Så bekämpar du bakterien Helicobacter pylori

Så bekämpar du bakterien Helicobacter pylori
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Helicobacter pylori är känt för att vara orsaken till många fall av magsår, gastrit och andra maginfektioner. Enligt studier uppskattar man att ungefär två tredjedelar av världens befolkning är infekterade med Helicobacter pylori eftersom bakterien överförs väldigt lätt. Men det är inte alltid som kroppen uppvisar symtom eller problem. Lyckligtvis finns det många sätt att bekämpa denna bakterie och därmed lindra hälsoproblemen den orsakar.

Om du lider av ett problem som magsår eller gastrit på grund av bakterien Helicobacter pylori rekommenderar vi följande naturliga huskurer för att bekämpa och eliminera den samt förbättra din hälsa.

Naturliga huskurer mot Helicobacter pylori

Essentiell olja med citron och verbena

Verbena är en växt som tillhör familjen Gramineae. Den kännetecknas av sin förmåga att bekämpa gaser och främja matsmältningen. Enligt olika studier kan essentiell olja med citron och verbena hjälpa dig att bli av med bakterien Helicobacter pylori eftersom den inte är resistent mot dess komponenter.

Propolis

Propolis är känt för att vara ett naturligt antibiotikum och bakteriedödande och med förmågan att stärka ditt immunförsvar, bekämpa infektioner och behandla problem som gastrit. Detta livsmedel, som också är känt som bikitt, är ett ämne som bina använder för att skydda sina kupor från smitta. Tack vare dess egenskaper har propolis god förmåga att eliminera Helicobacter pylori.

Ingefära

Ingefära är effektivt om du har bakterien Helicobacter pylori

Denna rot är världskänd för sina många medicinska egenskaper, vilka framförallt gynnar matsmältningssystemet. Vi rekommenderar att du äter ingefära för att bekämpa magsyra, illamående, yrsel, magproblem, och magsår mm. Det har en bakteriedödande förmåga som enligt vissa experter kan bekämpa den hemska bakterien Helicobacter pylori.

Vitkål

Denna grönsak har egenskaper som hjälper dig att bekämpa och bli av med Helicobacter pylori så länge du äter den rå. Precis som broccoli kan det orsaka gasbildning, men du kan prova det i små mängder för att vänja kroppen. Du kan till exempel göra en sallad med fint tärnade kålblad med lite vinäger och citrondressing. Ett annat alternativ är att göra en färsk juice utspädd med vatten.

Broccoli

Sulforafan är användbart mot bakterien och även cancer

Denna grönsak kan bidra till att bekämpa Helicobacter pylori tack vare dess stora innehåll av ett fytonäringsämne som kallas sulforafan. Enligt olika studier har det visat sig att frekvent konsumtion av broccoli eliminerar bakterierna.

Samma komponent som eliminerar Helicobacter pylori är också relaterad till att förebygga magsäckscancer. Ett problem som många upplever med broccoli är att den producerar en hel del gaser. För att minska denna irriterande effekt kan du äta den kokt och blandat med kummin och ingefära.

Gurkmeja

Denna asiatiska krydda är full av medicinska egenskaper som har varit föremål för forskning under de senaste åren. I fallet med magproblem används det för att behandla dyspepsi, vilket är en sjukdom som inbegriper andra matsmältnings- och magproblem, som illamående och gaser. Dess egenskaper bidrar också till att stimulera magsyra, skydda magens slemhinna och hämma effekterna av Helicobacter pylori. Men experter rekommenderar att du inte äter för mycket av det.

Andra faktorer som kan underlätta din behandling

  • För att bekämpa denna bakterie är det bra om du ökar din konsumtion av livsmedel med stora antibakteriella förmågor, som vitlök, lök, solhatt, ingefära, timjan, rosmarin, mynta och honung.
  • Andra livsmedel som kan hjälpa dig är de probiotika som innehåller lactofilus och bifidus. Även om de inte förstör bakterierna själva kan de hämma dem samt motverka huvudvärk, graviditetsillamående och dyspepsi.
  • Individer som inte har magsår eller magkatarr, men har bakterierna, kan dricka citron- eller ananasjuice eller äppelcidervinäger.
  • Vidare bör du försöka plocka bort vissa livsmedel från din kost, som socker, raffinerat mjöl och ris. Istället för dessa bör du öka din konsumtion av frukt, grönsaker och vatten.
  • Slutligen kan du göra en alkalisk dryck för att bekämpa Helicobacter pylori genom att blanda rå potatis, selleri och morötter. Den ska drickas innan varje måltid.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.