8 knep för att skydda och ge näring åt naglarna

8 knep för att skydda och ge näring åt naglarna

Senaste uppdateringen: 13 december, 2018

Missa inte att läsa den här artikeln om dina naglar ofta går av. Många kvinnor kämpar med sköra, känsliga eller gula naglar. Den minsta påfrestningen kan få dem att gå sönder. Men oroa dig inte, vi kommer att ge dig några enkla knep för att skydda och ge näring åt naglarna.

Enkla knep för att ge näring åt och ta hand om naglarna

1. Behandling med olivolja och ricinolja

Skydda dina naglar med ricinolja

Det här är ett enkelt och effektivt knep för att skydda dina naglar. Du kan göra en enkel och billig mask hemma. Olivolja är bra för att ge näring åt sköra naglar – den är naturligt återfuktande och stärkande, med en massa vitaminer. Häll lite olivolja i en kopp, doppa en bomullstuss i den, och dränk in dina naglar med oljan. Låt verka i minst 20 minuter. Tvätta sedan händerna med en mild tvål. Upprepa denna behandling 3 gånger i veckan och du kommer att märka skillnaden. Du kan också använda ricinolja istället för olivolja. Det är också mycket effektivt.

2. E-vitamin

E-vitamin är viktigt för kroppen

E-vitamin är viktigt för kroppen. Den stärker kroppen, benen, håret och naglarna, samt återfuktar huden och skyddar den mot fria radikaler. Köp gärna E-vitaminkapslar. De går att köpa på apotek och i hälsokostaffärer. Använd en kapsel till denna behandling. Blanda i den i ett genomskinligt nagellack. Måla dina naglar ofta med detta lack och du kommer sakta men säkert att se en förbättring.

3. Vitlöksknepet

Vitlök-6

Förvånad? Vitlök är bakteriedödande. Den kan skydda dig mot svamp eller bakterier som kan påverka dina naglars hälsa. Ta en vitlöksklyfta och skär den på hälften, och massera dina naglar och nagelband på kvällen. Tvätta sedan med en mild tvål, till exempel barntvål, som också bör vara bakteriedödande. Oroa dig inte, du kommer inte att lukta av vitlök, om du tvättar dig noga.

4. Knep för att få naglarna att växa

Gör en närande mask

Här kommer en riktigt närande mask för att dina naglar ska växa sig starka och friska. Det är enkelt. Ta en tesked papaya, en äggula, lite citron och fem teskedar mjölk och blanda. Doppa sedan dina naglar i blandningen i minst 10 minuter. Upprepa två gånger i veckan för fantastiska resultat.

5. Åkerfräken

Åkerfräken är stärkande

Det här knepet är bra för att stärka, skydda och ge näring åt dina naglar. Det är också mycket enkelt. Koka fyra kvistar åkerfräken i 250 ml vatten. Låt dra, och kallna. Doppa fingrarna i infusionen i åtminstone 15 minuter. Glöm inte att göra det två gånger i veckan.

6. Citron- och mandelolja

Blanda mandelolja och citron

En till klassisk och enkel huskur. Du kan hitta mandelolja i hälsokostaffärer. Du behöver också saften från en halv citron för att göra denna stärkande behandling. Blanda saften med en matsked socker. Doppa naglarna i detta i 10 minuter. Ta sedan en bomullstuss med lite mandelolja och smörj naglarna. Det är mycket effektivt!

7. Knep för att bleka naglarna

Vinäger är blekande

Har detta hänt dig? Dina naglar ser gula och tråkiga ut, och du vill ändra på det. Det finns ett enkelt knep som helt enkelt består av att du doppar dem i vinäger i 5 minuter. Ett annat knep är att använda lite väteproxid på en bomullstuss. De kommer att få en mycket naturligare färg.

8. Knep för hälsosamma naglar

  • Undvik att bita på naglarna. Du skadar och förstör dina naglar när du biter på dem. Du kan också få i dig bakterier.
  • Missbruka inte nagellack. Dina naglar behöver andas, låt dem vila emellanåt.
  • Använd inte dina naglar som verktyg. Använd dem inte till att öppna saker eller dylikt.
  • Ha för vana att använda handskar när du diskar eller städar. Rengöringsmedel, diskmedel och tvål innehåller kemikalier som ofta skadar dina naglar. Kom ihåg detta!

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.