Rakt hår med naturliga ingredienser från köket

Behandlingen erbjuder inte de omedelbara resultaten från aggressiva, kemiska behandlingar, men ger dig rakt hår samtidigt som du ger det näring och skydd från skadliga faktorer i miljön.
Rakt hår med naturliga ingredienser från köket

Senaste uppdateringen: 01 november, 2018

Lent, skinande hår har alltid varit moderiktigt. Vågor och lockar kan ge håret ett unikt utseende, men sanningen är att rakt hår är lätt att anpassa till alla ansiktsformer och frisyrerDe som inte har naturligt rakt hår vänder sig ofta till kemiska behandlingar eller plattänger för att få bort struliga lockar.

Många stylister har utvecklat tekniker för att få helt rakt hår, men majoriteten håller inte särskilt länge och kan skada håret både utvändigt och invändigt. Eftersom dessa produkter och värmebehandlingar är så aggressiva förlorar håret sina naturliga oljor och blir skört.

De goda nyheterna är att det finns alternativa tekniker för att få rakt hår som faktiskt är fördelaktiga och inte skadar stråna. Du kan göra denna kräm hemma med ingredienser du förmodligen redan har i köket.

Nedan ska vi avslöja hur du gör för att få naturligt rakt och silkeslent hår.

Hemgjord kräm för rakt hår

Denna naturliga kräm för rakt hår görs genom att kombinera kokosmjölk, citron, olivolja och lite majsstärkelse. Ingredienserna besitter naturligt fuktgivande och återställande egenskaper som kontrollerar friss och bråkiga lockar för att uppnå helt rakt hår.

Den erbjuder inte de omedelbara resultaten från kemiska behandlingar eller plattänger, men efter flera appliceringar kommer du märka skillnaden. De huvudsakliga fördelarna kommer från kokosmjölken – en produkt som utvinns genom att krossa kokosnötens vita fruktkött.

Den karaktäriseras av sitt höga innehåll av fettsyror med medellånga kedjor och högkvalitativa protein, som alla hjälper till att reparera skadat hår och bibehåller dess naturliga fukt.

olivolja och citron

Olivolja och citron verkar för att nära och stärka hårrötterna samt minska svagheten som leder till håravfall. Även om de inte besitter några egenskaper som gör håret rakare gör de det silkeslent och mer lätthanterligt.  Omega 3-fettsyrorna i olivoljan skyddar tillsammans med antioxidanterna i citronsaften håret från oxidativ påfrestning och skador från värme.

Majsstärkelse fungerar som ett naturligt balsam och är perfekt för att göra sig av med statisk friss. Fortsatt användning förhöjer effekterna från kokosmjölken och hjälper till att göra håret rakt utan att skada det.

Hur gör jag denna kräm för rakt hår?

kokosolja för håret

För att bereda denna naturliga kräm rekommenderar vi att du endast använder ekologiska ingredienser, för att säkerställa att de innehåller alla fördelaktiga egenskaper. Dessa produkter kan hittas i flera olika former och beredningar, men vissa har utsatts för raffineringsprocesser som sänker deras kvalitet.

När möjligt ska du göra din egen kokosmjölk och verifiera att olivoljan du använder är extra jungfru.

Ingredienser

 • 2 1/2 dl kokosmjölk
 • 2 matskedar olivolja
 • Saften från 1 citron
 • 3 matskedar majsstärkelse

Instruktioner

 • För att göra kokosmjölk extraherar du den vita pulpan från nöten och bearbetar i en mixer med det kalla vattnet.
 • Sila vätskan genom ett durkslag – använd mjölken för kuren och spara mjölet till andra recept.
 • Häll vätskan i ett vattenbad tillsammans med olivoljan, citronsaften och majsstärkelsen.
 • Värm i fem minuter tills det fått en krämig textur.
 • Häll produkten i en glasbehållare och låt stå innan du använder den.

Applicering

 • Ta en riklig mängd och massera in i hår och skalp i fem minuter.
 • Se till att applicera krämen över hela håret och skalpen. Täck därefter huvudet med en plastmössa och låt krämen verka i 45 minuter.
 • Värm en fuktig handduk och slå den runt huvudet för att öka effektiviteten.
 • Efter den rekommenderade tiden sköljer du som vanligt och borstar håret rakt medan det är fuktigt.
 • Upprepa appliceringen minst tre gånger per vecka.

Kom ihåg att effekterna kommer bero på din hårtyp och hur ofta du applicerar behandlingen.

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.