9 naturliga hemgjorda masker för torrt hår

9 naturliga hemgjorda masker för torrt hår

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Då det kommer till hår är torrhet ett av de vanligaste problemen, som kan orsakas av dålig hårvård eller överdriven användning av skadliga produkter. Lär dig hur du gör några masker för torrt hår i denna artikel.

Du kan säkerligen att hitta hundratals behandlingar för torrt hår i affären. Problemet med dessa är att de tenderar att vara dyra, samt att effekten försvinner så snart du har upphört med att använda dem. Torrt hår kommer tillbaka och blir till en sorts “ond cirkel” där det bara ser bra ut ifall du använder en viss produkt.

Är du trött på att spendera en massa pengar på behandlingar som bara fungerar några dagar eller veckor, eller som tappar effekten efter bara par användningar? Om du istället vill ha en bättre behandling eller prova naturliga alternativ för detta vanliga skönhetsproblem, tveka då inte med att ta en titt på följande recept på masker för torrt hår.

Lär dig göra egna masker för torrt hår

I samtliga fall är ingredienserna väldigt enkla att hitta och du kan blanda till dem på bara några minuter. Kom ihåg att följa instruktionerna, dosen och antalet gånger du bör använda masken. Genom att regelbundet applicera dessa masker för torrt hår och använda ett naturligt schampo och balsam, kommer du att få ett silkeslent hår som håller stilen.

Våra bästa recept på masker för torrt hår

Hårmask med olivolja och ägg

Vispa ett ägg i en liten skål och lägg därefter till en matsked olivolja och två matskedar majonnäs. Applicera detta på ditt hår och låt det sitta i under minst femton minuter, upp till en halvtimme. Skölj sedan håret med mycket vatten och tvätta det med ditt vanliga schampoo.

Olivolja är bra för håret

Hårmask med avokado

Skala en avokado för att använda massan. Du kan även skära den i halvor om det är enklare för dig. Lägg den i en skål och lägg till en matsked olivolja och en äggula. Rör ihop allt ordentligt tills du får en homogen blandning (du kan använda en mixer). Applicera denna massa på ditt hår, speciellt topparna. Låt den sitta i några minuter och skölj sedan av med ordentligt med vatten. Tvätta sedan ditt hår som vanligt.

Hårmask med honung och banan

Som du ser är dessa masker för torrt hår inte svåra att göra. Även denna rör du snabbt ihop, och du bör definitivt ha dessa två ingredienser i huset. Mosa en banan och blanda med tre matskedar honung. Du kan lägga till ett par droppar mandelolja. Krama in masken i håret och låt verka 30 minuter. Skölj därefter ordentligt. Till sist, tvätta håret som du brukar. Använd inte hårtork.

Hårmask med yoghurt och ägg

Du kommer att behöva sex matskedar naturell yoghurt och en äggvita. Vispa ägget tills du får en bra konsistens och blanda därefter med yoghurten. Applicera på ditt hår och låt det verka i 15 till 30 minuter. Skölj och tvätta sedan ditt hår med ditt vanliga schampo och balsam.

hår3

Hårmask med mandelolja

Mandlar är en produkt som används mycket inom skönhetsbehandlingar oavsett om det gäller hud, torrt hår eller naglar. I detta fall tillsätter du ett par droppar av denna olja i en skål och värmer i micron i ca 20 sekunder. Applicera därefter på hårtopparna och vänta 20 minuter innan du tvättar ditt hår som vanligt.

Hårmask med honung och olivolja

För denna hårmask behöver du 1,5 dl honung och 3 matskedar olivolja. Lägg allt detta i en skål och blanda tills du får en homogen massa. Applicera detta över hela håret, börja med hårbotten och gå ut mot hårtopparna. Varje hårstrå bör täckas ordentligt. Sätt på dig en duschmössa. Låt den sitta på under en halvtimme. Skölj med varmt vatten och tvätta som vanligt.

Hårmask med aloe vera

Du behöver minst två aloe vera-stjälkar. Skär dem på längden för att få fram dess massa. Lägg denna i en skål och tillsätt tre matskedar av ditt vanliga balsam. Blanda under fem minuter och applicera därefter på din hårbotten i cirkulära rörelser. Sätt på dig en duschmössa och låt den sitta kvar under 30 minuter. Skölj därefter av med rikligt med vatten och tvätta med schampo.

Gör en inpackning med jordgubb, honung och olivolja

Hårmask med jordgubb, honung och olivolja

Lägg 20 mellanstora jordgubbar, två matskedar honung och två matskedar olivolja i en mixer. Blanda under 10 minuter. Applicera endast på din hårbotten och låt den sitta i en halvtimme. Skölj av med varmt vatten och tvätta som vanligt.

Hårmask med soja och ricinolja

Ta  en matsked sojaolja och två matskedar ricinolja. Blanda i en liten skål och värm långsamt. Du kan även ställa in den i micron under några sekunder. Då den har blivit varm och har en passande temperatur, massera då in den över hårbotten. Vira in håret i en varm handduk och låt den sitta på i 15 minuter. Tvätta sedan med ditt vanliga schampo.

Ta hand om ditt hår med en naturlig hårmask

Bilder: Eddy Van 3000, Petras Gagilas, Julie Vazquez, Elise Muller, Eve och Martinak15.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.