Örter som främjar cirkulationen i benen

Örter som främjar cirkulationen i benen

Senaste uppdateringen: 22 april, 2019

Lider du av trötta och svullna ben? I den här artikeln kommer vi visa dig vilka örter som kan hjälpa dig att förbättra cirkulationen i benen. Läs vidare!

Känner du dig trött i benen? Kommer du hem med ett smärtsamt tryck på benen, utan att veta vad du kan göra åt det? Det är ett vanligt problem som påverkar en stor del av befolkningen. Kramper, en stickande känsla, domningar… de är symtom som kan tyda på att cirkulationen inte fungerar som den ska. Ett sätt att behandla dessa symtom är att använda dessa enkla örtmediciner för att naturligt förbättra cirkulationen i benen.

Läkande örtteer för att förbättra cirkulationen i benen

Få bättre cirkulation i benen

Blodcirkulationen behöver nå alla dina kroppsdelar, organ och celler för att de ska fortsätta vara friska. Vitaminer och mineraler ger näring till våra ben, hår, naglar och muskler, samt hjälper cirkulationen.

Vår livsstil är ofta det som ger oss problem med cirkulationen. Det kan vara näringsbrist, otillräcklig motion, mm. Genetik har också en stor påverkan och kan orsaka hormonförändringar och stress. Våra blodkärl blir mindre flexibla och fett ansamlas som hindrar blodet från att passera, vilket leder till att vi får problem med blodcirkulationen.

Lyckligtvis kan man förbättra situationen med bra kost och träning. Och örtmediciner är utan tvekan det bästa sättet att hjälpa cirkulationen.

Maskros för att få igång cirkulation i benen

Detta är ett utmärkt läkande örtte. Brukar du dricka det ofta? Du borde. Maskros har gott om tannin och lugnande ämnen, och det är därför bra för dålig cirkulation i benen. Drick helst en eller två koppar om dagen (en på morgonen och en på eftermiddagen).

Du kan antingen plocka blommorna själv eller köpa färdigt örtte från hälsobutiken. Använd en tesked maskros till 250 ml vatten, och låt dra i fem minuter. Du kan också hälla i detta örtte i badvattnet för en avslappnande effekt. Du kan dessutom applicera behandlingen direkt på benen genom att blöta en handduk i örtteet och sedan linda den runt benen.

Rosmarin

Rosmarin för benen

Denna aromatiska ört kan användas för att ge smak åt både kött och ris. Men visste du att den också är bra för att hjälpa blodcirkulationen? Den används ofta i stärkande medel och massage för att lindra smärta. Vi rekommenderar en behandling om dagen, på morgonen. Låt två kvistar dra i vatten, sila efter tio minuter och lägg till lite honung för smaken.

Åkerfräken

Detta är en mycket populär ört som har många användningsområden. Den är lätt att hitta både i livsmedelsbutiker och i hälsokostbutiker. Den hjälper dig att sänka kolesterolet, motverkar åderförkalkning och främjar blodcirkulationen. Ta den med ett glas vatten efter din första måltid på dagen. Det är viktigt att du är konsekvent och tar denna behandling dagligen. Du kommer sakta men säkert märka att dina ben känns mindre trötta och svullna.

Hagtorn

Naturliga kurer
Denna ört är ytterst bra för hjärtat. Den är utmärkt för att behandla hjärtsjukdomar och den förbättrar också cirkulationen. Du kan köpa den på apoteket eller på hälsobutiken. Den är en välkänd och effektiv ört. Den används inte bara för blodcirkulationen utan också för arytmi, exempelvis takykardi.

Det är enkelt att tillaga denna kur. Ta den efter dagens första måltid. Du blandar ut en tesked hagtorn i ett glas med vatten och låter det stå i fem minuter. Sila sedan och smutta på vattnet. Du kommer märka skillnaden.

Olivblad

Kände du till det här botemedlet? Det är en uråldrig behandling för att förbättra cirkulationen i benen. Olivblad är också effektiva mot högt blodtryck eftersom de fungerar som ett kärlvidgande medel, samt vätskedrivande. De kan också användas för att att lindra spänningar och förhindra kärlkramp och hjärtarytmi.

En bra kombination är att ta olivbladen tillsammans med hagtorn för en fantastisk effekt. Lägg två olivblad i ett glas med vatten. Låt stå i fem minuter. Lägg sedan till en matsked honung och drick.

 Stickmyrten

Te för cirkulationen

Har du hört talas om buskarna som heter stickmyrten? Det är en mycket vanlig och effektiv behandling för problem i venerna. Den används framförallt för att motverka uppkomsten av åderbråck, hemorrojder, svullnad i ben och fotleder, och den är helt enkelt en utmärkt behandling.

Drick en till två koppar örtte om dagen för att dra nytta av dess hälsosamma effekt. Du använder en tesked torkade blad till en kopp vatten. Du kan också lägga örten i badet. Det finns även kosttillskott med stickmyrten och krämer du kan använda för att massera benen.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.