litade på till 100% inte är den du trodde att han/hon var. Och i det ögonblicket bestämmer du att det är dags att avsluta den giftiga vänskapen eller förhållandet en gång för alla. Vi vill idag ge dig de bästa tipsen för att släppa personer som inte älskar dig.

Som med alla relationer bör en hälsosam vänskap vara positiv för dig. Och ja, ditt förhållande kommer självklart att gå igenom svåra tider. Om era fejder varar länge eller händer för ofta borde du dock verkligen stanna upp och komma ihåg att det alltid är bäst att släppa personer som inte älskar dig.

Självklart är det lättare sagt än gjort. När allt kommer omkring pratar vi om människor som du har haft långa relationer med, människor du har delat många ögonblick tillsammans med. Men du är stark och kan hitta andra som respekterar dig för den du är och älskar dig med alla dina brister.

Så om du märker att någon inte längre älskar dig, läs vidare för att se hur man släpper personen!

De bästa tipsen för att släppa personer som inte älskar dig

Här är några tips för att släppa personer som inte älskar dig:

1. Tänk att det är positivt för er att gå skilda vägar

När det gäller vänner är det helt normalt att känna att er vänskap kommer att vara för evigt. Men precis som är fallet vid uppbrott i ett kärleksförhållande kommer ibland vänskaper till deras naturliga slut och det finns inget du kan göra åt det.

Glöm aldrig att du kommer att förlora människor under loppet av ditt liv.

Kramande personer

2. Fokusera på dina sunda relationer

När du bestämmer dig för att avsluta en giftig vänskap måste du göra en insats för att koncentrera dig på de andra människorna i ditt liv.

I detta avseende är det ofta användbart att fokusera på de sunda relationerna du vill ha och på de personer som hjälper dig att växa. Du borde hålla fast vid dem för allt vad du är värd och spendera så mycket tid med dem som möjligt.

3. Hys inte agg

Det kan vara svårt att acceptera att du haft en dålig vän. Personen skulle finnas där för dig, men svek dig istället. Det kan sannerligen leda till en del bitterhet inom dig, men du måste släppa den.

Vi rekommenderar att du förlåter personen för att han/hon inte drog sitt strå till stacken, göra dig av med skuld och gå vidare.

4. Förvänta dig inte någon ursäkt

Om en vän sårar dig så illa att du bestämmer dig för att klippa banden ska du inte förvänta dig att personen mirakulöst ska be om ursäkt. Våga inte hoppas på att personen kommer bekänna att han/hon behandlade dig illa. Det skulle naturligtvis vara bra om det var så, men du kan bli mer bitter än någonsin om den ursäkten aldrig kommer.

“Att älska någon som inte älskar dig i gengäld… är som att försöka flyga med en trasig vinge.”

5. Gå med strömmen

Plåga inte dig själv när det händer. Sluta tänka på personen och ge dig själv chansen att gå vidare. I grund och botten är det bästa du kan göra för dig själv att övertyga dig att du förtjänar något bättre. Även om det är lättare sagt än gjort är detta det första väsentliga steget för att läka.

Diskussion mellan par

6. Tillåt dig själv att må dåligt

Det är okej att känna sig ledsen när man avslutar ett förhållande. I själva verket är det bra att känna de känslorna och också ta dig tid att reflektera över vad du lärde dig av erfarenheten. Att förstå vad som fick dig att må dåligt hjälper dig att undvika att upprepa upplevelsen i framtiden.

Det är bra att acceptera känslorna av smärta du kan ha och låta dig känna de känslorna istället för att försöka stänga dem inne. Du bör också acceptera det som en del av upplevelsen och ge dig själv den tid du behöver för att läka.

7. Ta hand om dig själv

Det viktigaste du behöver göra är att arbeta med dig själv. Fokusera på att odla självkärlek och respekt. Påminn dig om att du förtjänar sunda relationer. Att släppa taget är inte lätt, och det är inte ovanligt att glömma sin egen fysiska och emotionella hälsa efter ett uppbrott.

Ta hand om dig själv varje dag. Få gott om vila och ät näringsrik mat. Du måste tillgodose dina personliga behov.

8. Acceptera verkligheten

Du måste kunna acceptera saker som de är om du vill gå vidare. Många människor stannar i ohälsosamma relationer för att de hoppas att de kan förändra situationen på något sätt.

Men det är viktigt att komma ihåg att du inte kan ändra på någon, särskilt om personen inte är villig att ändra på sig själv. Om relationen inte fungerar har du valet att avsluta den och gå vidare. Det är något som faktiskt ligger i dina händer.

Kort sagt, oavsett om det är din partner eller en vän, tveka inte att släppa personer som inte älskar dig. Du måste värdera dig själv över allt annat.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.