Träning för bättre sexuell prestationsförmåga för kvinnor

Vill du få bättre sexuell prestationsförmåga är det inte afrodisiakum du främst ska vända dig till, utan gammal hederlig träning.
Träning för bättre sexuell prestationsförmåga för kvinnor

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Följande övningar medför inte bara bättre sexuell prestationsförmåga, utan gör även sex mer njutbart för dig samtidigt som du får ta del av många andra fördelar. Att vara sexuellt aktiv är inte bara njutbart, utan medför även fysiskt och mentalt välmående. Att ha sex främjar tillit för din partner och skapar ett band som stärker er känslomässiga koppling.

Bättre sexuell prestationsförmåga

Ibland kan man dock, oavsett hur mycket man försöker, känna sig trött och inte prestera lika bra under akten. Det kan bero på stress, att du överansträngt dig fysiskt, stillasittande eller biologiska förändringar i kroppen i takt med att man blir äldre. Men vissa vet inte att det finns några övningar som tränar musklerna som används vid sex och faktiskt kan förbättra sexuell prestationsförmåga.

De flesta stimulerar produktionen av serotonin, vilket hjälper till att öka libidon och den sexuella upphetsningen. Nedan vill vi dela med oss av de fem bästa övningarna du kan göra hemma för bättre sexuell prestationsförmåga.

1. Knäböj förbättrar sexuell prestationsförmåga

knäböj för bättre sexuell prestationsförmåga

Knäböj är kända för att vara en av de bästa träningsformerna för att stärka ben- och sittmuskulatur. Men bortom att vara ett utmärkt sätt att förbättra dina bens fysiska attraktion kan konsekventa knäböj hjälpa till att förbättra cirkulationen och öka upphetsningen under sex. De tonar kroppen och hjälper den att hålla längre när man antar liknande positioner under sexakten.

Hur man gör

 • Stå med benen i axelbredd och hälarna platt mot marken. Böj långsamt benen.
 • Rör dig därefter långsamt upp och ned som om du sätter dig i en stol, och se till att knäna inte går framför tårna.
 • Om du vill öka intensiteten kan du även använda vikter eller en skivstång.
 • Gör minst tre set om 15 repetitioner.

2. Bryggan

Att höja bäckenet i en brygga gör rumpmusklerna, innerlåren och baksidan av låren hårdare. Eftersom bryggan fokuserar på bäckenbotten stärker övningen de kvinnliga könsorganen, vilket leder till intensivare och mer kontrollerade orgasmer. När övningen görs på rätt sätt kan bryggan underlätta för kroppen att hålla inverterade sexpositioner.

Hur man gör

 • Lägg dig först ned på en yogamatta, lägg armarna vid sidorna och böj på knäna.
 • Lyft därefter rumpan från marken och höj bäckenet mot taket.
 • Håll ställningen i 30 sekunder och öka gradvis tiden mot en minut.
 • Sänk dig slutligen ned till startpositionen och upprepa tre gånger.

3. Magmuskler

träna magen

Båda tränare och experter inom sexualhälsa erkänner att magmusklerna används mycket under sex. Därför kan du uppnå större stabilitet i olika positioner genom att stärka dem.

4. Plankan

Plankan anses vara en av de bästa aktiviteterna för att stärka kroppens alla muskler och öka uthålligheten. Övningen använder överkroppen, stärker ryggen och förbättrar flexibiliteten.

Hur man gör

 • Lägg först handflatorna och knäna på marken.
 • Se till att händerna är i axelbredd. Sträck ut benen bakåt.
 • Håll dig själv uppe på tårna och ha rak rygg.
 • Spänn därefter magmusklerna och undvik att lyfta rumpan för mycket. Håll till sist positionen i 20-30 sekunder.
 • Gör 3-5 repetitioner.

5. Kroppslyft

triceps curls

Att ha starka, tonade armar är viktigt för alla typer av fysiska aktiviteter, inklusive sex. Att träna triceps är fundamentalt för att inte känna sig trött när man använder positioner som kräver armstyrka och kan därför öka sexuell prestationsförmåga.

Hur man gör

 • Placera först händerna på en stol, ett bord eller en trappa.
 • Separera därefter benen i höftbredd och böj knäna i 90 grader.
 • Sänk sedan rumpan mot golvet samtidigt som du håller ryggen rak.
 • Håll i några sekunder och återgå slutligen till startpositionen. Slappna av i triceps utan att släppa stolen.
 • Gör två set om 20 repetitioner.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.