Presentidéer för resenären i ditt liv

Försöker du komma på en present till resenären i ditt liv, men du har slut på idéer? Hon eller han som tillbringar mycket tid hemifrån och alltid planerar nästa resa. Det kan vara lite svårt att vara säker på vad som verkligen kan vara användbart. Fortsätt läsa för några bra förslag!
Presentidéer för resenären i ditt liv

Senaste uppdateringen: 04 mars, 2022

I dagens artikel vill vi ge dig några presentidéer för saker som resenären i ditt liv skulle kunna vill ha. Att resa är en aktivitet som många tycker om. Det finns kanske till och med någon i din familj eller vänkrets som har gjort det till ett sätt att leva!

Det kan ofta vara lite svårt att lista ut vad du ska ge dessa människor i present, så fortsätt läsa för lite hjälp.

Gör dig redo att bli inspirerad! Något av följande kommer säkert att glädja din resande släkting eller vän. Börja fundera på deras intressen och överraska dem med en omtänksam gåva.

15 presentidéer för resenären i ditt liv

Tänk som en resenär när du väljer en present till resenären i ditt liv, det är det bästa sättet att pricka rätt.
Tänk som en resenär när du väljer en present till resenären i ditt liv, det är det bästa sättet att pricka rätt.

De valda presentidéerna för resenären i ditt liv bygger på förutsättningen om mångfald, originalitet och innovation, för att täcka in de flesta önskemål. Här är 15 presentidéer.

1. En laddningsbar handvärmare

Tycker resenären i ditt liv om att klättra i berg, åka skidor eller något annat som involverar snö och kallare klimat? En elektrisk handvärmare är en perfekt present i detta läge.

Detta objekt håller värmen mellan sex och åtta timmar. De flesta modeller har ett temperaturintervall på 45 till 85 °C. Man kan använda värmaren till att värma händerna, fötterna eller stoppa den i en ficka.

2. En bärbar kaffebryggare

Att få tag på en anständig kopp kaffe kan vara en näst intill omöjlig uppgift när man campar mitt i vildmarken. Här kan en bärbar kaffebryggare vara bra att ha. Se till att den inte kräver ström och brygger kaffet snabbt.

3. En universell adapter

En av de värsta överraskningarna när man reser handlar om att få sina elektriska apparater att fungera, eftersom elnätet kan se olika ut från destination till destination. Det kan göra vissa enheter värdelösa, vilket är varför resenärer med universella adaptrar har ett övertag. Som du kan tänka dig är det en praktisk och användbar present.

4. Presentidéer för resenären: En tvättpåse

Denna produkt kan på några minuter lösa många problem för personer på resande fot. Det sparar dem också pengar på grund av de höga tvättpriserna på populära destinationer.

I detta lilla kit kan du lägga ner en flexibel tvättbräda, snabbtorkande handdukar, uppblåsbara galgar och klädstreck.

5. En bärbar luftfuktare

Många människor ogillar luftkonditioneringen på vissa hotell, eftersom den torra luften kan leda till obehag i halsen och andra symptom. Här kan en bärbar luftfuktare kan bli en mycket populär gåva för resenären i ditt liv eftersom den ökar deras komfort samtidigt som risken för sjukdomar minskar.

hitta en bärbar luftfuktare

6. En rese-t-shirt med symboler

Detta är perfekt för dem som reser och som inte är så bekanta med destinationslandets språk – en situation som ofta gör det svårt att begära vägbeskrivning. Man kan lösa allt ovan med denna produkt, eftersom den har ett stort antal universella tecken för att säkerställa effektiv kommunikation.

7. GPS för resväskor

Att tappa bort en resväska på flygplatsen eller bli offer för en stöld är inte något som hör till ovanligheterna för dem som reser regelbundet. För detta ändamål är GPS för resväskor en gåva som kan göra att resenären i ditt liv har koll på var hans eller hennes bagage befinner sig hela tiden. Det är särskilt betryggande när väskan innehåller värdesaker.

8. Ett resekit för vila och avslappning på resan

Den här typen av kit passar utmärkt på flygningar, eftersom långa restider kan vara obekväma på många sätt. Detta presentalternativ har en nackkudde och öronproppar som hjälper till med lättare avkoppling under resan.

Vi rekommenderar också att du läser den här artikeln: Hur du förbereder ett första hjälpen-kit till resan

9. En smart ryggsäck

Fördelen med en smart ryggsäck är att globetrottern kommer att ha utmärkt vattentätning, olika fickor och möjligheten att ladda alla sina elektroniska enheter i en enda produkt. Det är en gåva som garanterat kommer att komma till nytta.

10. Presentidéer för resenären i ditt liv: Smarta hänglås

Denna sorts hänglås kan minska risken för att en resväska går sönder och göra det svårare för tjuvar att öppna den. Faktum är att det finns lås med Bluetooth och lås som man bara kan öppna med ett fingeravtryck. Det bästa av allt är att man kan programmera låset att skicka ett meddelande till mobiltelefonen när någon annan försöker låsa upp det.

11. Presentidéer för resenären: En laddare med en integrerad solpanel

Att få tillgång till solen, den största energikällan av dem alla, är en anledning till varför många reser. I denna situation är en laddare med integrerad solpanel en oslagbar gåva för alla som gillar att resa. Denna present är både praktisk och miljövänlig.

resenären i ditt liv på vandring
Bekväma skor är en utmärkt present till vandrare.

12. Presentidéer för resenären i ditt liv: Ett resestrykjärn

Denna mini-apparat tar upp mindre plats än ett strykjärn, har inga sladdar, eliminerar dålig lukt, och du kan också använda den för att göra dina skrynkliga kläder släta.

Få saker är mer användbara för resenärer än denna till synes magiska apparat.

13. En mobiltelefonhållare för flyget

Alla flygplan erbjuder inte underhållning. Därför kan det vara smidigt att ha en mobiltelefonhållare som är speciellt anpassad till flygplan. Allt resenären behöver göra då är att ladda ner lite underhållning i förväg och sedan njuta av den under resan. Som du kan föreställa dig kommer det att få flygresan att gå mycket snabbare.

14. Presentidéer för resenären i ditt liv: Ett bärbart modem

Internet är idag en nödvändighet för de flesta av oss, men det är ännu viktigare för dem som inte är väl bekanta med platsen där de befinner sig. Därför kan ett bärbart modem lösa svårigheter för alla typer av resenärer. Det enda kravet är att resenären skaffar sig ett lokalt SIM-kort.

15. Robusta vandringskängor

Att ha rätt sorts skor för alla slags klimat, väder och svår terräng kan alltid behövas. Därför är ofta robusta och tåliga skor en nödvändighet för dem som gärna befinner sig på resande fot. Du kanske inte har tänkt på det, men det finns många alternativ för denna typ av gåva som passar alla plånböcker.

Vi rekommenderar också att du läser den här artikeln: 6 sjukdomar som drabbar resenärer

Tänk som en resenär för att komma på fiffiga presenter

I slutändan handlar det bara om att sätta dig in i hur en resenär tänker för att komma på unika och personliga presentidéer. Tänk på hur användbar presenten är, detta är den viktigaste faktorn när du väljer ut din gåva.

Glöm modeflugor och estetik när du vill välja den bästa presenten för resefanatiker, eftersom det vanligtvis är ett praktiskt objekt med stort nyttovärde som passar bäst.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.