Det rätta sättet att tvätta ansiktet innan läggdags

Det rätta sättet att tvätta ansiktet innan läggdags

Senaste uppdateringen: 05 november, 2018

Om du lever en ganska upptagen livsstil kanske du inte har så mycket tid för dig själv, men du bör alltid vara uppmärksam på ditt välbefinnande och ditt utseende. Även om du går till sängs sent borde du alltid tvätta ansiktet innan läggdags på ett sätt som skyddar din hud.

Du bör alltid tänka på att om du går till sängs med smink eller någon annan typ av oren substans i ansiktet kan huden påverkas i hög grad eftersom detta är ett av de mest känsliga hudområdena på din kropp. Eftersom din kropp ständigt förnyar huden är det bra att ge detta organ en hjälpande hand!

Så oavsett hur sent du kommer hem från jobbet, en fest, en dejt eller någon annan aktivitet, är det första du bör göra innan du tar av dig skorna och kryper i säng att tvätta ansiktet väl. Här är några skönhetsknep för att hålla huden hälsosam innan du lägger dig.

Rekommendationer för att tvätta ansiktet innan läggdags

Ta gott om tid på dig

Ta ca 15 minuter ur din dagliga rutin för att rengöra ditt ansikte. Om du har möjlighet att börja en bra rutin kommer du säkerligen se en positiv förändring på huden.

Rengör ditt ansikte väl

Undvik slapp hy

Rätt ansiktsrengöring låter huden andas, vilket i sin tur främjar cellåterväxt och avlägsnar föroreningar.

Försök att inte använda tvål

Istället för att ge oss den djuprengöring vår hud behöver torkar tvål ofta bara ut. Om du planerar att använda tvål för att tvätta ansiktet bör du konsultera din hudläkare om de bästa alternativen först.

Exfoliera veckovis

Exfoliera din hud

Du bör exfoliera ditt ansikte minst en gång i veckan. För att göra detta rekommenderar vi att du använder naturliga produkter eller varumärken som specialiserar sig på exfolianter.

Skölj ansiktet med varmt vatten

Det bästa alternativet för att skölja ansiktet är varmt vatten eftersom denna temperatur gör att du får bort alla gifter från din hud. Prova att försiktigt massera vattnet i ansiktet så att du inte skadar din hud.

Ha en handduk till hands

Det är alltid en bra idé att ha en handduk till hands, och ännu bättre om det är en trevlig, mjuk en. Den kommer inte ger ditt ansikte några skador och det är viktigt, eftersom det är ett av de mest känsliga hudområdena på din kropp.

Tips när du rengör ditt ansikte innan läggdags

Om du har ont om tid

Ofta är vi så upptagna att vi inte har tid att rengöra våra ansikten väl. När du står inför denna situation rekommenderar vi att du använder sminkborttagande våtservetter. De är praktiska och hjälper till att återfukta huden.

Torka din hud

När du är klar med rengöringen bör du verkligen vara försiktig med hur du torkar den. Om inte kan det resultera i att huden blir fetare.

Att välja rätt mask

Du bör också noga välja rätt typ av ansiktsmask för djuprengöring då det beror helt på din hudtyp. Generellt föreslår vi att du använder en mask en gång i veckan innan läggdags.

Det rätta sättet att tvätta ansiktet innan läggdags

Ämnet kan anses lite överflödigt eftersom de flesta av våra rekommendationer och tips på hur du tvättar ansiktet är ganska lika. Men i det här avsnittet ska vi försöka vara lite mer specifika.

Ta bort orenheter

Du bör tvätta ansiktet även om du inte använt något smink eftersom olja alltid ansamlas på huden. Börja med en speciell eller naturlig tvål (en som bara du använder). Fukta ansiktet med varmt vatten innan du masserar in tvålen i huden.

Sedan sköljer du hela ansiktet så att det inte finns några tvålrester kvar. Kontrollera att hela ansiktet kommit i kontakt med vattnet. Om möjligt bör du upprepa den här processen.

Torka dig

Som vi nämnde tidigare i denna artikel bör du torka ansiktet med en mycket mjuk handduk för att undvika att skada din hud. Ta god tid på dig tills ditt ansikte är torrt – du vill inte lämna din hud blöt efter tvätten.

Ge din hud näring

Efter torkningen rekommenderar vi att du använder en lotion som ger dig antioxidantskydd mot fria radikaler som orsakas av sol och föroreningar. Massera in denna kräm över hela ansiktet och låt den verka ca 15 minuter.

Fördelar med att tvätta ansiktet innan läggdags

  • Låter huden andas.
  • Ökar effektiviteten hos kosmetiska produkter.
  • Fördröjer uppkomsten av rynkor.
  • Gör din hud ljusare.
  • Hjälper dig att se mindre trött ut.
  • Hjälper dig att bli av med akne och pormaskar.
  • Gör din hud mycket lenare och attraktivare.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.