Denna renande tredagarsplan kan minska din midja

Om du vill minska din midja är det viktigt att du inte småäter mellan måltiderna. Det kan verka som en bagatell, men det är viktigt för att uppnå den storlek som du vill ha.
Denna renande tredagarsplan kan minska din midja
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Det kommer inte gå snabbt eller vara enkelt att minska din midja eftersom midjan tenderar att vara en väldigt envis del av kroppen för många personer. I de flesta fall kan du dock motverka att du går upp i vikt inom detta område. Du behöver bara förändra dina vanor.

I denna artikel kommer du se hur du kan minska din midja med denna tre-dagars-plan som även kommer hjälpa dig att bli av med gifter.

Kan du minska din midja på tre dagar?

Mäter midja med måttband

Efter att ha läst titeln på denna artikel är det många som tänker att det är en falsk och ohälsosam mirakeldiet. Det vi föreslår är dock en hälsosam, medveten och balanserad diet som, tillsammans med några tips, kan hjälpa dig att snabbt minska din midja.

Om du bestämmer dig för att använda denna plan eller hålla dig till några av dess riktlinjer så kommer din hälsa att tacka dig. Du kommer även progressivt bli smalare.

Råd för framgång

De råd som du bör använda i samband med denna plan för att minska din midja är följande:

 • Det viktigaste är mängden, vilket varierar från person till person. Du måste undvika att bli helt mätt och lära dig att sluta äta när du inte längre är hungrig, när du är ca 80% mätt.
 • Efterrätten är den farligaste aspekten eftersom vi ofta tenderar att välja något sött, vilket för det mesta kommer hamna runt midjan.
 • Många känner sig uppsvällda efter varje måltid eftersom de inte tuggar sin mat ordentligt. Du bör tugga varje tugga tills det är nästan flytande.
 • Middagen bör hållas tidigt, helst tidig kväll. Om du fortfarande är hungrig några timmar senare kan du välja ett tilltugg som är bra för din matsmältning: ett glas vegetabilisk mjölk, en kiwi, en handfull nötter, etc. Denna del är viktig och med denna enkla vana kommer du märka av en stor förbättring.
 • Om du har problem med matsmältningen bör du söka upp en läkare så att du kan utröna om du har några matallergier eller nervproblem som orsakar kronisk inflammation i tarmarna.

Frukost

Gröna drycker och kiwi

Din frukost under dessa dagar bör vara hälsosam och näringsrik, och rik på råa livsmedel, fibrer, bra fetter och vegetabiliskt protein. Denna kombination kommer hjälpa dig att känna dig mätt och full av vitalitet, vilket även hjälper dig att bli smalare.

Börja med att tillreda en smoothie.

Ingredienser

Tillredning

 • Utöver ingredienserna ovan kan du lägga till lite vatten eller en vegetabilisk dryck för att det ska bli enklare att mixa.
 • Lägg allt i mixern och mixa tills du har fått en jämn blandning.
 • Drick därefter detta på morgonen.

Lunch och middag

Fisk till lunch

Lunch och middag måste vara baserat på två portioner:

Till lunch rekommenderas det att man väljer råa grönsaker och protein, och på kvällen är det bättre att äta kokta grönsaker och något magert protein.

 • Du bör dagligen få i dig kolhydrater av bra kvalitet och i små mängder, helst vid middagstid: Brunt ris, quinoa, potatis, sötpotatis, kassavabröd, etc.
 • Undvik efterrätt under dessa tre dagar.
 • Som mellanmål kan du använda dig av nötter, hemmagjorda juicer, grönsaker, vegetabilisk mjölk, bananer etc.

Träning och stretching

Det är även viktigt att du går tillräckligt under dagen under dessa tre dagar och att du utför någon form av träning på mellanintensitet under en halvtimme varje dag.

Denna typ av sport kombinerar hopp, knäböj, armhävningar och löpning, vilket är idealiskt för att öka metabolismen och bränna fett, speciellt runt midjan.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.