9 Masker för Torrt Hår

juni 3, 2015

Då det kommer till hår är torrhet ett av de vanligaste problemen, som kan orsakas av dålig hårvård eller överdriven användning av skadliga produkter. Lär dig mer om de bästa maskerna för torrt hår i denna artikel.

Du kommer säkerligen att hitta hundratals behandlingar för torrt hår i affären. Problemet med dessa är att de tenderar att vara dyra, samt att effekten försvinner så snart du har upphört med att använda dem. Torrt hår kommer tillbaka och blir till en sorts ”ond cirkel” där det bara ser bra ut ifall du använder en viss produkt.

Om du är trött på att spendera en massa pengar på behandlingar som bara fungerar några dagar eller veckor eller efter ett par användningar kommer effekten att försvinna. Om du istället vill ha en bättre behandling eller prova naturliga alternativ för detta vanliga skönhetsproblem, tveka då inte med att ta en titt på följande recept på masker för torrt hår.

hår

I samtliga fall är ingredienserna väldigt enkla att hitta och du kan blanda till dem på bara några minuter. Kom ihåg att följa instruktionerna, dosen och antalet gånger du bör använda detta. Genom att regelbundet applicera dessa masker på torrt hår och genom att använda ett naturligt schampo och balsam, kommer du att få ett silkeslent hår som håller.

De Bästa Recepten på Masker för Torrt Hår

Maskrecept med Olivolja och Ägg

Vispa ett ägg i en liten skål och lägg därefter till en matsked olivolja och två matskedar majonnäs. Applicera detta på ditt hår och låt det ligga under minst femton minuter, upp till en halvtimme. Då tiden är slut, skölj håret med mycket vatten och tvätta det med ditt vanliga schampoo.

hår2

Maskrecept med Avokado

Skala en avokado och ta bort massan. Du kan även skära den i halvor för att göra det enklare för dig. Lägg den i en skål och lägg till en matsked olivolja och en äggula. Rör ihop allt ordentligt tills du får en homogen blandning (du kan använda en mixer). Applicera denna massa på ditt hår, speciellt topparna. Låt detta vara under några minuter och ta sedan bort masken med ordentligt med vatten. Tvätta sedan ditt hår som vanligt.

Maskrecept med Honung och Banan

Denna mask för torrt hår är väldigt enkel att göra och du bör definitivt ha dessa två ingredienser i huset. Mosa en banan och blanda med tre matskedar honung. Du kan lägga till ett par droppar mandelolja. Lägg detta på ditt hår under 30 minuter och skölj därefter ordentligt. Till sist, tvätta håret som du brukar. Använd inte en hårtork.

Maskrecept med Yoghurt och Ägg

Du kommer att behöva sex matskedar naturlig smaklös yoghurt och en äggvita. Vispa ägget tills du får en bra konsistens och blanda därefter med yoghurten. Applicera på ditt hår och låt det ligga i under 15 till 30 minuter. Skölj och tvätta ditt hår med ditt vanliga schampo och balsam.

hår3

 

Maskrecept med Mandelolja

Mandlar är en produkt som används mycket inom skönhetsbehandlingar oavsett om det gäller hud, torrt hår eller naglar. I detta fall bör du lägga ett par droppar av denna olja i en skål och värma i micron under minst 20 sekunder. Applicera därefter på hårtopparna och vänta 20 minuter innan du tvättar ditt hår som vanligt.

Maskrecept med Honung och Olivolja

Du kommer att behöva en halv kopp honung och tre matskedar olivolja. Lägg allt detta i en skål och blanda tills du får en homogen massa. Applicera detta på hela ditt hår, börja med skalpen och gå därefter mot hårtopparna. Varje hårstrå bör täckas ordentligt. Sätt på dig en duschmössa. Låt den sitta på under en halvtimme. Skölj med varmt vatten och tvätta som vanligt.

Maskrecept med Aloe Vera

Du kommer att behöva minst två aloe vera löv. Skär dem på längden för att få fram dess massa. Lägg detta i en skål och lägg till tre matskedar av ditt vanliga balsam. Blanda under fem minuter och applicera därefter på din skalp i cirkulära rörelser. Sätt på dig en duschmössa och låt den vara kvar under 30 minuter. Skölj därefter av med ordentligt med vatten och tvätta med schampo.

hår4

Recept med Jordgubb, Honung och Olivolja

Lägg 20 mellanstora jordgubbar, två matskedar honung och två matskedar olivolja i en mixer. Blanda under 10 minuter. Applicera endast på din skalp och låt den ligga under en halvtimme. Ta bort med varmt vatten och tvätta som vanligt.

Maskrecept med Soja och Ricinolja

Du kommer att behöva en matsked soja och två matskedar ricinolja. Blanda dessa i en liten skål och värm långsamt. Du kan även lägga den i micron under några sekunder. Då den har blivit varm och har en ”acceptabel” temperatur, massera då in den på din skalp. Lägg in ditt hår i en varm handduk och låt den sitta på under 15 minuter. Tvätta sedan ditt hår med schampo som vanligt.

hår5

Bilder: Eddy Van 3000, Petras Gagilas, Julie Vazquez, Elise Muller, Eve och Martinak15.

MER FÖR DIG