Övningar för att bränna fett under armarna

Du måste vara konsekvent med övningarna för att bränna fett under armarna, för det tar tid att få resultat. Kombinera övningarna med kardiovaskulära rutiner för att maximera fördelarna.
Övningar för att bränna fett under armarna

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Fett under armarna, eller det så kallade gäddhänget, kan vara både obekvämt och oestetiskt. För att tackla det ska vi dela med oss av några övningar som är bra för att bränna fett under armarna.

Även om det går att dölja fettet vill man ofta man göra vad man kan för att bli av med det. Läs vidare för att lära dig hur du börjar redan idag!

Övningar för att bränna fett under armarna

Idag ska vi ta en titt på några övningar som kan bränna fett under armarna. De är ganska enkla och du kan göra dem hemma.

Vissa kräver hantlar; om du inte har några kan du byta ut dem mot sandsäckar eller flaskor med vatten.

Armhävningar på knä

Armhävningar på knä kan bränna fett under armarna

Den här övningen liknar vanliga armhävningar, förutom att du stödjer dig på knäna och använder din egen vikt för att böja armarna, varpå du trycker upp dig igen.

Du kan även lägga till några saker för att göra dem lite svårare:

 • Efter att ha gjort 10-12 armhävningar på knä, precis som bilden ovan, sträck ut ett av dina ben.
 • Gör armhävningen igen, med benet utsträckt, och återgå till startpositionen. Sträck sedan på det andra benet medan du stödjer dig på det första.
 • En annan variant vi ska dela med oss av är inte för nybörjare; sträck ut båda benen och gör vanliga armhävningar. Ju lägre du kan gå desto bättre.
 • Oavsett om du gör armhävningar på knä eller vanliga armhävningar ska du försöka vidröra golvet med bröstet.

2. Hantelflyes

Flyes på träningsbänk

I den andra övningen för att bränna fett under armarna är det bäst att ha tillgång till en träningsbänk med lutning. Du kommer även behöva ett par hantlar.

Om du inte har en träningsbänk med lutning kan du utföra övningen på en träningsboll.

 • Lägg dig ned på den lutande bänken och för armarna utåt mot sidorna, med en hantel i varje.
 • Dina armar bör inte vara helt utsträckta, utan något böjda.
 • Sträck sedan armarna uppåt så att hantlarna möts ovanför ditt bröst, och återgå sedan till startpositionen. Gör 3 set på 12 repetitioner vardera.

3. Framåtböjda hantellyft

Du kommer behöva hantlar även för den här övningen.

 • Börja med att stå rakt med benen något isär. Luta dig framåt något.
 • Med halvböjda armar lyfter du hantlarna på båda sidorna, som om du försökte flaxa med vingar. Du ska känna det i armarna, men det ska inte finnas någon spänning i nacken.
 • Du kan även utföra övningen sittandes på en bänk, med en liten framåtlutning. Det är dock mycket mer effektivt att göra den stående.
 • Gör 3 set på 12 repetitioner vardera.

4. Sidolyft med hantel

Sidolyft med hantel

Vår fjärde övning kräver också hantlar. Du kan göra den sittande eller stående. Du kommer dock behöva utrymme på båda sidor för att höja armarna.

Med en hantel i vardera hand höjer du armarna till axelhöjd. Du bör endast röra på armarna. Axlarna ska vara stilla och det ska inte finnas någon spänning i nacken.

Eftersom det är en svår övning kan du börja med 7-10 repetitioner i tre set. Med tiden kan du försöka öka till 12.

5. Sidoplankan

Sidoplankan stärker musklerna

Den sista övningen i listan är inte vilken planka som helst, utan en sidoplanka.

 • För att göra en sidoplanka ska du ligga på sidan. Stöd dig själv på underarmen och lyft midjan.
 • Försök att hålla kroppen i en rak linje medan du spänner åt runt midjan för att hindra den från att sänka sig mot golvet. Placera din andra hand på höften.
 • Försök att hålla dig i denna position så länge du kan. Upprepa tre gånger och byt sida.

Fett under armarna kan vara väldigt obekvämt

Fett under armarna kan vara en källa till stort obehag. Om man försöker använda en behå kan man ibland se att fettet pressas ut.

Övningarna ovan riktar in sig mot just detta fett och är utmärkta för att bli av med det, men du måste kombinera dem med kardiovaskulära övningar.

Kom ihåg att förändringarna inte kommer synas över en natt. Det kräver tid, ihärdighet och små steg genom att göra alla övningar, lägga till fler repetitioner, mer vikt…

Du kan göra det!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.