Rökelse för att ändra vibrationen i ditt hem

30 november, 2018
Rökelse hjälper oss att rena hemmet och bli av med dåliga vibrationer, vilket gör det mer harmoniskt och lugnt. Det har omedelbara effekter.

Allt runtomkring oss är energi, och all energi har olika nivåer av vibration. Generellt sett säger man att det finns god energi och dålig energi som kan visa sig på olika sätt, och vars olika intensitet vi kan lägga märke till. Man säger att vibrationerna i vår miljö blir spända och direkt påverkar oss när större mängder dålig energi börjar ansamlas. Men det går att motverka dåliga vibbar, bland annat med rökelse.

Rökelse är en kombination av växter och mineraler med speciella dofter som bränns för attrahera god energi till hemmet. De säger att den har omedelbara resultat och att den hjälper till att rensa ditt hem på dålig energi, så att du kan återgå till att leva på en lugn och harmonisk plats.

Hur använder man rökelse?

 • Den används i olika ritualer för att justera energin i ett utrymme eller hos personen som genomför ritualen.
 • Inom meditation används rökelse för att hjälpa folk uppnå ett stadium av klarhet, lugn och fokus.
 • Esoteriskt sett används det för astrala projektioner och medvetna drömmar.
 • Den används för att hålla dålig energi borta från hemmet eller arbetet eftersom det fungerar som en magnet för god energi.
 • Det bästa är att använda rökelse i områden där du känner dåliga vibrationer.
 • Folk som vill koncentrera sig eller komma i kontakt med vissa idéer kan välja speciella typer av rökelse för detta syfte.

Typer av rökelse som ändrar vibrationen i ditt hem

Hur man får ett harmoniskt hem

Trots att det finns en rad olika typer av rökelse du kan använda för att ändra känslan i ditt hem har vi satt ihop en kort lista över de renaste och mest berömda sorterna för att bli av med dålig energi.

 • Bärnsten: Rekommenderas för personer som vill meditera och upptäcka särskild information. Perfekt för personer som genomgår en förvirrande period och som behöver rensa tankarna.
 • Ceder: Denna typ av rökelse är känd som en källa för styrka och kraft. Den är framförallt rekommenderad för utrymmen eller hus som nyligen har renoverats eller byggts, eftersom det ger dem styrka och främjar enighet i hemmet.
 • Sandelträ: Sandelträ kan användas för att tända vilket gudomligt väsen eller vilken tro som helst. Den rekommenderas för personer som vill helga en plats i sitt hem eller kontor.
 • Rökelse: Klassiskt rökelse är känd för sin användning under kyrkomässor. Den användas för att få folk att känna sig lugna och fridfulla, och är utmärkt för att minska stress och ångest. De säger att det är en av de mer porösa typerna av rökelse eftersom den håller dålig energi borta och gör sig av med avund, fiender och saker som står i din väg. Traditionellt sett används denna rökelse i religiösa ritualer och under meditation, men den anses även ha medicinala egenskaper som relaterar till konflikter och stress.
 • Lavendel: Denna handlar helt och hållet om kärlek, attraktion och romantik. Perfekt för ritualer med din partner eller för att ändra känslan i hemmet när du ska träffa en dejt. Denna typ av rökelse stimulerar skönhet, är utmärkt för att attrahera andra och rekommenderas även för personer som vill göra sig vackrare.
 • Kanel: Detta är en av de mest berömda typerna av rökelse, och är väldigt enkel att få tag på. Den har kopplats till passion och sexuell lust, och är perfekt för intima träffar och för att höja energin. Kanelrökelse rekommenderas för personer som av alla anledningar vill höja sin energi.
 • Vanilj: Utöver att avge en utsökt doft associeras vanilj med intelligens, tankar och mentala förmågor. Den är perfekt för tillfällen när du måste fokusera på studier eller inspireras för ett kommande projekt.
 • Jasmin: Denna typ relaterar till kärlek, men inte nödvändigtvis sexuell attraktion. Jasmin är perfekt för att stärka de mentala och emotionella kopplingarna, och fokuserar mer på inre skönhet än yttre. Det är även därför jasmin är utmärkt för att attrahera god vänskap, utöver att vara bra för personer i ett förhållande.

Vi hoppas att du gillade denna artikel om hur man använder rökelse för att skapa ett bättre hem!