Diet för avgiftning och rening med citron

Utöver att rensa bort gifter och andra orenheter från kroppen kan vi kombinera dieten med en hälsosam kost och träning för att gå ner i vikt på kort tid.
Diet för avgiftning och rening med citron

Senaste uppdateringen: 07 oktober, 2018

Om du utför rening med citron rensar du bort gifter och ackumulerade orenheter i kroppen, och det kan även hjälpa dig att gå ned i vikt. Dieten har känts till sedan antikens dagar, men har återigen blivit mycket populär runtom i världen.

Angående denna avgiftningsdiet

Den här avgiftningen med citron skapades av Stanley Burroughs och rekommenderas för dem som vill läka magsår. I boken The Master Cleanser tar han upp hur en av hans patienter har använt dieten för att motverka ett magsår sedan tre år tillbaka.

Genom den lyckades patienten återhämta sig helt, vilket förvånade alla läkare. Efter det har vi hört om många liknande fall som har uppnått bra resultat efter runt 10-11 dagars användning. Det bör nämnas att dessa patienter även lyckades gå ned i vikt.

Vad innebär det att börja en avgiftande diet med citron?

Te med citron

Rening med citron kan hjälpa kroppen att rensa bort ackumulerade gifter. Som du säkert vet ackumulerar kroppen många gifter som ett resultat av dålig kosthållning, kontaminering, negativa attityder och en stillasittande livsstil. Därför kan denna diet användas för att leva en mer hälsosam livsstil.

Den bör dock även kombineras med regelbunden träning och minskad stress.

Vad behöver du?

För att åstadkomma rening med citron är det viktigt att man sätter upp mål för att nå önskat resultat. Tänk ut vad du vill uppnå och identifiera alla de faktorer som kan stå i vägen för dig.

Vissa anser att man innan man börjar med dieten bör anamma en vegetarisk livsstil som gör kroppen mindre stressad, för att den lättare ska kunna renas.

Varning

Denna kur bör inte utföras av personer som har genomgått organtransplantationer eller tar immunosuppressiva läkemedel. Den bör ej heller utföras av personer som snart ska opereras.

Innan du börjar med dieten bör du tänka på att minska ned på din konsumtion av kaffe, läskedrycker, socker, raffinerat mjöl och livsmedel med mycket fett.

Citron för avgiftning

Dryck med citron

Denna detox innehåller följande ingredienser:

 • Citron
 • Ren ekologisk lönnsirap
 • Ren cayennepeppar
 • Mineralvatten

Dieten bör hållas i minst 10 dagar.

Hur gör man den?

 • Blanda lika stora delar citronsaft och sirap. Häll det i en glasburk och ställ i kylen.
 • Häll därefter i 4 matskedar av denna blandning i ett glas vatten, ha i cayennepeppar och rör om ordentligt.
 • Det är bäst att dricka 6-12 glas om dagen, utspritt på olika timmar; t. ex. varje gång du dricker ett glas vatten när du känner dig hungrig.
 • Lönnsirapen konserverar citronjuicen och motverkar oxidation av C-vitaminer och enzymer.

Du bör även ta något laxerande på morgonen och kvällen. Du kan blanda tre teskedar havssalt med en liter vatten och dricka detta morgon och kväll.

Hur utför man rening med citron?

Dieten kräver att du har tålamod. Under den första dagen bör du bara dricka ovanstående dryck. Under följande dag kan du börja med grönsakssoppa. Under dag tre kan du börja med frukt och grönsaker. Därefter kan du gradvis lägga till kött, fisk, mjölk, ägg och andra livsmedel så att du får en balanserad kost.

När reningen är klar efter 10-11 dagar är det bäst att du börjar äta hälsosamt. Kuren hjälper dig också att modifiera matvanor så att du inte äter livsmedel som är dåliga för dig.

Detta kanske intresserar dig
6 goda avgiftningsdrycker som hjälper dig att tappa vikt
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
6 goda avgiftningsdrycker som hjälper dig att tappa vikt

Avgiftningsdrycker är bra för att hålla sig frisk samtidigt som man blir av med extrakilon. Tvärtemot vad många tror behöver de inte smaka illa. • Muniz, F. J. S. (2015). Dietas Milagro. Ventajas e inconvenientes. Monografías de la Real Academia Nacional de Farmacia.
 • Mansilla, C. L. Q. (2017). Análisis de dietas exprés sin respaldo científico.
 • Corio Andújar, R., & Arbonés Fincias, L. (2009). Nutrición y salud. Nutrition and Health, 35, 9, 423–479. https://doi.org/10.1016/S1138-3593(09)72843-6