8 Knep för att skydda och ge näring åt dina naglar

Missa inte att läsa den här artikeln om dina naglar ofta går av. Många kvinnor kämpar med sköra, känsliga eller gula naglar. Den minsta påfrestningen kan få dem att gå sönder. Men oroa dig inte, vi kommer att ge dig några enkla knep för att skydda och ge näring åt dina naglar.

Enkla knep för att ge näring och ta hand om dina naglar

1. Behandling med olivolja och ricinolja

Ricinolja

Det här är ett enkelt och effektivt knep för att skydda dina naglar. Du kan göra en enkel och billig mask hemma. olivolja-2

E-vitamin är viktigt för kroppen. Den stärker kroppen, benen, håret och naglarna, samt återfuktar huden och skyddar den mot fria radikaler. Köp gärna E-vitamin kapslar. De går att köpa på apotek och i hälsokost affärer. Använd en kapsel till denna behandling. Blanda i den i en ett genomskinligt nagellack. Måla dina naglar ofta med detta lack och du kommer sakta men säkert att se en förbättring.

3. Vitlöks knepet

Åkerfräken

Det här knepet är bra för att stärka, skydda och ge näring åt dina naglar. Det är också mycket enkelt. Koka fyra kvistar åkerfräken i 250 ml vatten. Låt dra, och kallna. Doppa fingrarna i infusionen i åtminstone 15 minuter. Glöm inte att göra det två gånger i veckan.

6. Citron och mandel olja

naglar-9

Har detta hänt dig? Dina naglar ser gula och tråkiga ut, och du vill ändra på det. Det finns ett enkelt knep som helt enkelt består av att du doppar dem i vinäger i 5 minuter. Ett annat knep är att använda lite väteproxid på en bomullstuss. De kommer att få en mycket naturligare färg.

8. Knep för hälsosamma naglar

  • Undvik att bita på naglarna. Du skadar och förstör dina naglar när du biter på dem. Du kan också få i dig bakterier.
  • Missbruka inte nagellack. Dina naglar behöver andas, låt dem vila emellanåt.
  • Använd inte dina naglar som verktyg. Använd dem inte till att öppna saker eller dylikt.
  • Ha för vana att använda handskar när du diskar eller städar. Rengöringsmedel, diskmedel och tvål innehåller kemikalier som ofta skadar dina naglar. Kom ihåg detta!