Sju vanliga misstag vid sex som män begår

Riktigt sex är inte vad man ser i porr. I det verkliga livet har varje person olika behov och smaker. I denna artikel ska vi upptäcka sju vanliga misstag vid sex som män begår.
Sju vanliga misstag vid sex som män begår

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

När det kommer till sex så gillar alla olika saker. Av denna anledning kommer ett par med dålig kommunikation inte njuta av ett tillfredsställande sexliv. Desinformation leder även till att många män begår vissa vanliga misstag vid sex. I denna artikel ska vi tala om dessa misstag och hur man undviker dem.

Sju misstag vid sex som män begår

1. Att tro att alla kvinnor gillar samma sak

Vi vill börja med att säga att varje person är annorlunda när det kommer till sex. Av denna anledning är det ett grundläggande misstag att anta att det finns vissa aspekter som alla kvinnor gillar.

Det är helt enkelt inte sant. Trots myter och legender så kommer vissa kvinnor gilla saker som andra inte gör. Så enkelt är det. För att undvika detta misstag måste man kommunicera med sin partner för att lära sig vad hon gillar och vad som tillfredsställer henne.

För många är det tändande att bli frågad vad de går igång på och hur man kan tillfredsställa dem bättre.

2. Att inte stimulera klitoris på rätt sätt

Stimulans av klitoris - vanliga misstag vid sex

Klitoris är det organ som är nyckeln till kvinnlig orgasm. Av denna anledning är frånvaron av stimulans av den ett mycket vanligt misstag vid sex. Klitoris är ett extremt känsligt organ som dock måste stimuleras väldigt varsamt. Att stimulera klitoris räcker trots allt inte… man måste göra det bra. Ur denna hänsyn måste du komma ihåg att det är ett organ med tusentals nervändar och att för hård stimulans kan göra ont.

3. Misstag vid sex: att tro att allt ska vara som porr

När det kommer till porr så visas sex dessvärre inte som det egentligen är. Det är inte på riktigt. Därför bör du inte se på porr som en pålitlig källa när det kommer till hur sex är. Porr visar vanligtvis scener och erbjuder en bild av sex som främst är riktad till den manliga fantasin och tillfredsställelsen, vilket är anledningen till att många kvinnor inte gillar porr.

Ett vanligt misstag vid sex är därför att tro att sexet som visas i porr är idealiskt eller ens normalt. Tala med din partner för att besluta er för vad ni vill prova. Endast genom bra kommunikation kan ni båda njuta av tillfredsställande sex.

4. Att göra det för snabbt: ett vanligt misstag vid sex

Kyssande par i sängen

Förspel hjälper kvinnor att få igång sin naturliga smörjning och stimulerar båda parterna. Av de vanliga misstag vid sex som män begår är detta förmodligen det mest välkända. Många tror faktiskt att målet med sex är penetrering och orgasm. Men för att sexuella relationer ska vara helt tillfredsställande är det även viktigt med förspel, såsom massage, smekningar, kyssar och omfamningar.

Av denna anledning ska man inte hetsa. Hänge lite tid och ansträngning åt förspelet. Ha även ett öppet sinne för att börja märka att dessa aktiviteter kan tillhandahålla precis lika mycket – om inte mer – njutning än själva penetreringen.

5. Att inte vara tillräckligt uppmärksam efter sex

Precis som förspel är stunden efter att man haft sex också viktig. Att vara kall, bortkopplad eller avlägsen efter sex kan få negativa effekter och påverka kvinnans nivå av tillfredsställelse. Därför är det viktigt att paret bibehåller atmosfären och fortsätter kramas, smekas och kyssa varandra. Det innebär att tillgivenheten och humöret kommer vara längre.

6. Att fråga “kom du?” är ett vanligt misstag vid sex

Kvinna får orgasm

Även om orgasm är en viktig del av relationen så är det inte den enda. För kvinnor är en orgasm lite annorlunda. Men oavsett hur det ligger till så ä sex mer än bara orgasm och erbjuder andra precis lika tillfredsställande njutningar. Sexuella relationer som inte inkluderar orgasmer är faktiskt inte misslyckade.

Att fråga “kom du?” kan därför göra kvinnan obekväm, vilket innebär att hon kanske kommer ljuga för att göra partnern nöjd. En man som frågar detta avslöjar även sin osäkerhet.

7. Utdraget sex i tron att “längre är bättre”

Utdraget samlag är ytterligare ett stort misstag vid sex. Sex handlar inte om kvantitet, utan kvalitet. Enligt en studie bör faktiskt ett hälsosamt samlag vara i 7-13 minuter. Å andra sidan kan det vara för kort om det bara pågår i mindre än två minuter.

Hursomhelst bör samlag vara så länge paret vill. De bör båda känna sig tillfredsställda och njuta av det, oavsett hur länge det varar. Nu har du sett de sju vanligaste misstagen vid sex som män begår. Tro det eller ej, men de är väldigt vanliga, och om du är man har du säkert gjort dig skyldig till något av dem. Det är dock inte ditt fel, eftersom nyckeln är att lära sig om dem.

Det viktigaste att komma ihåg är att varje person är unik, med sina egna preferenser och behov. Därför kan endast bra kommunikation försäkra att din partner vet vad du gillar.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.