När din partner vill göra slut men inte du

Om din partner vill göra slut men inte du så bör du läsa den här artikeln!
När din partner vill göra slut men inte du

Senaste uppdateringen: 14 oktober, 2019

Ibland vägrar man att acceptera att det är dags att säga adjö till den person som man älskar. Du kanske gråter, vägrar äta och sova. Vad bör du göra om din partner vill göra slut men inte du?

Relationer varar inte lika länge nuförtiden. Samhället har förändrats, och det har därför även relationerna. Förr i tiden höll paren ihop då de upplevde svåra tider.

Nu är vi mer självständiga, vilket innebär att den ena parten ofta väljer att avsluta relationen. Det kan vara en svår situation att hantera för den andra personen.

Då detta händer så kanske du tänker på all den tid som du har förlorat, möjliga lösningar och hur du ska kunna leva utan den andra personen.

Tecken på att din partner vill göra slut

Man och kvinna som sitter i soffan.

Är den personen du älskar inte längre lycklig med dig? Här är sex ledtrådar på att din partner vill göra slut.

  • Personen visar inte något intresse: Vederbörande är inte längre intresserad av att spendera tid med dig och gör ursäkter för att inte träffa dig.
  • Förändrad kommunikation: Era konversationer flödar inte längre och personen blir irriterad då du berättar vad som händer i ditt liv. Personen säger i princip bara “god morgon” och “god natt”.
  • Personen bråkar alltid med dig: Vederbörande vill börja bråka om allt.
  • Du har inte hört “Jag älskar dig” på ett tag: Personen säger inte att han eller hon älskar dig längre, och uttrycker inte sin kärlek med ord överhuvudtaget.
  • Ni har mindre sex: Ert sexliv har blivit tråkigt, och du märker att personen bara gör det för att uppfylla sitt åtagande. Kreativiteten och fantasin har i stort sett försvunnit.

Vad du kan göra då din partner vill göra slut

Då kärleken börjar svalna så är det normalt att man blir rädd att partner ska avsluta relationen. Anledningen till detta är att det är svårt att säga adjö till den person som man älskar.

Skyll inte på dig själv

Då en av personerna vill avsluta relationen så beror det inte bara på den andra personen. Det finns många anledningar till varför detta händer.

Om du skyller på dig själv så kommer du bara öka dina stressnivåer och du kommer bli mer ledsen.

Tänk inte negativa tankar om framtiden

Då en relation tar slut så kan du känna ångest eftersom du känner att du inte kan leva utan din partner. Man kan dock inte veta vad som ska hända i framtiden.

Finn lyckan

Slutet på en relation kan vara början på något nytt. Fokusera på aktiviteter som gör dig lycklig. Du kan också börja arbeta med planer som du har lagt på hyllan p.g.a. relationen.

Var inte den andra personens terapeut

Även om du tror att din partner bara går igenom en existentiell kris och bara behöver lite tid, så är du inte rätt person för att lösa den andres problem.

Det är inte produktivt att lyssna på varje detalj och höra om personens emotionella smärta.

Jaga inte personen då din partner vill göra slut

Man och kvinna med brustet hjärta.

Alla har rätt till sin frihet och att vara med de personer som de älskar utan att känna sig pressade.

Din partner är inte något undantag och om du jaga efter personen så kommer vederbörande bara att distansera sig mer från dig.

Då du måste säga adjö då

Inget par vet om de kommer vara tillsammans för evigt. Det är mycket bättre att säga adjö än att hålla fast vid en känsla som inte längre har något syfte.

Till början kan du känna att du har låg självkänsla och du kan känna dig tom och osäker.

Men allt eftersom tiden går så kommer personens frånvaro att kännas lättare och ditt liv kommer börja ha mening igen.

Låt tiden läka dina emotionella sår, tacka din partner för allt som ni har genomlevt och öppna upp dig för nya erfarenheter.

Om du tror att din partner vill göra slut så kom ihåg att att personen har all rätt att göra detta och även rätt att sluta älska dig. Du kan inte leva i det förgångna.

Om den historia som ni har skapat är över så är det bästa att gå vidare.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.